изчисляване на майчинство

• 89 148
  • 794
  •   1
Отговори
# 120
благодаря ти много  smile3521

# 121
Elfita, vidyah4e otgovaryash na dosta vaprosi. Ima6e zapitvane za iz4islyavane na maj4instvo v mesetzi na borsa ili predno maj4instvo.Az popitah v NOI slujitelka,za6toto i men me zasyaga-a tya mi otgovori,4e 6te vzemat bazata ot predhodni mesetzi-a ne ot tezi v koito sam bila na borsa.Kakav e tvoya komentar na tova?

# 122
  • Пловдив
didi-vanessa ,базата е твърдо 12 м назад от 45 дневния.Независимо,че си била на борса или майчинство,или че част от майчинството не си работила /и не си била на борсата/

# 123
Здравейте!
Съкратиха ме 11.2009. Имам общо 1г. и 8 месеца трудов стаж. В момента съм на тр. борса, но за съжаление само за 4 месеца. Търся си работа, но от никъде нищо не излиза. А и главната причина, за да търся нова работа е , за да мога да получавам майчински, тъй като планираме с мъжа ми, да имаме бебе.
Интересува ме, дали съществува вариант, в който се внася еднократно голяма сума пари, а не всеки месец по малко. Например, внасят се 4 или 5 хил. лв. ,като се разнасят за 12 месеца преди самото раждане?
Ако можете, бихте ли ме посъветвали какво може да се направи?
 Искам да попитам също, след като изтекат още 2 месеца и ме отпишат от трудовата борса и все още не мога да си намеря работа, ако последва  preggo и не внасям никакви осигуровки до раждането, в какъв размер ще бъдат майчинските? Имам чувството, че от някъде съм чувала за сума от сорта на 220 лв.  newsm78, но дали е така ...
 Извинявам се за некомпетентността!  Embarassed

# 124
  • Пловдив
Интересува ме, дали съществува вариант, в който се внася еднократно голяма сума пари, а не всеки месец по малко. Например, внасят се 4 или 5 хил. лв. ,като се разнасят за 12 месеца преди самото раждане? -няма такава възможност
Ако можете, бихте ли ме посъветвали какво може да се направи?-трябва да намериш работа или фиктивна такава и да се осигуряваш на повече пари,колкото повече,толкова по-добре.Базата за изчисление на обезщетението ще ти е 12 м назад от 45 дневния болничен.като месеца,в който е издаден 45 дневния не влиза.за месеците на борсата ще ти се вземе мин раб заплата
Искам да попитам също, след като изтекат още 2 месеца и ме отпишат от трудовата борса и все още не мога да си намеря работа, ако последва  preggo и не внасям никакви осигуровки до раждането, в какъв размер ще бъдат майчинските-в този случай ще имаш право на социално майчинство/100 лв за една година/,но само ако отговаряш на изискваенто за доход /350 лв бруто на човек/

# 125
elfita, благодаря! Не ми харесаха тези факти, но  Whistling
Само още един въпрос, ако може.
Доста елементарен може би, но все пак. Например, искам да взимам 500 лв. майчински, колко трябва да внасям всеки месец в продължение на една година?

# 126
  • Пловдив
N-O-V-A ,на 640 лв трябва да се осигуряваш.Ако ти поемаш разходите за работодателя и работника,сумата месечно е 241,86 лв

# 127
  • Перник
Момичета може ли някой да ми помогне че въобще не съм на ясно с пресмятането.Сега се осигуравам  на максималния праг 3 месеца другите 9 месеца са на минималното.Колко пари ще взимам обещетение?

# 128
  • Пловдив
Момичета може ли някой да ми помогне че въобще не съм на ясно с пресмятането.Сега се осигуравам  на максималния праг 3 месеца другите 9 месеца са на минималното.Колко пари ще взимам обещетение?

540 лв

# 129
  • Перник
Благодаря ти за бързия отговор  Hug

# 130
Здравейте,
Обръщам се към Вас с молба за повече информация относно новия закон за майчинство, на база на който се изчислява майчинството от 3 години назад. (вместо доесегашната 1 година)
Доколкото знам е приет и влезнъл в сила.
Така ли е?
Някой може ли даде повече информация?

# 131
  • Пловдив
Здравейте,
Обръщам се към Вас с молба за повече информация относно новия закон за майчинство, на база на който се изчислява майчинството от 3 години назад. (вместо доесегашната 1 година)
Доколкото знам е приет и влезнъл в сила.
Така ли е?
Някой може ли даде повече информация?

нещо си се объркала
взимат се предвид 12 м назад

# 132
Здравейте,
Благодаря за отговора.
Да, вчера ми казаха че все още не е приет и не влезнал в сила.

# 133
  • Пловдив
не мисля,че дори се предвижда да се приема подобно нещо

# 134
Здравейте, писах и в друга тема,но май тук е по подходящо за мен.Миналата година претърпях сериозна операция и 6 месеца бях в болничен, от месец декември съм на работа.От 10 януари отново съм в болничен, защото съм бременна, а не се чуствам добре.Ако цялата бременност съм в болничен това ще се отрази ли на майчинството което ще получавам?  Някой ми каза, че то се определяло от доходите за последните 12 месеца.Осугуряват ме на 1000 лв.Колко ще получавам, ката съм работила само месец и половина през последната година?

Общи условия

Активация на акаунт