19 Магрибска-Лятна и все още ваканционна

• 22 417
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Аз изгледах доста рецепти на тази мацка Алия ,наистина има разлики в приготвянето на повечето ястия ,сравних няколко кус куса правени от нея и след това гледах от възрастни мароканки как го готвят /+ на живо един път  Simple Smile / ,няма нищо общо ,но тя поясни че извън Магриба е трудно да се намерят някои продукти и специалните съдове за приготвяне на тажин и кус кус ,и го направи така както пише на опаковката ,без да го навлажнява,да го бърка ,да се направи на парата и да поеме ароматите на месцето и зеленчуците,самият му вид изглеждаше по различен,не пухкав както трябва да бъде .Един вид е малко европеизиран заради липсата на подходящите съдове.

Ето тука разликата

http://www.youtube.com/watch?v=wl0OwoeyyfU

http://www.youtube.com/watch?v=MEzlhvZFS3o&feature=related

# 76
здравейте! Simple Smile

сега,като ви чета,че пишете за манджички и взеха да ми липсват още повече вкусотиите на любимия ми. Sad когато бяхме на морето,с жената на неговия приятел,още първия ден ядохме броколи,карфиол и пилешко (в хотела),но веднага и двете си казахме,че няма нищо общо с това,което приготвя моето момче. той използва винаги много и различни подправки и като се смесят нещата,става невероятно!

а днес с един колега ходихме да обядваме заедно,че и него го бяха подхванали едни депресии,като мен сега. и ядох един ориз,който пак нямаше нищо общо с това,което прави любимия. много тъпо ми става вече. не стига,че ми е самотно без него,ами несъзнателно правя съпоставки с почти всичко и все ме подсеща,че той ми липсва много.

до края на октомври ще се разбере,какво ще стане с нашата връзка. ще му се наложи да се прехвърли в друг град да учи и ако това стане... нали се сещате...  Cry

# 77
Паулинка, недей така песимистично хей  Naughty! Какво си увисила нос? Недей още от сега с нагласата, че ако се премести някъде другаде и ще потръгнат на зле нещата. Остави всичко да се случва както е писано и без това човек не може да си избяга от съдбата.
Виж тук като има толкова интересни линкове с показани манджички, може да пробваш някоя да направиш, тъкмо да изненадаш любимия следващия път като се видите, тъкмо няма да ти се налага да ядеш другите дето не са толкова вкусни.  Hug Всичко ще се оправи!

Момичета, моля ви стиснете утре по едно палче за мене, че имам изпит от 9.30 до 11.30...  Praynig

Лека вечер!  Hug

# 78
Не се отчайвай!!!Мисли за хубавите моменти прекарани заедно и се наслаждавай и хоп времето е минало Simple Smile Ще стискам палци здраво!Успех!

# 79
Мина,благодаря! ще стискаме палци,не се притеснявай! а ти напоследък все казваш,че учиш,така че не се съмняваме в резултата. Simple Smile късмет утре!

Хиа,благодаря! Simple Smile

# 80

аледора, как мина диското снощи на дъщеря ти? Ти две дъщери ли имаш? Защото не беше ли казала, че са я приели в университет, а сега пишеш, че е на 16.  Thinking

Mинааа,от твоите уста в божиите уши,така се казваше,нали? Да, имам 2 щерки на 16 и 12,някоя друга мама се похвали с университета,дано и аз така след някоя друга годинка Praynig Диското мина ,замина....ще има и друг път,така ни се каза...значи й е харесало!! Нека! Сега и е времето да се забавлява,но само да не е за сметка на останалите й задължения Peace  Ние сме и обяснили,че я пускаме навсякъде стига да бъде умна ,разумна и не си изпорти доверието ,което и имаме NaughtyСтискам силно палци!!!! Успех на изпита!!!

шаки,за кое море на кое море ще се пличкосвате? На Северно ли? Има ли достатъчно слънчице по тези плажове и въобще има ли туристи и как е уредено?

Делта ,дойде ли си,пътешественичко? Лепна ли баклавички на дупето Joy Joy?

Дала,как изкарахте рождения ден? И да знаеш как ти завиждам за чЕпеларе....хлаааад,горички,рекички Hug
Аиде,до по-късно,че ще ходим на козметичка да ни обезкосмява....3 жени....да му е яко дупето на нашия татко Mr. Green

# 81
O, аледора Blush извинявай, явно съм объркала нещо, но и аз ти го пожелавам и двете да те зарадват след време. Моята сестра също е на 16, така че и тя след някоя друга година ще кандидатства.  Peace

Иначе за изпита....хм не знам какво да кажа, трудно е да преценя, по всички въпроси писах, така че се надявам да го взема  Praynig, но сега така или иначе нищо не мога да променя, трябва да почакам 3-4 седмици докато излезнат резултатите. Сега имам да пиша курсова работа за децата, живеещи в бедност в Германия, какви са причните за бедността и как може да се преодолее. Обаче днес сигурно няма да правя нищо, изморено ми е.

