Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 476
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  не го вади. Така се учи, че може и без стол, как после очакваш да се научи, че без стол не може.А и струва ли си зарради малко рев да рискуваш здравето и живота му...
Щом го вадиш предполагам не си ти шофьора.Седни до него и го разсейвай и забавлявай. Книжки,играчки, песни, игри...намерете вашия начин.

# 511
Благодаря за съвета, ще съм по-настойчива с опитите.

А, за да не е просто спам да спомена и повивалника. Аз не съм купувала, подариха ми, но съм го ползвала точно три пъти. Не знам защо така и не свикнах с него, а за много мами е полезна и ценна вещ.

# 512
Синът ми като малък пътуваше в колата само докато го кърмех. Иначе се засиняваше от рев, повръщаше чак, просто приказка  ooooh!
Чак към 2-3 г. започна да си стои в стола за около 1/2 час.. и после пак с поцокване до края на пътя.  Rolling Eyes
Щерката за момента е същата ... Ще я видя изобщо ще се научи ли - че от малка как я сложа и писва моментално. По тоз повод и в количката не съм я возила (освен заспала, но не заспиваше в нея, а я приспивах преди да я сложа) - само на кенгу (и слинг като съвсеммалка) Confused
То е много лесно заигравай и отвличай вниманието. Ама не за всяко дете става  ooooh!

# 513
  • София
 и ако докато кърмиш някой ви блъсне,какво става..
И не,не е лесно и моят е ревял, та ревял...не съм го вадила. Накрая се научи, че ако иска с кола пътува в стол,ако не няма да пътува изобщо. Както ние не сядаме без колани, така и той не се вози без стол.

# 514
Моето дете спеше върху повивалника Laughing до мен на спалнята. Разбира се, че имаше нещо като "матраче", а не директно чаршафчето върху повивалника. Беше с лек рефлукс и беше по-добре да спи на наклонена повърхност. Денем си спеше в креватчето, чието матраче бяхме сложили под наклон, но нощем исках да е до мен и затова слагах повивалника, повдигнат с възглавница.
Подгревател за шишета купих заради влизане в болницата. Ползвах си го и у нас, но го слагам в графа "лукс".
Возенето в кош/стол за кола е задължително. Минахме кратък период на драми, но не се дадохме. Аз не шофирам и ако сме тримата в колата винаги сядам отзад и сега, и сега, но детето си знае столчето.

# 515
А недей така Ейнджъл. И на мен ми се е случвало докато пътуваме да кърмя.

А докато реве беба  и татко и е пред истерия вероятността за катастрофа е много по-голяма. Много му е изнервено на моя мъж да шофира докато дребната реве. Взимам я кърмя и при първа възможност отбива и спира да е нахраним.

# 516
  • София
Защо недей? Имаш ли отговора какво ще стане ако в този момент се случи нещо и детето вместо в стола е  в ръцете ти?
И на моят му беше изнервено.
Като реве - спира се, като не може да пътувате с ревящо дете, а детето не седи иначе в стола, намирате друг начин за придвижване, не с кола. Или съобразявате така времето  на пътя, че да съвпада със съня на детето, дори да значи нощен път и т.н.
За мен е абсолютно недопустимо да взема да кърмя детето  в движение.

Ако ревне от глад...ми ще почака 5 мин, нищо няма да се случи. Или  знаейки горе-долу кога огладнява детето ще си предвиждате и спирате  преди да е заревало.

Варианти има, другото са оправдания.

# 517
Абе до дете си е. Баткото беше лесен той ядеше от шише, ползваше биберон и това с заглавичкването се получаваше.
Дребната е само на цици ( по скоро би умряла от глад отколкото да пие от шише) не ползва биберон и е зловеща като ревне Simple Smile Иначе да ако има начин е по-добре детето да си седи в кошчето. А храненето и въобще не може да бъде предвидено кога и по колко. ( имай предвит, че бях твърд противник на кърмене на поискване, но детето  си иска свеото)

ПП: Поне нощем спи и не ме закача за ядене, но през деня .....

# 518
Ако ти кажа, че първите 4-5 месеца дъщеря ми се хранеше САМО в колата, в движение + силна музика + кърмене -> по никакъв друг начин. Дори с капкомер съм й давала - не искаше да гълта и пищеше като заклана. (шишета, спринцовки, установки с тръбичка... буквално й наливах в устата... - НЕ гълташе).
И като са й сухи памперсите няколко дни, не в колата, ами в космическа совалка бих я кърмила. Денонощно обикаляхме по селските пътища около Пловдив - смятай от 10тина хранения поне 6-7 бяха в колата иначе просто повече от 20 мл. не приемаше по никакъв начин, колкото и време да е минало (ако ще й 5 часа) от предното хранене.
Повярвай ми, консултант по кърмене съм, говорила съм и с много приятелки също с голям опит и знания по въпроса - е, нищо не можа да я накара тази малката да яде, освен ако не я друса и пее колата  ooooh!

Съгласна съм за безопасността на столчетата, но предпочитам този начин - алтернативата беше болница и хранене със сонда. Не я возех за кеф ...

# 519
  • София
Духи, да кажем тя е  някакъв изключителен случай(дори и в него не бих, но това е моето мнение), за синът ти същото ли е оправданието?
sinapovaaya - не е до дете, до родител е, дали ще извади детето от стола или не.

# 520
Духи, да кажем тя е  някакъв изключителен случай(дори и в него не бих, но това е моето мнение), за синът ти същото ли е оправданието?
sinapovaaya - не е до дете, до родител е, дали ще извади детето от стола или не.

Решението и отговорността са си мои нали ? Теб не те "застрашавам" по никакъв начин с това. То ако става нещо (не дай си боже) - столчето и коланите не винаги са най-доброто решение  Rolling Eyes Краш тестовете са хубаво нещо, рекламата също Simple Smile
Не се оправдавам, а обяснявам.

А докато реве беба  и татко и е пред истерия вероятността за катастрофа е много по-голяма.
Това също - важеше за него с пълна сила. Спокойно започна да пътува писах кога...

Не съм казала, че е ненужно столчето (защото веднага ще се залитне натам), но просто не мога да го ползвам постоянно.

И да, и двамата изпитват ужас като ги завържа с колани (като бебета) - затова не са се возили и в количка. Не е конкретно за стола.

# 521
  • София
Твоя си е, разбира се...  само се надявам, никой четящ да не  си каже след това - чудно - за чии ми е стол тогава, или супер -  ако реве и аз ще го вадя от стола.Жалко, че няма контрол и наистина всичко е оставено на  желанието  на родителите.

# 522
Една от най-близките ми приятелки стана мама преди 5 дни. Сега умувам какво да избера за подарък. Мислех, че това е мястото, което би ми било от полза, но доста се обърках. Най-нужните неща като стол за кола и количка отпадат. Бюджетът ми е 150 лв. Моля помагайте, искам нещо, което наистина ще бъде от полза. Благодаря, предварително.

# 523
Стерилизатор/уред 3в1 , люлка, активна гимнастика, шезлонг... това е за което се сещам сега. Всички могат да бъдат намерени до тази сума и на мен ми вършат добра работа. Особено люлката, която вече препоръчах по-горе.   bouquet

# 524
feria99, 150 лв. са доста пари, с тях можеш да купиш един по - голям подарък, или много на брой по - малки неща. Ти как предпочиташ? На първо време се сещам за корито за баня примерно, плюс хавлийики няколко броя, плюс козметика по - хубава, плюс повивалник (това всичкото заедно, нещо като цялостно "оборудване" за баня). Все необходими (за мен) неща, и ще се използват доста време (може би без козметиката). Ако пък искаш нещо по - голямо, може да вземеш сгъваема кошара за сън и игра. Но това при условие че нямат креватче, или имат място и за двете.
Съветът ми е да не са дрешки - умаляват за отрицателно време, и после ще ги приберат в някой шкаф и до там.

Общи условия

Активация на акаунт