Хип-хип-ура! 100-тна юбилейна тема в ЮСА!

• 13 070
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
На теория - не бих могла да родя в къща/апартамент, в които живея под наем. Имам някаква бариера. Колкото и да ми е уютно - не ста'а... Има някаква психологическа бариера.
На практика - сигурно въпреки това ще си родя в болница. Особено като видях сега условията и сървиса в тази, в която ще раждам, живот и здраве, нямам никакви колебания.

За попиталите на лична - не пуснах снимка на бебка снощи, защото заспах много рано.  Rolling Eyes

# 76
  • WA, USA
При мен нещата стоят малко по-различно, имах доста травмиращо цезарово, тъй като упойката не ме беше хванала напълно. Затова сега само мисълта за болница ме кара да се свивам. Освен това Ню Джърси е в топ десятка по цезарови и против ВБАК. В крайна сметка се оказва, че единственият реален шанс, който имам за ВБАК е в къщи. Не съм толкова смела да раждам сама обаче, ще си търся акушерка.

# 77
Мене ме е страх. Даже от вагинално вече ме е страх. След секциото се клех едни люти клетви, че следващото ще е максимално естествено, обаче като ми отмина първоначалния шок, нещо се разколебах. Не за друго, ами... Аз така или иначе ще раждам в болница заради Б-стреп и ниско кръвно, а съм почти сигурна, че вляза ли в болница - пак същото ще стане. Май по-добре да е планирано секцио, отколкото първо да се мъчим едно денонощие и накрая за награда да ме срежат.

Стискам ви палци на вас да са ви красиви ражданията!

# 78
Мене ме е страх. Даже от вагинално вече ме е страх. След секциото се клех едни люти клетви, че следващото ще е максимално естествено, обаче като ми отмина първоначалния шок, нещо се разколебах. Не за друго, ами... Аз така или иначе ще раждам в болница заради Б-стреп и ниско кръвно, а съм почти сигурна, че вляза ли в болница - пак същото ще стане. Май по-добре да е планирано секцио, отколкото първо да се мъчим едно денонощие и накрая за награда да ме срежат.

Стискам ви палци на вас да са ви красиви ражданията!

Все едно аз съм го писала. Аз също не съм герой, ама изобщо.
Мен ме ядоса факта, че някаква, която си няма понятие от медицина определи, че ще раждам секцио. Ядосаме търговията, която се опитваше да върти с мен.
===========================================
Аз се доверих 100% на доктора първия път, сега ще направя същото. Дано имам късмет. С първото беше планирано секцио, тъй като дъщеря ми беше седалищно (не дупе, крачета напред). Не искаха да чакат никаква родова дейност, тъй като беше опасно, ако беше тръгнала да излиза с краката напред.
Не знам... аз отраснах във фамилия с доста доФтори и ми е трудно да  пренебрегна техните съвети.

# 79
Момичета, имам един сложен въпрос. Моя приятелка, с глухо детенце с кохлеарен имплант, е вдигнала ръце от системата в България и проучва емиграция. Помоли ме да разуча какво детето й би могло да получи в САЩ, ако те емигрират законно. Каква помощ от социалните, какво образование. Според вас, как да подходя към такъв рисърч? Знам, че сигурно е различно от щат на щат, та си мисля 1-2 щата да проуча само. Някакви идеи?

# 80
Аз бих гледала максимум три щата и бих ги избирала по качеството на обучение за детето. Ако има някаква асоциация на hearing impaired (то не може да няма) бих търсила първо там някакви насоки.

Ванхорн, много добре те разбирам. И да имаше понятие от медицина дамата, все тая - щом не е твоята докторка, няма защо да ти планира тя раждането.

Аз от лекари доста съм патила така че 100% на никого не се доверявам, но нямам смелост съвсем пък да не ги слушам. Иначе много се възхищавам на родилите вкъщи. На мен не ми стиска.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 20:01 от ianajar

# 81
Аз бих гледала максимум три щата и бих ги избирала по качеството на обучение за детето. Ако има някаква асоциация на hearing impaired (то не може да няма) бих търсила първо там някакви насоки.

Адашке, има. Но искам насоки за търсене на услугите, които се предлагат на децата, а те обикновено се предлагат на местно ниво чрез социалните/училището.

# 82
Успех с ражданията на всички!
Аз като раждала естествено и в болница, това с раждането в къщи не го разбирам, но всеки си има основанията заради това, което му се е случвало. По същите причини, поради които аз не исках да стъпя бременна в България, например - имах лош спомен от бременност там.
Аз раждах в болница с висок рейтинг на цезарово сечение, но това не ме притесняваше. Вярвах на лекаря си и на позицията, че се реже само, когато трябва. При мене не трябваше. Единствената ми медицинска намеса при първото раждане беше епидурална (по мое желание) + 2 шева. При второто раждане нямаше време за епидурална, много бързо се развиха нeщата (50 мин. от приемане в болницата до излизане на бебето), нямаше и шевове.
Позицията ми е, че има голяма доза случайност в това как ще мине едно раждане и не всичко ни е под контрол.
За естествено раждане след цезарово - имаше тук една форумка КТВ, с три деца, тя знае, правила го е в болница в Тексас.
Дано при всички се развият нещата така, както им се иска!

# 83
Момичета, имам един сложен въпрос. Моя приятелка, с глухо детенце с кохлеарен имплант, е вдигнала ръце от системата в България и проучва емиграция. Помоли ме да разуча какво детето й би могло да получи в САЩ, ако те емигрират законно. Каква помощ от социалните, какво образование. Според вас, как да подходя към такъв рисърч? Знам, че сигурно е различно от щат на щат, та си мисля 1-2 щата да проуча само. Някакви идеи?

Хиър, ето сайта на у4илището за глухи в Остин. Преди няколко седмици минахме покрай него и е доста голямо и поддръжано от навън, но нямам представа какво е нивото и тн:
http://www.tsd.state.tx.us/

ако слу4айно искате пове4е инфо, мога  да отида на място. ина4е май всеки щат има у4илища за деца с проблемен слух и зрение.

ина4е може би тел. разговори със социалните в избрания щат, да се разберат бенефитите.

сигурно знаеш този сайт, може би да има нещо, което да ти помогне:

http://www.nad.org/site/pp.asp?c=foINKQMBF&b=91587

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 22:28 от benson10

# 84
сипируми,  с акушерка или дула?   И аз имах с-секшън и, както си и очаквах, първото, което моята об/г  ми каза беше, че ако искам второ дете, ще трябва да е с-секшън пак.  Мисля, че е все по-трудно да се намери VBAC  об/г навсякъде.  Затова питам дали е акушерка точно, и как се е навила?

# 85
Пикси акушерките нямат нужда от "навиване" по въпроса  Wink . Но нека Сипируми да разкаже и на мен ще ми е интересно  Peace .
За раждане след секцио- не е задължително да е пак с операция, просто на лекарите така им е по-удобно  Peace

# 86

За раждане след секцио- не е задължително да е пак с операция, просто на лекарите така им е по-удобно  Peace
Или някои пациентки така си го просят. Аз имах позната тук, българка, която се беше травматизирала след естествено раждане в България. По нейни думи, не само психически. Тук й бяха казали, че евентуално ще трябва да я оперират след това раждане заради нанесени физически увреждания.
Не знам дали са я оперирали, но за второто бебе не даваше и дума да стане за естествено раждане, въпреки лекарското мнение, че това е възможно. Уреди си цезарово.
Та ето откъде може да дойде и някой и друг процент от черната статистика на Ню Джързи. Simple Smile

# 87
sorry--nov laptop; no kredor???

Clair, yasno che im e po-udobno.  Tuka sa mnogo naplasheni i doktori i akusherki ot sud. Akusherkite tryabva da rabotyat vse pak s lekar, obmenyt notes, v povecheto shtati.  Ako lekar kaje, che tryabva c-section, vuprosut mi e kak se ubejdava akusherkata obratnoto?  Otkazvash da rabotish s lekar ot samoto nachalo?  Opitvam se da razbera kak e tova na praktika.

# 88
  • WA, USA
Пикси, с акушерка ще съм - CPM, а не CNM. Втората е длъжна да работи с ОБ и да има малпрактис застраховка. Първата - не, в повечето случаи това са истинските акушерки за домашно раждане. Утре имам среща с една, ако ви е интересно ще разкажа как е минало, просто не искам да наводнявам темата, знам че е въпрос на личен избор. ПО принцип в Ню Джързи не е легално да раждаш в къщи след езарово, но все още има акушерки, които вярват повече на клиентите си, отколкото на законите.

Има една чудесна книга Silent Knive, която е малко старичка, но все още актуална за VBAC случаи. 

# 89
Пикси, доколкото знам, ако лекар твърдо се е произнесъл, че раждането трябва да е секцио по ясни показатели (примерно увредена матка или шийка, напречно разположение на плода, и т.н.), акушерка не би се навила да помага при домашно раждане. По-скоро би опитала да убеди майката да не рискува. Поне като четох разни акушерски форуми и блогове с такова впечатление останах. Но само по себе си предходно раждане, завършило със секцио, не е показател. Освен ако разрезът на матката не е вертикален (както едно време са ги правели) или ако секциото не е било заради някакъв друг проблем.

Общи условия

Активация на акаунт