Правили ли са ви хороскоп?

• 700 555
  • 2 845
  •   1
Отговори
# 1 635
При бенефик в 7 дом не съм проследявала толкова отчетливи тенденции. Обаче при поразен 7 дом рядко съм виждала нативът да стои сам и самотен, там въобще не работят клишетата. Познавам такъв случай с 3 брака, сключени един след друг, трайни и мъчителни. Други три случая с наквадратени малефици в 7 дом – трайни бракове, но се полагат много усилия за поддържане на външния имидж – за "сплотено семейство". Даже някак пресилено ми идва, наблюдавам такива външни демонстрации при доста хора с поразени седми домове. А общовалидна "формула за безбрачие" още не съм открила, макар че в някои астрологични школи се пласира такова понятие – "венецът на безбрачието", някои си бъркат занаята с този на врачките.

# 1 636
Мисля, че тя имаше предвид Венера в 7-ми дом . И като цяло сигнификатор в собствения си дом.
Естествено, че може да се сключи брак, дори няколко брака. Въпросът е, че тук само един партньор няма да е достатъчен. Simple Smile

А какво значи, че един партньор няма да е достатъчен?  newsm78

Аз между другото си спомням картата на Цветелина - тя има 3 планети в 7Д, УРан, Юпитер и Нептун (ако не се бъркам). Щастливо омъжена е доколкото знам, има и деца.

Познавам човек с много сходна карта на нейната - същите планети в 7Д, имал е доста връзки, но не е бил женен.
Доколкото знам обаче, иска да се ожени и д аима деца.

# 1 637
Друг случай – майката на един познат вдигна аларма кога ще го жени и задомява. Тъкмо беше навършил 30 и се почна с промиване на мозъка, че вече му е време. И въпросната майка нито има обективна преценка за качествата на сина си, нито е наясно какъв отношенчески модел му е заложен в хороскопа. Човекът е с Юпитер и Уран на Десцендента и Венера в първи дом, в подвижни знаци. И Луна в подвижен знак, заедно с Юпитер и Уран. На всеки няколко месеца се сменят приятелки, на всяка Коледа има представяне на поредната кандидат булка. И след броени месеци всичко се разсъхва, пак тръгва на лов. Всяка следваща връзка стартира с голям ентусиазъм, ниска избирателност и резултира в раздяла след броени месеци. Той е от типа хора, които под натиск от страна на семейството правят още по-големи глупости, само за да докажат, че могат да бъдат в "сериозна" връзка. И тенденциозно всички опити завършват с провал. Може би ако го оставят да си живее живота както си иска, няма така да се напряга и да насилва нещата, тогава има по-голяма вероятност да се появи точният човек.

# 1 638
Добре де, това означава ли, че човек с Юпитер и Уран в 7Д няма как да създаде нормално семейство?  newsm78

Аз не случайно дадох Цветелина за пример- тя е щастливо омъжена с деца.

# 1 639
Коя е тая Цветелина  Shocked?  Общо взето Юпитер /да си спомним древногръцкия му еквивалент Зевс/ трудно може да остане верен на един партньор за цял живот. Затова и хората с това разположение, често избират свободата.
Как ще се прояви Юпитер в 7 дом и дали човекът ще има щастлив брак или многобройни авантюри зависи изключително много от аспектите на планетата.
Мерилин Монро е с Юпитер в 7-ми във водолей, опозиция с Нептун от първи дом, квадрат със Сатурн и секстил с Венера

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 20:49 от Greene

# 1 640
Коя е тая Цветелина  Shocked?  Общо взето Юпитер /да си спомним древногръцкия му еквивалент Зевс/ трудно може да остане верен на един партньор за цял живот. Затова и хората с това разположение, често избират свободата.
Как ще се прояви Юпитер в 7 дом и дали човекът ще има щастлив брак или многобройни авантюри зависи изключително много от аспектите на планетата.

tsvetelina83  Laughing трябваше да поясня, но тя беше коментирала по-горен пост и затова директно  Grinning

А Уран в 7Д? Предполагам, че не можем да заключим, че тази планета, разположена там, винаги води до развод.

# 1 641
Разбира се, че не винаги води до развод. Може да се свързва с необичаен брак ( обстоятелства около брака ) или брачен партньор. Пак зависи и от други аспекти в картата.

# 1 642
Разбира се, че не винаги води до развод. Може да се свързва с необичаен брак ( обстоятелства около брака ) или брачен партньор. Пак зависи и от други аспекти в картата.

Мерси, Грийн.

Между другото точно тези дни си мислех за теб, че се беше позагубила.

# 1 643
Добре де, това означава ли, че човек с Юпитер и Уран в 7Д няма как да създаде нормално семейство?

Всеки хороскоп има своята специфика, в споменатия случай проблемът не е само в Юпитер и Уран на Десцендента. Те са само част от пъзела. Но фактът, че досега не е имал нито една стабилна връзка, а е на възраст за женене, говори сам за себе си. Ако на някой му е самоцел, брак може да се сключи, особено когато не избираш много. Но оттам произтича друг въпрос – какъв ще е бракът? Повечето хора се интересуват дали ще се обвържат, без да се питат какво ще е тяхното партньорство. И доста проблеми тръгват именно оттук, човек не се пита какви уроци учи чрез партньорско взаимодействие, а дали ще има някой до себе си. За горния пример – лоялност, търпение, постоянство.

Сетих се и за нещо друго, думите на Грийн ме наведоха на тази мисъл. Всички връзки с "обикновени" момичета досега са се проваляли след няколко месеца. Само една връзка продължи няколко години, половинката беше човек с по-особена енергия. Но все се натриса на възможно най-неподходящата, всъщност него това го влече. Сега ще го наблюдавам колко време ще продължи връзката с "подходящо" момиче, т.е. отговарящо на очакванията и възгледите на семейството за кандидат булка.

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 21:01 от Sotis

# 1 644
Аз имам познат, който без никакъв натиск от който и да било, винаги си намира най-странните приятелки. Сменя ги често, просто защото те са изключително неподходящи за него, да не кажа неподходящи за който и да било.
Има Уран в точен съвпад с Десцендента и квадратира Марс в 4-ти. Управителят на 7-ми дом (Плутон) се намира в 6-ти и квадратира Слънцето, Луната и Венера, които са в съвпад в Козирог в 9-ти дом ( Венера управлява хороскопа и действително често пътува и за работа и за почивки ).
Шегувам се с него, че когато си намери чужденка Водолей с Асцендент Дева, нещата ще си дойдат на мястото Grinning

# 1 645

Сотисче, ако е за примера, който аз дадох, не съм много запозната с връзките, които е имал човека.  Peace
Само знам, че преди години е имал сериозна приятелка, били са заедно 3-4 години, но накрая са се разделили и той много е страдал. Опитвал се е да си я върне по всевъможни начини ама не се е получило. Нали хората казват, че чашата счупи ли се веднъж, после и да я залепиш винаги остава белег.

Не е бил женкар.
Доколкото знам винаги е искал семейство. В момента е във връзка, дългогодишна. Не знам да мислят за раздяла.

# 1 646
Има Уран в точен съвпад с Десцендента и квадратира Марс в 4-ти. Управителят на 7-ми дом (Плутон) се намира в 6-ти и квадратира Слънцето, Луната и Венера, които са в съвпад в Козирог в 9-ти дом

Познавах негов астрален близнак, роден на същата дата, час не знам. Троен съвпад на Слънце, Луна и Венера в Козирог, наквадратен от Плутон. Много странно отношение към връзките, не беше типично козирожко. Замина да учи в чужбина.

# 1 647
Искам да попитам в астрологията може ли да се разграничи сключен блак и съжителство на семейни начала? Има ли точно определени аспекти,  които да са категорични?

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 11:15 от Mari_

# 1 648
Мен също ме гложди въпроса, защо астролога ми каза да не се омъжвам до 30г. възраст?
Можело да живея на семейни начела , но да не подписвам, в същото време сигурно съм щяла да се омъжа, но аз каквото съм решила,тези неща не са ли маркирани събития?

# 1 649
Спорен въпрос, някои ги приравняват, а и зависи какво е разбирането за брака. И как всеки човек го изживява, от това зависи как ще бъде показано в хороскопа. Ако сключването на брак се предшества от съвместно съжителство, създаване на общо домакинство, а при някои и бебе, това събитие може да е показано по-отчетливо. Особено когато самият брак се сключва формално, без тържествена част. Но ако официалното сключване на брак се изживява като голямо събитие, повратен момент и начало на съвместен живот, ще бъде отбелязано в хороскопа. Юпитер и Сатурн имат отношение към тази институция, а и като цяло към всяка по-съществена промяна в статуса, в имиджа пред обществото. Затова като се прави ректификация, не само се гледат минали събития, а и се пита как нативът ги е изживял, какви чувства са предизвикали у него, в какъв спектър и с каква интензивност. За астролога това е подсказка, така може да се види как е проработила дадена дирекция.

В модерната астрология забелязвам, че се поставя фокус върху 3 и 9 дом, изхождайки от разбиране за брака като "сключен договор" и "легализиране на отношения". Но по тази логика при разтрогване на брак могат да се гледат същите домове, плюс други. Седми дом и други значения – там не са само партньорства и съдружия, а и съдебните ни дела. А бракоразводната процедура е по-тясно свързана със съдебни инстанции, отколкото процедурата по сключване на брак.

Общи условия

Активация на акаунт