Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 575
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 450
Sourcherry според западните специалисти и авторите на книги за бебешко хранене точно така се приготвят и замразяват пюрета, но както каза темата не е за това  Peace

# 451
Sourcherry според западните специалисти и авторите на книги за бебешко хранене точно така се приготвят и замразяват пюрета, но както каза темата не е за това  Peace

Имат предвид кондензирано бебешко мляко, а не адаптирана суха формула. Западните производители на формули строго са обозначили на всяка кутия, че млякото е млечна формула, която трябва да се консумира до 1 час след приготвянето, да не се вари, пече или замразява.
Спирам, като моля да бъда извинена.

# 452
За първа чашка на моя взех такава. Изключително добре се прие Party . Тогава беше още на 4м. и предимно си чешеше венците, но дръжките бяха голям хит. Доста време я ползвахме, само накрайника сменях на 1месец.

# 453
  • София
Аз ползвам 1 лигавник, пластмасов. Peace Няма нужда от повече.
и аз ползвах пластмасов, пробвах първо от плат, някакви гуменки, някакви  с подложки гумирани... само пластмасовият вършеше истински добра работа.

Иначе за АМ, споделям написаното от Сърчи.

За чашите всяко дете различно..моят първо от обикновенна чаша се научи, после от твърд накрайник(чашата на нуби), после сламки и т.н. Та пробвайте варианти.... на едни едно се харесва, на други деца друго.

# 454
И аз й взех на мойта от чашките на Нуби, направо се влюбих като я видях и я взех Mr. Green

# 455
Пак ще засегна темата за приготвяне и замразяване на храна с адаптирано мляко и в тази връзка ще добавя, че според мен една хубава книга за храненето на бебето и детето е нужна и много полезна  Peace
Моята книга е Практическа енциклопедия Хранене на детето и бебето от Сара Люис. Авторката е утвърден автор на кулинарни книги и специалист по детско хранене. В нейната книга рецептите не само се приготвят с адаптирано мляко, но и на всяка една от тях, изрично е означено, че така приготвени, могат да бъдат замразени.
Разполагам и с книга на Авент с автор Джуди Мур, английски специалист по храненето и диетолог, в която също пюретата се приготвят с адаптирано мляко или кърма и също на рецептите е написано, че остатъка може да се замрази.
Купувам млякото от Англия, на кутиите никъде не е отбелязано, че не може да се замразява, единственото предупреждение е, след приготвяне да се даде до 1 час (2 часа за млякото над 6 месеца) и остатъка да се изхвърли, ако бебето не го изяде и всичко това е свързано с вероятността за развитие на бактерии в млякото. И говорим за адаптирано, не за кондензирано мляко, което не знам дали въобще е подходящо да се дава на бебета.
Аз предпочитам да се доверя на специалистите по детско хранене и не виждам никаква логика, защо адаптираното мляко, добавено в пюре не може да се замразява, още повече, че никъде това аз не съм го чела.  Peace

# 456
  • София
Млякото може да го замразиш-не виждам проблем. Въпросът е, че като го размразяваш после - 12ч в хладилник, няколко на стайна температура, подтопляне и т.н вече не е годно за консумация.
Адаптирано мляко съм добавяла непосредствено, преди хранене с пюрето.
Аз 3-4 години съм я практикувала тая с пюретата, за първи път чувам някой да процедира като теб. Даже, кърмата също в последствие добавях Peace
Е, това е било и преди 3-4 години, де Wink

Никога не съм била привърженик на книгите за отглеждане на детето. Имала съм над 10, освен объркване и действия извън моята логика- друго не съм намерила Laughing

# 457
anbibian, погледни това: http://www.modernmom.com/article/can-you-freeze-infant-formula
И това: http://www.ehow.com/facts_5003845_can-freeze-infant-formula.html

Има още много, много.

В първият линк добре са обяснени разликите в млеката за кърмачета.

Пюрето се замразява, като се добавя формулата малко преди сервирането.

http://wholesomebabyfood.momtastic.com/FreezePage.htm - тук се твърди, че замразяването на формулата е ок, без да се посочва вида й, но ясно е обозначено, че от това може да пострада качеството на млякото и ако има живи организми като пробиотици, те да загинат. Именно това е една от причините млякото да се добавя в храната на бебето, точно преди сервирането й.

# 458
Аз от първия линк разбрах, че не трябва да се замразява, защото после не може да се смеси с вода т.е. те май говорят за замразяване на сухата формула, а моето пюре си го правя с готово разредено мляко и не слагам големи количества  newsm78
Добре де, обяснете на лични, че да спрем да спамим тук, ако може как тогава го добавяте млякото преди сервиране? Това значи, че пюрето трябва да се направи много гъсто с вода и така да се замрази, а после да се разреди с готовото мляко на бебето, но бебето яде рядко пюре само в началото. Ние захранваме 3-та седмица и вече яде гъсти пюрета, редките не ги харесва въобще, тях й ги сгъстявам с оризова каша.

# 459
Обяснявам тук - зеленчукът се приготвя - сварява във вода, на пара, в тенджера под налягане и т.н.
Замразява се - във форми, кутии, контейнери и пр. Размразява се, затопля се и точно преди сервирането се добавя формулата разредена във вода. Ако не се разреди според инструкциите на производителя - 1 част сухо мляко/1 част вода, то се разтваря така, че пюрето да стане с консистенцията, която предпочита бебето. Отделно се предлага вода през целият ден. Няма философия и е съвсем просто.
Ако млякото съдържа живи организми, тогава пюрето трябва да е със стайна температура и водата, в която се разтваря да не е по-гореща от стайната, за да останат живи гадинките в него и да имат ефекта, който се очаква.

# 460
И тук точно виждам аз противоречието, свързано с пробиотиците. Хем има в млякото живи организми, хем на кутия пише, че трябва да се приготвя с вода 50 градуса и да се охлажда  Thinking
Sourcherry благодаря за линковете   bouquet общо взето в тях се говори, че замразяването води до промяна на консистенцията, но не и на хранителните стойности на ам. (Although freezing does not affect nutritional quality or sterility, physical separation of the product’s components may occur)

# 461
  • София
Защо е замряла тази полезна темичка?

# 462
Защо е замряла тази полезна темичка?
Хайде да я съживим  Laughing

От посочените в анкетата най-полезни са ни количката, столчето за кола и активната гимнастика. За активната гимнастика доста се чудих дали да купя, защото предполагах, че ще и омръзне много бързо, но вече 3 месеца по цял ден се ползва, дори спи на нея. За вкъщи това е най-полезната покупка.  Peace

# 463
Подкрепям напълно и при нас най-полезни са количката, столчето за кола, активната гимнастика, столчето за хранене, бебефона и други. Темата е хубава, хайде леко да я подбутнем  Simple Smile

# 464
Доволна съм много от количката, столчето за кола и столчето за хранене. Но накупих и доста неща, които почти не ползвах като:
-кошарата - мързеше ме да ставам нощем, а и за да кърмя по-лесно бебето спи в моето легло
-шезлонгът - снимах бебока няколко пъти на него и това беше
-слинг - бебето ми тежеше толкова, колкото и ако го разнасям без слинг => по-добре в количката
-бейбифон с камера - така и не съм оставяла бебето в друга стая
-повивалник - налагаше се да го преобувам на различни места и ставаше и без повивалник
-активната гимнастика - на моя синковец му писваше да стои точно там
Затова препоръчвам на още бременните мами да не купуват всичко предварително, а като видят как вървят нещата след като се приберат вкъщи със съкровището  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт