отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 790
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 640
  • София
Мария  Имам позната, чийто бивш мъж е виждал детето си само веднъж, но тя казва на дъщеря си, че татко я обича, но живее далече и няма как да е с нея. Дори и единият родител да е пълен боклук за детето е голяма травма и трагедия, че не е обичано от него.

Принципът или добро или нищо за изоставилия родител е нож с две остриета. Колко дълго мислиш тази версия ще работи пред детето. За всеки е ясно че който обича и има желание намира и начин. За едно дете е много по лесно да живее с идеята че изоставилия го родител е алкохолик, насилник, лош човек и т.н. отколкото с убеждението че то е лошо, "дефектно", не заслужава обичта на иначе идеалния отишъл си родител.

# 2 641
Защо пък да не е някакъв контролиран достъп с децата? ...

Ами сигурно и това ще е травма за децата - да кажем на всеки две седмици да имат среща с баща си в присъствието на социален работник или на полицай... или както там го правят в Полша.

# 2 642
Мария  Имам позната, чийто бивш мъж е виждал детето си само веднъж, но тя казва на дъщеря си, че татко я обича, но живее далече и няма как да е с нея. Дори и единият родител да е пълен боклук за детето е голяма травма и трагедия, че не е обичано от него.

Принципът или добро или нищо за изоставилия родител е нож с две остриета. Колко дълго мислиш тази версия ще работи пред детето. За всеки е ясно че който обича и има желание намира и начин. За едно дете е много по лесно да живее с идеята че изоставилия го родител е алкохолик, насилник, лош човек и т.н. отколкото с убеждението че то е лошо, "дефектно", не заслужава обичта на иначе идеалния отишъл си родител.

Това вече ми стана много интересно като теза, само че ви изоставям за два дни ...отивам на романтичен уикенд Embarassed и ще ви чета в понеделник живот и здраве Peace

# 2 643
Тиха дипломация, дето накрая ще присъди на бащата да не вижда децата си докато не станат на 18, а и ако майка им им втълпи разни неща за баща им, може изобщо и да не поискат да го видят! А бащата цял живот ще страда!
Да не говорим че тихата дипломация ще  скрие проблемите на майката!Голям резултат даде тихата ни дипломация с медиците - 8 години в затвора!
Добре, очерняюте бащата, щом това ви носи садистично удоволствие, виждайте в него своите бащи и мъже.Бъдете си предубедени, живейте си с вашата предубеденост!Вярвайте, че майката е светица! Дори на видео да я заснемат как пие, пак няма да повярвате! Не, вие мисллите, че всички майки са светици, че алкохолната зависимост си има извинение. Жените можете да ги извините че пият, но мъжете, не!
Злоба струи от вас! искате бащата да загуби децата, да го видите сломен, нещастен и съсипан и така един вид да си го върнете на бащите и бившите ви съпрузи!Изкарвайте малките деца тъпи и манипулируеми! Забравяйте вие какви сте били на 7 и 8 годинки!Правете се на викококвалифицирани специалисти!
Но когато на някоя от вас и се случи да почне да пие, а има 7 годишно дете, не се учудвайте, ако детето ви ви каже "Мамо, защо пиеш, не е хубаво така"! Не се учудвайте, ако не иска да ви вижда! Защото децата искат да виждат майките си усмихнати, в настроение, готови да им сготвят, да им прочетат приказка, да излязат на разходка в парка, да отидат за сладолед...........Децата не искат да виждат майките си пияни, дрогирани, ядосани, тъжни!

# 2 644
...отивам на романтичен уикенд Embarassed и ще ви чета в понеделник живот и здраве Peace

Приятно прекарване. Ще си мислим за теб, тези които бачкаме събота и неделя.

# 2 645
Тиха дипломация, дето накрая ще присъди на бащата да не вижда децата си докато не станат на 18, а и ако майка им им втълпи разни неща за баща им, може изобщо и да не поискат да го видят! А бащата цял живот ще страда!
Да не говорим че тихата дипломация ще  скрие проблемите на майката!Голям резултат даде тихата ни дипломация с медиците - 8 години в затвора!
Добре, очерняюте бащата, щом това ви носи садистично удоволствие, виждайте в него своите бащи и мъже.Бъдете си предубедени, живейте си с вашата предубеденост!Вярвайте, че майката е светица! Дори на видео да я заснемат как пие, пак няма да повярвате! Не, вие мисллите, че всички майки са светици, че алкохолната зависимост си има извинение. Жените можете да ги извините че пият, но мъжете, не!
Злоба струи от вас! искате бащата да загуби децата, да го видите сломен, нещастен и съсипан и така един вид да си го върнете на бащите и бившите ви съпрузи!Изкарвайте малките деца тъпи и манипулируеми! Забравяйте вие какви сте били на 7 и 8 годинки!Правете се на викококвалифицирани специалисти!
Но когато на някоя от вас и се случи да почне да пие, а има 7 годишно дете, не се учудвайте, ако детето ви ви каже "Мамо, защо пиеш, не е хубаво така"! Не се учудвайте, ако не иска да ви вижда! Защото децата искат да виждат майките си усмихнати, в настроение, готови да им сготвят, да им прочетат приказка, да излязат на разходка в парка, да отидат за сладолед...........Децата не искат да виждат майките си пияни, дрогирани, ядосани, тъжни!

Голям патос от човек без грам житейски опит. ooooh!

# 2 646
Деси, хич не си прави труда да се занимаваш с Полинка. Тя е за освидетелстване, но както и да е. Колкото повече и обръщаме внимание на глупостите, толкова повече се излага тя, така че, просто се прави, че не и виждаш постовете. И на мен ми беше трудно да се стърпявам, но вече свикнах. Peace

# 2 647
  • София

Никой не казва, че родителят е идеален, а че не може да бъде с детето- това е самата истина. Дали не може, защото е кретен, защото е престъпник или е в затвора е друга тема, но че не може не е лъжа. Родителите дават на детето модела, по който да се държи със самото себе си, а и модел за своя или противоположния пол. Има време, в което да се казва "истината", има и време, в което да се щади формиращата се детска личност. А и истината е нещо доста субективно. В случая е достатъчно да се каже на децата, че мама е болна, което е вярно, защото алкохолизма е болест /ако въобще е алкохоличка/. Вярно е, че си обича децата, защото това е природа и не е възможно да не ги обича. Как показва обичта си и дали е способна да бъде родител е съвсем друг въпрос.
Детето на моята позната порасна и разбра защо татко и не може да се види с нея, има си друг татко и е едно щастливо момиче. Няма нужда да обременяваме децата с нашите оценки за света- те ще пораснат и сами ще го оценят според своите представи. Въпросът е да им се създадат условия да растат здрави и да се стимулират да мислят сами, а не да им се подават квалификации минали през нашия опит. За мен майката може да е мърла и алкохоличка, а за децата е просто мама. За мен бащата е кретен, но за децата му е техния тате. Въпрос на гледна точка.

# 2 648
Деси, хич не си прави труда да се занимаваш с Полинка. Тя е за освидетелстване, но както и да е. Колкото повече и обръщаме внимание на глупостите, толкова повече се излага тя, така че, просто се прави, че не и виждаш постовете. И на мен ми беше трудно да се стърпявам, но вече свикнах. Peace
Ок разбрах. Благодаря.

# 2 649
  • София

В това си абсолютно права. И е така, защото децата се чувстват виновни, че мама е нещастна. Ама има и хора с щастливо пиянсво, които са нещастни, когато се трезви. Wink

# 2 650
  • София

A, така. Кажи им го.
Стига с това готвене, бе душа.
Аз не готвя. Ама грам. Сега какво следва?
А и мъжа си обичам. И баща си и шефа си и брат си, изобщо обичам мъжете.
Те ме гледат като писано яйце, живея като принцеса.
Но аз ти казах, прави разлика между мъж и същество от мъжки пол.

# 2 651
Бих взела двайсетина бона и бих дала детето на бащата.
Така, де, ще ми пуши.  
И ще съставя изречения на Господаря.
Той, горкия, колко ли се е измъчил с тази мастия,пушачка и парасница, добре, че се е намерила една добра жена да го утеши и да му роди дете.

Ако трябва да бъда сериозна, това, че е подсъден, не означава, де юре, че е винивен.
Аз имам друг случай, при който, заради определен сериозен материален интерес, се спретва набързо едно производство, присъда на първа инстанция, след това след няколко години, втора и трета инстанция дават оправдателна присъда, но през това време, сгласената присъда се размахва като знаме и оръжие, при другите дела за гореупоменатия материален интерес.
Да ти кажа ли за какви пропуснати ползи иде реч за тези няколко години, докато изязат оправдателните присъди на втора и трета инстанция?
Много можем да си говорим по темата.
Предполагам!

Знам, разбира се, много добре...

# 2 652
Всяко дете иска да е с майка си и баща си. Това, болни ли са, здрави ли са, бедни ли са богати ли са, пушат ли, пят ли и все в тоя ред на мисли идва на заден план. Изобщо едно дете даже и да не му харесва гадния аромат на цигари, който се носи от устата на майка му или баща му, няма да е причината да не иска да бъде с майка си или баща си.
Но ако почне някой да му говори...вече става друго...
А относно лъжата с  която на някои родители им се иска да спасят положението, то тя винаги е скъси крака. Рано или късно детето ще разбере истината за родителя, който не се е интересувал от него, не се е грижил за него и или ще е възпитано така, че да разбере и прости, или ще носи в себе си болката и ще живее с нея.

# 2 653
  • София
Ако трябва да бъда сериозна, това, че е подсъден, не означава, де юре, че е винивен.
Аз имам друг случай, при който, заради определен сериозен материален интерес, се спретва набързо едно производство, присъда на първа инстанция, след това след няколко години, втора и трета инстанция дават оправдателна присъда, но през това време, сгласената присъда се размахва като знаме и оръжие, при другите дела за гореупоменатия материален интерес.
Да ти кажа ли за какви пропуснати ползи иде реч за тези няколко години, докато изязат оправдателните присъди на втора и трета инстанция?
Много можем да си говорим по темата.
Предполагам!

Знам, разбира се, много добре...
Не питай. Случаят е обвързан с над 30 дела и се явява по медиите чат-пат.Много подробности не мога да кажа, по обясними причини.
И там има решение на ВАС -7 членен състав, което се подминава като пътен знак месеци наред.
И не става дума за длъжник, а за институции, които следва да извършат едно действие, базирайки се на жалба от ответника, независимо, жалбата НЕ спира изпълнението.
И така, месец след месец, времето си цъка, а ответника лапа всеки месец пет цифрена сума в евра. Е, поне половината от сумата влиза в джобовете на този-онзи за печелене на още време и така.
Правова държава, да му се не види.
Ето сега следя с интерес и този казус, който е като "не се сърди човече", в сравнение с гореописания, но все пак поредното доказателство, че съдебните решения и изобщо съдебната система и изпълнителната власт не са съвсем заслужили доверие.
Въпреки, че натам трябва да вървим, ако искаме да стигнем изобщо някъде.

# 2 654
Стана ми интересно колко са заплатени камериерките на о. Майорка. Google се отзова веднага с примерна оферта за потенциални български камериерки:
----------------------------------
Описание на позицията:

Момиче / жена - 18 - 35 години за работа като камериерка в 3 - звезден хотел в Майорка, Испания. Изисква се добър говорим английски и / или испански.
Заплащане 500 евро на месец. Заетост 40 часа седмично, два почивни дни в седмицата.
Храна и квартира се предоставят в хотела.
Настаняване незабавно до началото на ноември.
Цена на пакета 250 евро + самолетен билет.
----------------------------------
Нека предположим, че Барбара с нейния най-вероятно перфектен "говорим английски и / или испански", макар и на 40 години, е получавала 700 или даже 800-900 евро на месец в четири или петзвезден хотел...

Напомням, че по официални данни средната брутна работна заплата в Полша за 2007 г. е 1137 щ. д. - по информация на министерството на външните работи на БГ:
http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 19&Itemid=382

Все пак не виждам някаква супер голяма разлика в заплащането, достатъчна да си зарежеш трите деца в Полша...

П.С. Интернет е голяма работа Simple Smile Да знаехме къде е била камериерка, без особено голям зор можехме да проверим какви са били заплатите на нея и колежките й в оня период...

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 17:40 от Мария

Общи условия

Активация на акаунт