Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тортено предизвикателство Юли 2009

 • 49 141
 • 1 153
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 091
Какво е "Тортено предизвикателство"?
За тези, които не са запознати си идеята кратко предисловие, идеята за тортено предизвикателство започна от темата " Нашите торти" в БГ Мамма. Предизвикателството няма състезателен характер, тоест няма излъчени победители, а има обучаваща цел, виртуален семинар с други думи. След приключването му всеки ще има възможност да зададе въпроси към участниците и да коментира представените произведения.

Кой може да участва?
В тортеното предизвикателство може да участва всеки, без значение възраст, пол, опит в правенето на торти, професия като цяло, образование и т.н. Стига да имате желание и време, добре сте дошли!

За кого може да е полезно?
Може да бъде полезно за всеки- от абсолютния начинаещ до професионалиста. Всеки ще почерпи различна информация, ще се обогати с опита на другите, ще приеме добронамерената критика, ще се вдъхнови за нови проекти и ще се зареди с творческа енергия.

Регламент за участие

- Произведенията на всеки участни не трябва да съдържат готова украса използвана като самостоятелен елемент.
 Готови захарни фигури, шоколадови фигури и т.н. не са разрешени, готови помощни материали  като перли, пръчици, бонбони и т.н. са разрешени ако се използват за изработката на украса, не като самостоятелен елемент.

- Произведението трябва да е направено собственоръчно без чуждо участие.

- Произведението трябва да е приготвено в домашни условия ( желателно е да покажете поне една снимка удостоверяваща това)

- Позволява се използването само на един готов елемент- или покриваща маса или блатове и крем

- В произведението може да се използва конструкция ( подпори и т.н.), които не се виждат отвън, използването на конструкция, която е видима ви дисквалифицира от участие в обсъждането.

- Дизайнът за произведението трябва да е на участникът в предизвикателството. Всяко взаимстване на идея или откровено плагиатство ви дисквалифицира от участие в обсъждането.

- Участниците трябва  да представят произведение, което да отговаря на зададената и публикувана тема за предизвикателството.

- Всички участници трябва да предоставят достъп до снимките за добавянето им в албума на предизвикателството в обявеният срок ( до 31 юли включително).

- Участниците трябва при публикуването на снимките да представят рецептата, по която е приготвено произведението ( блатове, крем, захарни теста и т.н.).

- Участниците трябва да представят писмено разяснение за приготвянето на произведението (снимковия материал е по желание). Моля не копирайте снимки в текстор файл, защото няма как да бъдат качени във форума в този формат. Снимки и текстов файл отделно са приемливи.

- Желателно е участниците да публикуват минимум 5 снимки -профил ( ляво, дясно), анфас ( отпред), гръб ( отзад) и снимка на разрез. По желание може да се публикуват и снимки на детайлите. За да не се натоварва темата с множество снимки, в нея ще бъдат публикувани само линкове към албума на предизвикателството.

- С участие в предизвикателството участниците дават съгласието си да отговорят на всички поставени им въпроси по повод тяхното произведение в рамките на определеният им за това ден. Ако участниците са много на брой, в един ден може да се разглежда повече от едно произведение, за да може обсъждането да не продължава повече от 15 дни.

- Публикуването на произведенията в други теми преди изтичане на крайният срок за публикуване в албума на предизвикателството   не е желателно!

ТЕМА на предизвикателство Юли 2009 : Икебана


Програма на "Тортено предизвикателство- Юли 2009"

1-15 юни    Записване на участниците и предлагане на теми за гласуване за следващите предизвикателства

15-20 юни    Гласуване за следващите 2 теми за предизвикателствата

20-30  юни  Обсъждане и уточняване по актуалната тема " Икебана"

1 юли    Откриване на "Тортено предизвикателство Юли 2009"

1- 31 юли     Подготовка на участниците и реализация на проектите им

31 юли         Краен срок за представяне на произведенията на участниците

1 август         Публикуване на произведенията на участниците и обявяване на дните за дискусия за произведението на всеки участник.

1 -15 август     Дискусия с участниците  и обсъждане на представените от тях произведенияБлагодарим на всички включили се в дискусията, успех и спорна работа на участниците!!!  bouquet


Мейл за изпращане на тортите: tandoori.chick@gmail.com

Мейл за изпращане на описанията: ina.boteva@gmail.com


Линк към Тортено предизвикателство Юли 2008(Тема), където можете да намерите информация за обсъждането, линкове към снимките, рецепти и други полезни неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305494.0

Линк към Тортено предизвикателство Юли 2008 ( Албум)
http://flickr.com/photos/26588310@N04/collections/72157606306881749/

Линк към Тортено предизвикателство Октомври 2008(Тема), където можете да намерите информация за обсъждането, линкове към снимките, рецепти и други полезни неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=326800.msg8483479#msg8483479

Линк към Тортено предизвикателство Октомври 2008( албум):
http://flickr.com/photos/26588310@N04/collections/72157607763826887/

Линк към Тортено предизвикателство Февруари 2009(Тема), където можете да намерите информация за обсъждането, линкове към снимките, рецепти и други полезни неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361672.0

Линк към Тортено предизвикателство Февруари 2009( албум)
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/collections/72157613246829908/

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 15:19 от Tandoori

# 1
 • Мнения: 7 091
Предложения за теми за гласуване:Торти числа
Триизмерни торти
Мини Тортички/Къпкейкс

Държава
Етно
Континенти
Български народни обичаи
Празници( всенародни)
Ваканция

Бебешки торти ( Бейбишауър)

Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни

Кино и Филми
Герои на Дисни/Екшън герои
Театър
Музикални инструменти
Книги
Картини
Карикатури

Храна/Плодове/зеленчуци
Дрехи и козметика/Плетива/дантели/Чанти/Обувки
Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели
Снимки, спомени, албуми
Професии
Сгради
Техника/Автомобили

Цирк

Космос/Фантастика/Време и пространство


Миналите предизвикателства:
- Сватбена торта
- Нетрадиционни приказни герои
- Сезони
- Икебана ( предстои Юли 2009)


Моля, допълвайте вашите идеи към списъка! Имате време до 15 юни да дадете своето предложение и да се запишете за участие! Гласуването ще се проведе от 15 до 20 юни. Припомням, че право на глас имат само записалите се участници, гласува се с 3 гласа ( за 3 теми), като първите 2 теми с най-много гласове остават за следващите предизвикателства за Октомври и Февруари.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 19:29 от Tandoori

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 3 325
Пу първа Mr. Green

По-късно ще гласувам.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 19:20 от _Пепи_

# 3
 • варненка от София
 • Мнения: 4 799
Хихик, то и аз де се запиша, а тортата съм я пратила на Тандурката още март месец. Сега ще потривам ръчички и ще ви чакам. Вика като правите тортите, аз ще го раждам сигурно  Mr. Green

И аз пак да кажа, че Междузвездни войни може да се обедини в една тема като Филмови класики, защото със същия успех може да има тема Хари Потър, Властелинът на пръстените, Индиана Джоунс и да не изброявам още колко филма има. Пък е хубаво да минем повечето теми по предизвикателствата.  Blush

# 4
 • Мнения: 1 965
Аааааааааааааа.... не така!!!  Naughty
С две ръце съм гласувала за икебаната, така че, мооооооооооля да бъда записана за участие.
За гласуването...... този път добре ще помисля и тогава ще си дам гласовете.

# 5
 • варненка от София
 • Мнения: 4 799
Е то има време до гласуването, нали е от 15-ти. Сега само се записваме, не е ли така?  newsm78

# 6
 • Мнения: 1 965
Е то има време до гласуването, нали е от 15-ти. Сега само се записваме, не е ли така?  newsm78
Ъъъъъъъъъъ.....  е, кой да прочете!!!  ooooh! Аз от нетърпение да не ме изпревари някой..... чак после прочетох датите....
Някой ще ми разясни ли темата : "ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО", защото ако се позамисли човек, тя може да обедини всичко.....въпреки че ми хрумна една идея, ............ все пак..... малко пояснение ако може.
За Междузвездните войни съм съгласна че трябва да се обединят с филмите като цяло, защото ако всеки си посочи любимия сериал като отделна тема.... ще изпълняваме плана до 2222 година, а за тогава  определено имам други планове.   Party
Смятам че и плодовете и зеленчуците биха могли да преминат към храната, че и там можем да разтеглим кулинарията до безкрай.
Бих предложила, към ПРОФЕСИИ да се добави: "И ХОБИ".
Подчертавам дебело и то, мноооого дебело, че изказвам мнение без да го налагам. Не споря, не настоявам, не се заяждам и ще се съглася с всичко така или иначе. ХАУ!  Peace

# 7
 • Балчик
 • Мнения: 8 968
Записвам се за участие и гласувам за:

Посуда
Професии
Мини тортички

# 8
 • варненка от София
 • Мнения: 4 799
Аз пак да питам, последно сега ли гласуваме или от 15-ти?

# 9
 • у дома
 • Мнения: 1 580
сега само се записвам  Peace Mr. Green

# 10
 • Мнения: 2 139
Имаше едно предложение да редуцираме темите за гласуване като махнем тези с най-малко гласове до сега, повдигам го пак за обсъждане. Надявам се да изберем оригинални и благодатни теми този път  Peace . Гласуването доколкото разбирам от правилата е от 15-20 юни, така че изчакайте малко...може тепърва да се прибавят нови теми и като цяло да се редактира списъка.

# 11
 • Мнения: 7 091
Марулка, в първия постинг има датите, а и след списъка с теми съм написала:

Моля, допълвайте вашите идеи към списъка! Имате време до 15 юни да дадете своето предложение и да се запишете за участие! Гласуването ще се проведе от 15 до 20 юни. Припомням, че право на глас имат само записалите се участници, гласува се с 3 гласа ( за 3 теми), като първите 2 теми с най-много гласове остават за следващите предизвикателства за Октомври и Февруари.

Искам да ви помоля да не гласувате сега, за да не стане объркване при преброяване на гласовете.
Благодаря! Peace


Клеърет, мислиш ли че има смисъл да махаме теми? Нека да е разнообразно, който каквото иска, за това гласува, така или иначе печелят темите с най-много гласове.  Peace

# 12
 • Мнения: 2 139
Ами не знам дали има смисъл, но докато тръгна да чета списъка и в средата вече съм забравила какво съм прочела в началото, може би да обединим поне някои неща, както бе предложено от някой, че така малко трудно се отсява и избира  Peace

# 13
 • Мнения: 7 091
Групирах ги малко нещата, ако сте съгласни да останат така, ако искате допълнете нещо. Приемам предложения до 15-ти.  Peace

# 14
 • Мнения: 452
И аз съм тук,няма отказване.

Общи условия

Активация на акаунт