През юли канадската дружина очаква 3 бебета да има! - 37

• 15 994
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Лавал-Пловдив
мама Десислава, и аз ще раждам в Ст. Мери живот и здраве наесен, и сега като сравнявам и моя списък е същия  Simple Smile Не са се променили нещата от 2005 значи.
Бруни, късмет, всичко да мине ОК  Hug
Хубав уикенд на всички  Heart Eyes

# 76
  • Canada
November Rain, какво стана с коли4ката ?
Thinking ? Не разбирам какво ме питаш. Коя количка?

Приятно изкарване в България на всички, които са там!

Да ви питам информативно, като наемате някой да ви гледа детето, колко плащате? Нашата госпожа излиза в отпуск за 2 седмици и ние се уговорихме със заместничката й да идва вкъщи да гледа Раян. Ще й плащаме по 25 долара на ден, което ми се струва съвсем прилично, особено ако сравним с варианта някой от нас да излезе в неплатен отпуск Mr. Green, тъй като всичко отиде за ходенето в БГ. Чудно ми е това ли е по принцип цената и колко би се плащало на час /за вечерно излизане например Sunglasses/.

# 77
November Rain, какво стана с коли4ката ?

Да ви питам информативно, като наемате някой да ви гледа детето, колко плащате? Нашата госпожа излиза в отпуск за 2 седмици и ние се уговорихме със заместничката й да идва вкъщи да гледа Раян. Ще й плащаме по 25 долара на ден, което ми се струва съвсем прилично, особено ако сравним с варианта някой от нас да излезе в неплатен отпуск Mr. Green, тъй като всичко отиде за ходенето в БГ. Чудно ми е това ли е по принцип цената и колко би се плащало на час /за вечерно излизане например Sunglasses/.

Без претенции за обективност, но на мен ми се струва много евтино, нещо като 3-4$ на час ако ми е правилна сметката newsm78
Вечерно, 20-тачка без никакъв проблем...

# 78
  • Vaudreuil Canada
November Rain като търсех градина за Марти съм попадала на такива които работят само като ти се налага да оставяш детето за няколко часа или един ден но не постоянно - при тях тарифата беше 40 долара на ден или 20-25 за половин ден.
Никога не съм ползвала услугите на бавачка та нямам идея иначе имах оферта от жена да гледа Марти докато намерим градина и беше за 8 долара на час - добре че намерихме градина иначе нямаше да издържа.

# 79
November Rain, като учех в Монтреал съм гледала обяви в университета и обикновенно плащат между 7 и 10 долара на час ако е за два три часа на ден. Мисля че можеш да намериш и за 3-4 долара, но ще е някое 14-15 годишно Wink

# 80
  • На бял кон в Pierrefonds

Само да вметна към списъка, кое на мен НЕ ми е било необходимо  -  тоалетна хартия - има в изобилие във всяка тоалетна, а във всяка стая има тоалетна; нощница - ползвах техните - в коридора има шкаф с нощници - сменяш колкото и когато искаш, имат връзки и много лесно се кърми с тях.

За сметка на това те съветвам да си вземеш не е една,  а две допълнителни възглавници - за да има и мъжа ти на какво да положи глава (ако остане при теб, разбира се, пък и за кърменето на мен ми беше по удобна с моите възглавници).

Би трябвало с регистрирането в болницата да ти дадат такъв списък + още един с това какво трябва и какво не трябва да ядеш + синята карта и една папка с разяснения за даряване на стволови клетки + гида From tiny tot to toddler. Ако не са ти дали при следващото посещение в болницата може да минеш през регистратурата да си поискаш.

Леко раждане!

--------------------------------------------

АЗ имам една питанка към миналите вече по този път - имате ли представа дали е задължително да издавам на детето задграничен паспорт от БГ ако то пребивава там за по-дълго време - примерно 2 месеца? И трябва ли да го регистрирам някъде като влезем в страната, защото няма да мога да подам молба за ЕГН веднага, а след 1-2 седмици?

# 81

АЗ имам една питанка към миналите вече по този път - имате ли представа дали е задължително да издавам на детето задграничен паспорт от БГ ако то пребивава там за по-дълго време - примерно 2 месеца? И трябва ли да го регистрирам някъде като влезем в страната, защото няма да мога да подам молба за ЕГН веднага, а след 1-2 седмици?

@бутикон, разрешения безвизов престой в Бг за канадски граждани е 3 месеца. Тъй че ако детето ти ще стои там 2 месеца няма никакъв проблем. Трябва да регистрираш детето в полицията. Не знам от кой град си, но във Варна тая служба се намира съвсем близо до паспортна служба. Все пак питай в най-близкото ти РПУ и там ще ти кажат къде трябва да отидеш. Тая регистрация е безплатна, става за отрицателно време и според мен е някаква формалност просто. Никой никъде не ни го е искал това, но за всеки случай го направихме, за да нямаме проблеми от такова естество. Ние не сме вадили Бг паспорт на детето, изкарахме само акт за раждане. То така или иначе си пътува с канадския Peace

За раждането и болницата нищо не пиша, тъй като аз раждах в Sacre-Coeur и очевидно има разлики в списъка с необходими неща. Леко раждане на очакващите Peace

# 82
p4eli4ka благодаря!  Hug

# 83
  • Pierrefonds, CA

Ами с коли4ката на Раян, изгуби ли се по летищата или по-късно си я полу4ихте ? НАли в Сф я нямаше с багажа Rolling Eyes

# 84
Здравейте, мами - канадки! Аз съм майка на три-годишно момиченце, което ден през ден вече ме пита кога ще се качваме на самолета за Канада, да ходи да хвърля камъчета в голяямата река (падаме си по реки и води всякакви).

Ще летим на 21ви юли и живи-здрави, ще живеем в Ласал, Монреал (Сен Лоран ще е голяяямата река).

Признавам си, че не съм писала във форума може би вече две години, тогава хабер си нямах, че ще живеем в чужбина. А ви намерх абсолютно случайно - търсех в гугъл инфо за Зелърс и се впечатлих, че ми излизат толкова мнения на български език - а то в БГ Мама имало форум на БГ-родителите в чужбина!

От заглавието виждам, че се чакат бебоци - на очакващите мами стискам палци за леко и щастливо раждане!

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 15:49 от Мама Маца

# 85
Мама Маца лек полет! Да донесете лятото с вас!  Mr. Green

# 86
Мерси  Hug

Ха сега де, ама при вас лято няма ли още ? То и в БГ от един месец само дъжд вали, де  Rolling Eyes но за вас ще се постараем!

# 87
 благодаря ви много за информацията, успокоих се малко защото се претеснявах и незнаех какво да приготвя за двете ни за болницата пък и за вкъщи. Добре че го има този форум представям си колко въпроси ще имам и ще ви затрупвам след раждането на малката.
Мама Маца, добре дошла при нас и леко и безаварйно пристигане в Канада.
Лека седмица на всички и поздрави.

# 88
Ха сега де, ама при вас лято няма ли още ? То и в БГ от един месец само дъжд вали, де  Rolling Eyes но за вас ще се постараем!

Ето ти нещо да сте в час с лятото  Laughing

http://www.meteomedia.com/weather/caqc0363

# 89
  • Монреал
Мама Маца, лек полет и бързо адаптиране!

November Rain, ние ще плащаме по 10$ на час на една от учителките на Тарико от градината за по 3-4 часа вечерно време- ще ходим на едно шоу и един концерт идните месеци, та и нас ни вълнуваше тоя въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт