отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 838
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 880
           Сара-мисля че ти беше тази която първа ми писа на лични,тогава от какво се почуства засегната?От това че помолих всички съфорумци/без да визирам конкретен/ за малко повече толеранс към различните етноси и религии.Ако съм ти писала ферман,то е за да се защитя от твоето фурнаджийско държание,аз проблем нямам за разлика от теб.Може би само чакаш нещо да те "засегне" и започваш с твоето остроумие.Оказа се че не постъпваш единственно с мен по този начин.Тук и други форумци те помолиха да не им задръстваш кутиите.  Изобщо не ми пука какво образование имаш,и защо си сигурна че аз нямам висше образование? Мисля че по скоро ти си от породата "лаещи",да не кажеш после че пак не си обидила никого. Когато ти засягаш хората,те трябва да мълчат.Но ако ти се почустваш засегната от нещо ,си готова да обиждаш и да изтъкваш дипломи.За "капаците"-ако ти имаш такива това е друго,освен това сама признаваш че само с учене не става.На теб явно от много учене не ти е останало време сама да изпълниш "съвета",който даваш тук на другите.Злоба и завист има в теб,аз нямам за какво да ти завиждам.Мога само да те съжалявам.        Продължавай да следваш своя керван...........и се погрижи за капаците си...........светлината е хубаво нещо.

# 2 881
Офф, на мен пък ми се струва, че темата се поизчерпа на този етап и вече се чудим какво да си изсмучем от пръстите и минаваме на лични напдаки /не че са спирали, де/.

# 2 882
Войната продължава... Засега резултатът е 1:1, с очакване да се промени на 2:0 в полза на Барбара.

http://www.monitor.bg/article?id=201626

Изглежда, че колкото семейство Василеви е обикнало снаха си, толкова и семейството на Барбара е плеснало с ръце и е прегърнало Тодор. Поне майката де - нали в друга статия сестрата казва, че в началото Тодор и Барбара се обичали и той бил образцов съпруг.

# 2 883
От полска страна много лъжат! Naughty

# 2 884

Добро утро!

Колкото и да съм досадна на някои, нека направим заедно един внимателен прочит на цитираната по-горе статия...

Барбара: "нека да ви заведе в къщата на неговите родители в България. Ами той няма там дори една игла, живее в къщата на родителите си, всичко е на баща му."

"Парите, с които Барбара е купила къщата в Дембица били от наследството, оставено от баща й. На нас никога нищо не ни е липсвало, но моята майка имаше резерви към Тодор и затова държеше наследството на сестра ми на свое име, разказа сестрата на Барбара Анна Савчук".

И аз като Карис мисля, че е имало прилика в подхода на родителите и на Тодор, и на Барбара... С тази разлика, че Тодор поне досега е работил, а Барбара само е била издържана - от Тодор, сега - от наследството си... Най-искрено желая на тази жена да започне истинска работа някъде, а не само да консумира и да харчи чужди пари, в случая парите, които майка й е смятала един ден да бъдат използвани за Николета и Павел... В тази връзка се сещам за онази българска поговорка, че мъжът с колата да внася, а жената с иглата да изнася, пак няма оправия...

Виждам прилика и между самите Барбара и Тодор. И двамата в момент на трудност се обръщат към родителите си и се местят да живеят в родния си град (Тодор - от Варшава отива в къщата на родителите си в Асеновград, Барбара - от Варшава в къщата на майка си, брат си и сестра си в Дебица, а впоследствие си е купила нов имот, ако обстоятелствата около него са такива, каквито е написано в статията).

Иначе съм озадачена от несъответствието в статиите на "Монитор":
http://www.monitor.bg/article?id=201403

"Джипиесът ме докарва точно пред оградата на дома, в който е настанена Ники след взимането й от България, заедно с майка си. Наследствен имот на семейство Кмьеч, каквато е моминската фамилия на Барбара. "

"А къщата на майка й и баща й беше, те сега пристроиха, нали ги видяхте, две са..."-  реди скорострелно жена малко по-нагоре по улица "Гавжиловска" и няма шанс да й настигнеш мисълта, ако не върнеш три пъти назад записа.
Нека предположим, че репортерът не е разбрал добре жената.

И в двете статии има снимки на къщата:
в предишната статия пише: "Къщата, в която живее Ники."

в последната статия пише: "Голямата нова и кокетна къща в Дембица е собственост на Барбара Барнаш."

На мен ми се струва, че двете къщи са различни...

Заключенията оставям за вас, аз поне приемам най-доброжелателно, че кореспондентът Красимир Крумов нещо се е заблудил... или изясняването на фактите, преди да публикува нещо, не му е силната страна...

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 08:44 от Мария

# 2 885
Мария,
според мен къщата е същата, но е снимана от два различни ъгъла.

# 2 886
Мария,

И аз първо помислих това, но виж, и двете снимки са направени от място на главния подход към къщата:
* комините - различен тип са
* местата за паркиране на колата - различни са
* на всяка къща се вижда главния вход - различни са (на предишната снимка се влиза от вход под козирка, на новата снимка - от вход по стълба)
* дворът е различно решен на двете снимки
* стилът на двете къщи е различен, на мен лично това ми говори, че първата снимка наистина най-вероятно е на наследствената по-стара къща на майка й и баща й, а втората е по-нов строеж.

# 2 887
  • София
Мария, а какво значение има всичко, което си изписала, за случая?

# 2 888
Някой знае ли откъде тръгна новината, че  другата седмица Барбара идва за Павел?

# 2 889
Мария,

Едното е къщата за живеене, а другото къщата за гости  Mr. Green

Глей ти какви къщурки се печелят за 1 месец 'работа' деа.  Thinking

Работата замирисва все повече и повече, а бащата ми изглежда все по-прав още повече, че закона е против него. В Бг почти винаги е така. Ако някой влезе в двора ти с намерение да те ограби , изнасили или убие и ти го нараниш то почти сигурно е, че той ще може и ще те осъди за телесна повреда , а ако ти решиш да го съдиш веднага ще се окаже че нама как защото въпросния няма лична карта, адресна регистрация, а може и да е малолетен или невменяем, което автоматично го оневинява за всичко, което върши. Не ми се търсят примери, но няма да ви е трудно да намерите.  Thinking

Вие решете дали да продължим или да помолим накой да закатанчи темата  Tired

# 2 890
Бърди, не мога да не призная в съгласие с теб, че всичко, каквото и да е написано тук в тази тема, още от най-първата страница, няма особено значение за това какво ще стане по-нататък с тези деца и това семейство. Съдът е взел решението си, българските власти действат по това то да бъде реализирано.

Ама това е под-форум "Клюкарник", нали? Място, където може да се размишлява публично, и без да има конкретна обществена полза...

Неконкретната обществена полза е, че някои хора могат да се опитат да излязат от тесните си лични позиции, и да се опитат да се поставят на мястото на хора, каквито те най-вероятно никога няма да бъдат... но каквито най-вероятно ще им се наложи да срещат, или са срещали, но не са ги разбрали... Другата неконкретна обществена полза е, че в подобни теми можем да се учим да спорим цивилизовано и аргументирано, както и да се научим да приемаме чуждото мнение, когато то е добре обосновано...

Драмата с децата в Асеновград още не е привършила. Съвсем скоро на дневен ред ще е съдебното дело за развод на майката и бащата, от което зависи кой и какви права ще получи върху децата (понеже правата на майката върху децата в момента са временни). Не че нещо в него ще зависи от нас, но пък имаме право на мнение...

# 2 891
Някой знае ли откъде тръгна новината, че  другата седмица Барбара идва за Павел?

Според мен от Барбара, която каза в интервю, че имало все още необявено официално решение на българския съд да й върне сина.

# 2 892
  • София

Ама това е под-форум "Клюкарник", нали? Място, където може да се размишлява публично, и без да има конкретна обществена полза...

Не, не се изразих добре явно  Peace
Разбира се, че тук си говорим за всичко, съгласна съм.
Имах предвид по-скоро, че това коя къща коя е и от кой е според мен няма отношение към спора за децата, отвличането им от Полша и съдебните решения след това.

А не по принцип да не си коментираме, разбира се  Peace

# 2 893
От прочетеното в статията на в. Монитор ми става ясно, че тепърва започва жестоката битка за имотите и парцалите на сем. Всилеви. Всичко ще се изроди много скоро и децата вече няма да са на преден план. Той Тошко вече страда по тонколотните си и таблата на мама...за самовар жали...
 А Барбара съвсем предвидливо е осигурила дом и и условия за живот на децата си, за да може съда при развода да и го даде. Тя съвсем съзнателно демострира имотно състояние, Тошко като и една игла няма, ще дреме при майка си в Асеновград.
Голямата простотия едва сега започва...
Горките деца.

# 2 894
Ана, съгласна съм с теб, че да се спори за тонколоните, самовара и таблата е от тъпо по-тъпо. Не вярвам да стане предмет на спор изобщо това. Аз на мястото на Барбара щях да му ги дам, без замисляне. Даже в пристъп на добронамереност, считам, че е взела всички тези неща (както и много други, за които не можем да знаем) от Варшава в Дебица на отговорно съхранение и изобщо не се шегувам.

Подобно имотно състояние, демонстрирано от една безработна най-малко през последните 10 години жена, е малко спорен аргумент... но Тошко с неговите калпави адвокати надали ще успее да се възползва от това... Какво, цял живот Барбара и децата й ще консумират наследството от баща й ли? Ами тя сигурно вече го е преполовила, ако не и свършила... (ако изобщо е съществувало де - наследство, натрупано по времето на социализма и съхранено след икономическите кризи, рухването на злотата и прочие).

А че го е попривършила, говори елементарната справедливост трите деца на Барбара да получат сходни по обем наследства - най-големият син на Барбара ще получи апартамента от баща си (някъде беше споменато, че е малък апартамент в Дебица), и сумарното наследство на Николета и Павел би трябвало да е по стойност около два пъти повече от това на брат им... Друг въпрос, на който аз нямам отговор, е защо големият син няма да получи нищо от майка си и родителите й...

Ей така, просто си размишлявам на "глас"...

Общи условия

Активация на акаунт