Марка Х - национална гордост.

• 25 254
  • 366
  •   1
Отговори
# 240
Да се разпиша и аз за Австралия. Това е нашата гордост:

Гордеем се с туризъм, с плажовете, с Големия бариерен риф и още хиляди други туристически атракции.
Гордеем се и със Стив Ървин- бях чела някъде, че това е най- известния австралиец.

# 241
а озоновата дупка  Mr. Green

# 242
И нея си я имаме  Mr. Green Само дето не се гордеем с нея  Embarassed

# 243
Да се разпиша и аз за Австралия. Това е нашата гордост:

Гордеем се с туризъм, с плажовете, с Големия бариерен риф и още хиляди други туристически атракции.
Гордеем се и със Стив Ървин- бях чела някъде, че това е най- известния австралиец.

мдааа
с датски архитект проектант  Mr. Green

# 244
...

Спомням си един сръбски филм, комедия, където един баща казваше на сина си да му подаде френския ключ (ремонтираха там нещо). Синът се огледа и попита защо го нарича "френски", след като го били купили от България. Бащата отвъртя един шамар зад врата на момчето и не му даде повече обяснения. Laughing

WRENCH е официалното име на този инструмент
да разсеем съмненията все пак  Mr. Green

# 245
  • Nederland

За трдиционно гръцо ястие се смята това

Консумира се на Великден, но го има целогодишно. Приготвя се от вътрешности на агне, обвити с черва и изпечено на шиш, както агне на чеверме.

Това не е ли традиционния турски кокореч? Mr. Green

# 246

За трдиционно гръцо ястие се смята това

Консумира се на Великден, но го има целогодишно. Приготвя се от вътрешности на агне, обвити с черва и изпечено на шиш, както агне на чеверме.

Това не е ли традиционния турски кокореч? Mr. Green

Да, то е  Mr. Green

А България защо не претендира за кис.мляко и за сирене поне  newsm78

# 247
  • Nederland
България би могла да претендира за киселото мляко и сиренето като нац. гордост стига да няма компромиси с качеството на предлаганите такива. След като не се спазват стандартите при производството и вкуса е далеч от традиционния за какво говорим.

# 248
България би могла да претендира за киселото мляко и сиренето като нац. гордост стига да няма компромиси с качеството на предлаганите такива. След като не се спазват стандартите при производството и вкуса е далеч от традиционния за какво говорим.

Това хич не ми хареса,обаче си права  Confused

# 249
Честно казано  и бълг.сирене и кис. мляко имат много добра слава извън България- може би защото се внимава точно какво се изнася и дали отговаря на всички показатели за качество. Иначе в България наистина големи боклуци могат да се намерят Sick

# 250
Би, благодаря за инфото за Зелените - аз питах.
Сега да ви кажа за руската салата - по-гнусливите да прескочат
На някакъв бал в двореца на Петър | било привършило яденето, обаче от много пиене и ядене някои от гостите били почнали вече да връщата по ъглите и домоуправителя (иконома) решил, че няма да готвят повече пресни неща, минал с прислужниците по ъглите, събра в една голяма купа "сготвеното" и го предложил на желаещите да си хапнат още.

# 251
Мммдаа  много интересна рецепта за руска салата  #Crazy   Sick Joy Joy Joy

А за този кокореч, за който стана въпрос по гръцко се казва кокореци  Mr. Green

# 252
  • T"A
А България защо не претендира за кис.мляко и за сирене поне  newsm78

smile3521 Не случайно го споменах:

А в Израел саламуреното сирене се казва българско сирене [гвина булгаритMr. Green

Вечерница© , това наистина е ужасно гнусна история  Sick

По темата за "авторството" в кулинарията и признаването му в други страни:
Гръцката салата - съфорумка беше казала, че в Гърция я наричат "селска салата" (ако не бъркам), тук е много популярна - домати, краставици, лук, маслини каламата и фета (макар че понякога я сервират с "българско сирене". И тсизикито е популярен в Израел гръцки специалитет. Когато правя таратор винаги уточнявам, че не съм направила сизики  Naughty
Американското coleslaw е също популярна салата тук  Peace

# 253
Мента, май само там  Mr. Green в Малта бях попаднала на един български кашкавал(все още  лелеех за български продукти)....лелее, такава гадория дали в България някой би вкусил  Sick Sick Sick е, не го видях повече  Sick едва ли е имал голям успех  Laughing
Лютеницата на Дерони имаше успех  Peace

За Малта освен Малтийския Орден друго не се сещам като национална гордост...дано някой подскаже и друго  newsm78

# 254
Би, благодаря за инфото за Зелените - аз питах.
Сега да ви кажа за руската салата - по-гнусливите да прескочат
...

Sick Sick Sick

бляк

Общи условия

Активация на акаунт