Другите къде сте? Simple Smile

# 82
Мина вярваме в теб че си си взела изпита!!!
Аз чета редовно обаче нещо напоследък нямам настроение и не пиша много  Cry
Тука сега така заваля един дъжд минути след като се прибрах язък за прането ми   Mr. Green
Лек ден на всички.

# 83
Надявам се да си се справила отлично на изпита. А тази ктема за курсовата ти работа е мн интересна. Какъв е броят на децата живеещи в бедност в deutschland?

# 84
Добър вечер на всички момичета ,нещо хич не сме активни напоследък ,май жегата ни е ударила на мързел. 

Мина , стискаме палци докато излезнат резултатите ,нещо ми подсказва че си го взела ,ти си умно момиче.

Паулинке , хей няма да се отчайваш ,какво като се премести в друг град ,нали и досега бяхте така ако не бъркам ,в различни градове ,това не е причина за раздяла ако се обичате , пак ще се виждате .

Дано по-бързичко се приберат всички отпочиващи че липсвате .

Ра  ,  нещо много ама много ми се губиш ,да не задуши някой ергенин бе   Hug 

Дала,Марси,Делта,Шаки,Аледора,Хиа    bouquet

Аз пак се присетих за Йелоу гърл , изведнъж изчезна това момиче,питах и преди ама никой не ми отговори ,някой да има инфо ,дано да е добре и да се наслаждава на щастливи мигове с хабибито .

Лина,  почти не остана,а   bouquet сигурно броиш часовете вече ,не пишеш как се чувстваш ,аз преди да замина не можах да спя от вълнение ,такава еуфория ме беше обзела че 3 дни нито спане ,нито ядене,само кафе ,вода и цигари ,карах на батерии ,в самолета изядох едно малко парче торта че по едно време имах чувството че ще припадна от глад ,усетих се че забравих и да ям ,което ми се отрази положително хихихихи.

Тази вечер сме на кус-кус ,как ми се е приял  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 20:40 от ~BeLLa~

# 85
Белла, да и сега живеем в различни градове,но София ми е на 2 часа път,а Варна на 7... разстоянията са доста по-големи и не бих пътувала 14 часа,за да се видим за почивните дни. чаках доста дълго съдбата да ни предложи нещо, да се наредят нещата в нашата връзка. аз наистина много държа на него,виждам че и той на мен. но както съм казвала, още в началото ние имахме планове, действахме,той се опита да се премести да учи в Пловдив,но се оказа,че няма да му признаят дипломата... после пък мислихме да се премести да живее в Пловдив,а да ходи на изпити в София,когато има дати,но го избраха там за едни неща да се занимава с тях и трябва непрекъснато да си е там,да тича насам-натам за разни документи... и пак всичко против нас. а сега,ако се премести да учи във Варна, просто забрави за нашите отношения. ще трябва да се разделим. аз вече се чувствам прекалено самотна, имам непрекъснато разни мисли в главата си, все се тормозя,че нищо няма да се получи,че както неочаквано е започнало,така и ще свърши... просто не можеш да си представиш,какво е в главата ми. Sad непрекъснато съм в депресия... всяка вечер съм сама с мислите си... всеки ден от работа вкъщи и всеки ден едно и също... едни разговори по телефона вече не са ми достатъчни. виждам,че вниманието и от неговата страна не е малко,а непрекъснато ми звъни. но това,че не можем да си изживеем връзката,просто ме побърква (вече година и 7 месеца).

извинявам се,ако съм ви натоварила с моите истории... съжалявам!  

# 86
Аааа Белла,спя си и си ям без проблем,успях и подарък да купя-много стина химикалка в стилна кутия,купих си шал да се замотвам,остана само пола да си купя,ама не си намирам такава каквато искам.Иначе ми е много хубаво,че най-после ще представите ще станат истина и ще разбера дали е както си представям или по-хубаво.Само нета нещо се бъзика с мен и немога да пиша много,а и днес разкарвах леля ми по разходки.Засега съм добре,ама във вторник сигурно ще си изгриза ноктите от нерви,защото ме чака един влак,втори влак,висене по летището и 5 часа полет.УЖАС #Crazy Просто тогава ще е най-голямото предизвикателство,но пък тогава като видя хабибито ще ми е по-мил,ако не съм се изнервла вече тотално и света не ми е станал черен де #Crazy,тогава може и да не му направя добро първо впечатление Laughing

# 87
Хиа, още не съм започнала да се занимавам подробно с темата, но потърсих и видях на страницата на Уницеф, че има около 2,5 мил. деца, които живеят на границата на бедността или в релативна бедност. Като под бедност се разбира, че имат на месец под 208 евро, за да преживяват. Като поразтърся ще мога повече да напиша.

Паулинка, ох като те чета и все едно мене си чета преди време.... При нас същата ситуация.  Cry Вече почти 2 години сме така и се виждаме веднъж в месеца за по няколко дни, иначе се чуваме много пъти на ден по телефона. Може би просто не е писано да сте в момента на този етап заедно, приеми го като изпитание и ако това преодолеете, то тогава няма да може да ви раздели нищо. Не се отчайвай! НЕ си натоварила никой, като ни разказа...или поне мен не Simple Smile Разказвай винаги, когато нещо ти тежи, тук винаги ще имаш подкрепа, дано се почувстваш по-добре!  Hug Прегръщам те силно!

Белла, мерси за палците и за кус-куса, леле колко вкусно изглежда мммммням.  Crazy

Линаа, радвам се, че най-после си избрала подарък. А какъв шал си взе (като цвят де)?  В колко ти е полета? И в колко ще тръгваш от вас? Хайде, не остана! Стягай багажа Simple Smile

# 88
Minaaa,как мина изпита мила или е утре.Във всеки случей ти желая много късмет и в понеделник ще
имаш за какво да разказваш как върви работата.Иначе шала е бял хем дълъг,хе широк,че да ми е 3 в 1,хем да си пазя главата и раменете от слънцето,хе и деколтео от нахални и нежелани погледи.Полета ми е в 12:15 на обяд английско време и кацам в 19:5 вечерта египетско време.От нас трябва да тръхна в 6:30 сутринта после имам около 2 4аса път по влакове,после около 2 часа мотане по летището,после чекване на Изиджет опашката за чекване е обща в смисъл,че всичките им полети са на една опашка и се виси по един час.И след това безкраините 5 часа.Ами с една дуа ще убия един цял ден в пътуване и накрая най-вероятно и сили да се зарадвам истински нма да имам,само ще ми се иска баня и легло.

# 89
Паулинка, ох като те чета и все едно мене си чета преди време.... При нас същата ситуация.  Cry Вече почти 2 години сме така и се виждаме веднъж в месеца за по няколко дни, иначе се чуваме много пъти на ден по телефона. Може би просто не е писано да сте в момента на този етап заедно, приеми го като изпитание и ако това преодолеете, то тогава няма да може да ви раздели нищо. Не се отчайвай! НЕ си натоварила никой, като ни разказа...или поне мен не Simple Smile Разказвай винаги, когато нещо ти тежи, тук винаги ще имаш подкрепа, дано се почувстваш по-добре!  Hug Прегръщам те силно!

Благодаря ти! аз знам,че нашият случай не е единствен, но ужасно се живее така. и двамата все си повтаряме,че при нас нищо не е случайно,като се започне от запознанството ни,та се стигне до сега. все се успокояваме,че всичко е изпитание,което трябва да преодолеем,но на мен вече започват да ми свършват надеждите и още малко ще бъда готова за каквато и да е развръзка. аз съм силна. мисля,че мога да се справя с всичко,което ми поднесе съдбата. проблема е в това,че прекалено много влагам от себе си в тази връзка (той също) и не ми се иска всичко ей така да свърши някой ден. все се чудя,дали всичкото това чакане няма да се окаже напразно накрая.

не съм ви казала нещо. когато бях на морето, любимия ми даде една бутилка вино,да занеса на моя баща. каза,че до края на лятото щял да му вземе още една.  Thinking на мен ми стана много странно и го попитах на майтап,какво е взел да се мазни на моя баща,а той каза,че е решил,след края на лятото да дойде и да се запознае с него. аз толкова се зарадвах,че се разплаках. мисля,че това е много добър знак от негова страна,защото предполага сериозни намерения. до сега никога не е ставало въпрос дори или не е имало повод той да дойде до Пловдив и да ги запозная. ако това стане, ще има да ви разказвам... моя баща е малко особен и нали не е много "за" тази връзка,кой го знае,дали изобщо ще се съгласи да се запознаят.  Confused мисля,че ще изпадна в много неудобна ситуация. но да видим,какво ще стане до тогава...

Общи условия

Активация на акаунт