За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 800
  • 395
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 48
Незнам къде да попитам: Как да сложа името си на снимка и коя е програмата?  Blush

# 136
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Незнам къде да попитам: Как да сложа името си на снимка и коя е програмата?  Blush
Пикаса,Фотошоп....а може и от някой сайт,например тук http://www.radikal.ru/

# 137
  • Мнения: 9 785
Поли, когато нямаш вино, слагаш 2-3 лъж. оцет. Това е достатъчно, ще оформи и вкуса /макар не истински, но щом не си правила истински винен кебап, няма как да разбереш/  Пък и така може да нахраниш децата с яденето, няма опасност някой да Drunk

Абе аз може и да не съм правила, ама съм яла bowuu. Ще взема да пробвам това с оцета Thinking. И по-добре без вино, че и мъжа ми е въздържател, да не стане после hahaha nuts.

# 138
  • София
  • Мнения: 8 527
Колегиии,

искам да печа риба в плик (от тия полиетиленовите дето са подобни на Маги).

Ако някой е правил таквоз чудо я да свирне тука, кое е най-важното (може да пропусне, че рибата трябва да се изчисти  Laughing).

Даже ако трябва да ми препоръчате вид риба няма да ви се разсърдя, че искам да подмамя внучката най-накрая да свикне с тая риба, че все и се цупи. За сега я яде само на рибена чорба (тип шкембе чорба).

Впрочем колебая се дали пък да не и я пусна на пароварката (уреда за готвене на пара) ама то пък там ни подправки мога да туря като хората ни нищо.

# 139
  • София
  • Мнения: 1 341





Полина, аз изобщо не пия никакъв алкохол ( мразя и вкуса и миризмата му), но виното във виненият кебап не се усеща  като алкохол, но вкусът на кебапа е фантастичен с него.Купувам си една бутилка и само за готвене я ползвам.

# 140
  • Мнения: 2 815
Поли, когато нямаш вино, слагаш 2-3 лъж. оцет.
Чела съм из книжки разни ,че става за заместител,но в случая,няма ли да стане кисело ?
С това количество домати и доматено пюре?
Така и не посмях да опитам да сложа оцет вместо вино .

# 141
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Дали е оцет или вино,няма кой знае каква разлика и не е кисело.

# 142
  • Мнения: 22 867
Колегиии,

искам да печа риба в плик (от тия полиетиленовите дето са подобни на Маги).


Дядо хаджи, ти сигурно опече рибката, ама аз със закъснение да си напиша - пекла съм риба в плик със зеленчуци, пресни или замразени. Рибката я соля, ръся с чер пипер и лимонов сок, зеленчуците поливам с олио или зехтин, слагам и на тях зелени подправки и пека. Скумрия с картофки съм правила, пъстърва, шаран. Понякога слагам майонеза, намазвам рибата, зеленчуците ги обърквам с нея и пека. Вкусно става.

Ето линк към райската ми рибка, това ми е една от любимите рецепти, правила съм я с пъстърва, страхотно е, може би защото обичам такива комбинации от всякакви зеленчуци.

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 02:37 от labrex

# 143
  • София
  • Мнения: 8 527
Колегиии,

искам да печа риба в плик (от тия полиетиленовите дето са подобни на Маги).


Дядо хаджи, ти сигурно опече рибката, ама аз със закъснение да си напиша - пекла съм риба в плик със зеленчуци, пресни или замразени. Рибката я соля, ръся с чер пипер и лимонов сок, зеленчуците поливам с олио или зехтин, слагам и на тях зелени подправки и пека. Скумрия с картофки съм правила, пъстърва, шаран. Понякога слагам майонеза, намазвам рибата, зеленчуците ги обърквам с нея и пека. Вкусно става.

Ето линк към райската ми рибка, това ми е една от любимите рецепти, правила съм я с пъстърва, страхотно е, може би защото обичам такива комбинации от всякакви зеленчуци.

Лабрексче, нямаш си на представа колко съм ти благодарен за рецептата. Аз тия дни ще я правя пробно (тя внучката сега е с баба си в нейното родно място - на жена ми) щото искам да съм сигурен какво ще излезе, та после като си дойде зверчето дядо да я изненада. Ще измисля някакво рибно филе, дето хем да не е сухо хем пък да не е много мазно.

# 144
  • Мнения: 22 867
.......... та после като си дойде зверчето дядо да я изненада. Ще измисля някакво рибно филе, дето хем да не е сухо хем пък да не е много мазно.
Успех ти пожелавам, дано зверчето хареса печената рибка, щото зверчетата около мен нещо се назлъндисват на зеленчуците, отровни били..... Thinking Но от големите зверове нямам оплаквания, добре им понася. Grinning

# 145
  • Мнения: 1 236

искам да печа риба в плик (от тия полиетиленовите дето са подобни на Маги).

Ще измисля някакво рибно филе, дето хем да не е сухо хем пък да не е много мазно.

Може и да е късно, но да добавя  Flutter Пробвай с филе хек. Като стане котово точно преди сервирането турни отгоре малко масълце, придава по-мек вкус.

# 146
  • Мнения: 1 260
Варя една царевичка вече час.Как да разбера кога е готова?Ако са меки зрънцата или има и друг трик?

# 147
  • Мнения: 9 785
Много бе, цял час вече...Половин час най-много варя. Ами провери я. Трябва да става за ядене вече. Може да вземе да изсъхва от прекомерно варене.

# 148
  • Мнения: 22 867
Варя една царевичка вече час.Как да разбера кога е готова?Ако са меки зрънцата или има и друг трик?

Ако е пресна млечна, би трябвало вече да е сварена. Аз си вадя парченце и направо опитвам. Иначе по зрънцата може да познаеш, трябва да са омекнали.

# 149
  • Мнения: 1 260
Пробвах да я набода с вилица,но не успях.много е твърда.Ще я варя още малко и ще видя какъв ще е резултата Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт