Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 477
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Дрехи може в някакъв по-голям размер... за към есен -зима, но пък знаеш ли дали ще оцелиш колко ще е бебето тогава...
Може някоя играчка, която да е за 6+ месеца... общо взето бебе на 40 дни не се нуждае от кой знае какво материално.

# 736
kanye, благодаря. Идеята за ваучер наистина ми харесва. Мога да го сложа в плика с картичката. Освен това ще занеса и някои сладки неща, да не съм с празни ръце.

Angel_Dust малката играчка също е вариант, нещо като за количка мога да добавя към ваучера. В този случай малко ще надскоча сумата, но искам всичко да е ок.

# 737
  • София
Имах предвид хубава играчка, просто за след няколко месеца... предполагам, че иначе си имат  малкото неща, от които би се интересувало бебето на този етап. Иначе аз на приятелка бях подарявала дъга за легло с играчки, бебето си я харесваше, но се бях консултирала с нея предварително имат ли си и иска ли. Има подобни и за колички и за кола играчки...

Друго много практично за мен е органайзър за кола.

# 738
Вчера се чух с майката, това им е първо детенце и вече са купили доста дрешки и някои аксесоари. Струва ми се объркана и не знаеща какво ще й трябва и какво не. Не можах да получа конкретен отговор и реших да не продължавам да питам. Може да избера и някакъв вид активна гимнастика. Благодаря, че се отзовахте. Днес следобед излизам на пазар и вече имам някои насоки, което е чудесно.  Hug

# 739
  • София
Органайзерите са нещо такова http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%97%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82 … abymoov-2530.html има и по-простички, вярно сега няма да е точно за детето, но може да се сложи пред майката(ако се вози до него), пък после и пред самото дете, за дълъг път особено е много практично да си наредиш вътре кърпи, вода, шишета, някоя занимавка и т.н. всичко, което искаш да ти е под ръка и да не се пилее по седалките.
Активна гимнастика, ако не са си купили също може разбира се, но си мисля, че надхвърлят в повечето случаи 50 лв. Ако майка е шофьор и ще кара сама с бебето, може огледала да й подариш, с които да го вижда докато шофира, а то е отзад.

# 740
  • София
. Ако майка е шофьор и ще кара сама с бебето, може огледала да й подариш, с които да го вижда докато шофира, а то е отзад.

Мислях си за такова огледало и даже щях да пиша за отзиви -практично ли е или поредната ненужна вещ и от къде може да се купи.

Относно органайзера. за мен е малко безполезна вещ. същата работа  върши чантата за количката. Е  може би за дълъг път би било практично newsm78 и разбира се ако имаш излишни средства

# 741
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Мислях си за такова огледало и даже щях да пиша за отзиви -практично ли е или поредната ненужна вещ и от къде може да се купи.

Аз имам това. Беше ми много удобно, когато детето се возеше в гръб към движението. Но трябва да се ползва с изключително внимание, защото малко да се заблееш и ето ти катастрофа  Peace 

# 742
Като подарък се сещам за шезлонг, но не знам дали има до 50 лв. Също може кенгуру, но е те не са евтини.

# 743
  • София
. Ако майка е шофьор и ще кара сама с бебето, може огледала да й подариш, с които да го вижда докато шофира, а то е отзад.

Относно органайзера. за мен е малко безполезна вещ. същата работа  върши чантата за количката. Е  може би за дълъг път би било практично newsm78 и разбира се ако имаш излишни средства

не съм шофьор, не ми се е налагало огледало да ползвам, ако ях сигурноби ми било по-удобно да хвърлям някой поглед на детето, без да се извръщам от пътя.

За органайзера, ползваме от доста години, за мен е енезаменим. Първо никак ен обичам да ми отеснява пространството от разни чанти по седалките. Второ на самото дете му е много удобно да си бърника и да си взима каквото му трябва, пдредено му е, вижда всичко кое къде е , борави свободно, не да гушне чанта и да почне да ровичка... Така и така е подарък, за мен е приятно да ми подарят нещо, което  не бих купила като първа необходимост Wink
Иначе те не е задължително да са скъпи има и по-семпли за по 20-25 лв.

Хубаво кенгуру, шезлонг и т.н. също са по-скъпи...
Може и някое хубаво одеалце или хавлия за бебето.

# 744
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14669&cat=77

Моят син си игра с ей това, на нищо приличащо нещо от както започна да се интересува от случващото се около него до... май беше към 1г. Шумкаща, пуикаща, с разни интересни неща за изучаване, отзад има нещо като грива (играчката се води конче Crazy ) . Абее, много е интересна!
Става и за количката, и за креватчето - навсякъде, където може да се закачи. Препоръчвам силно!

# 745
  • София
Аз съм шофьор, карам ежедневно децата, но си бях купила всичко необходимо още преди раждането им. Огледалото за обратно виждане и органайзер за кола са много полезни, потвърждавам Simple Smile

Лично аз бих попитала майката от какво имат нужда, или поне от кой магазин да взема ваучер.

# 746
  • UK
Органайзерът за мен е незаменим, често пътуваме на дълъг път, заривах се до шията отзад на в шишета, кърпи, памперси, буркани, лъжици, играчки, книжки и какво ли не, все не знаех кое в коя чанта и къде съм забутала, когато потрябва, накрая след щателно преглеждане се оказваше, че съм седнала отгоре му. И дълго отлагах покупката му, защото винаги имаше нещо по-важно, от по-първа необходимост, аз лично много щях да се зарадвам  на подобен подарък. Това само за хора, които пътуват често изънградско, иначе няма смисъл. Намират се и съвсем обикновени небебешки, нешарени, на добри цени.

# 747
  • София
Друго полезно нещо , което може да вземеш за подарък е пасатор.Преди 10-тина дни ходих на една погача , но преди това питах майката и тя си го избра, дори модела. Много обичам , когато ми казват от какво имат нужда Laughing

# 748
Освен количката и кенгурото, повечето от всички други неща изброени тук поне на мен се оказаха ненужни, а бях накупила всичко предварително Rolling Eyes Всяко дете е индивидуално, а моето специално се падна много емоциално и неспокойно демек никога не си седи кротко на д-то Laughing Отказа категорично да спи в неговия креват първите 2 години, както и да спи в спално чувалче, да седи в шезлонг, кошара и стол. Пропълзя на 4 месеца, а си седна на д-то на 8-ия. Чесалките бяха в общи линии ненужни, защото си вреше в устата всичко де що свари. Като нямаше какво да джвака, почваше стената и пода  ooooh!
Проходилка и бънджи гащи никога не бих купила. Те отдавна са отречени от ортопедите в така да се каже белите страни и според мен са абсолютно ненужни. Купихме към годинка една от играчките-рамки, които се бутат и дори, след като проходи доста време игра с нея, но не мога да кажа, че е проходил с нея. Това си го направи, като му дойде времето на година и месец.
Та ако сега трябва да раждам, не бих купила предварително почти нищо освен необходимото бельо и дрехи за преобличане без да се увличам, защото израстват всичко супер бързо, най-необходимата бебешка медицинска козметика, някакъв облекчаващ мехлем/крем за цици памперси, силиконовои зърна, помпа за кърма и количка и корито. Биберони, шишета и тям подобни глупости накупих предишния път, но нищо не съм ползвала, защото кърмих изключително. Всичко останало може да се купи постепенно. Както казах, нуждите на всяко бебе са различни и според мен не е необходимо да се хвърлят пари предварително за неща, които няма да се ползват.

# 749
Благодаря ви, толкова много и все хубави предложения. Вчера отново се чухме и приятелката ми спонтанно сподели, че кошарата няма плот ,а сменяйки памперсите на бебка на спалнята гърбът я болял. Чудеше се дали е от това. Аз това и чаках  Grinning купих плот и дори останаха парички, които ще поставя в плика с картичката. Ще купя бонбони, красива кошничка с цветя и балон Grinning

Плота е този

Общи условия

Активация на акаунт