Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сладки "Динени резенчета"

  • 29 634
  • 158
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 277
Май не ги изчаках да изстинат достатъчно и затова някой се натрошиха леко, но много ги харесахме и сега ще правя пак Simple Smile
xenia  Hug

# 46
  • Мнения: 4 380
Ааа...бои по Великден се купуват толкова че да стигат за година и повече поне. Laughing Wink Аз имам за няколко и даже често раздавам. Питай някоя съседка дали няма.

# 47
  • Мнения: X
Ааа...бои по Великден се купуват толкова че да стигат за година и повече поне. Laughing Wink Аз имам за няколко и даже често раздавам. Питай някоя съседка дали няма.
Питах свекито, тъй като по Великден бяхме още у тях и не се бяхме нанесли, но тя ги е изхвърлила и утре ще обикалям по магазините да търся.

# 48
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 919
А като време за правене всичко колко отнема?

# 49
  • Мнения: 4 380
А като време за правене всичко колко отнема?

Зависи как си облегчиш работата. На мен стационарен миксер ми разби маслото и за още минутка ми завъртя тестото. Grinning Аз без миксера си съм за никъде. После точенето като игра с пластилин...да кажем още 15-тина минутки. Абе за половин час до 40 мин. рулото трябва да е във фризера. На другия ден нарязваш кръгчетата, пооправяш внимателно...да кажем 10-тина минутки. Бученето на семките ме изнерви като продължителност. Sick Обаче ако си намерите по-едри и лесни семки няма проблем и тук.

# 50
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 919
Много благодаря Hug
При мен ще отнеме доста повече, имам си само от най-обикновенните стари миксери, но това няма да ме спре в събота. Ще се отчета тогава Laughing

# 51
  • Мнения: 1 313
Ох..броих ги много бегло да ти кажа. newsm78 Приблизително около 25 кръгчета, значи към 50-тина половинки. Там някъде.
Благодаря, май ще направя една доза и още някакви сладки, струва ми се, че при две дози ще откача от боцкане на "семките в тестото" Crazy, а 50 са си прилична бройка.
Ще покажа резултат, но след 2 седмици.

# 52
  • Мнения: 332
аз не ползвам бои от великден а степчета, ефекта е почти същият и имат аромат, има степ диня и с него предполагам ще стане перфектно, има степ киви за зелен цвят, ползвам на фруктис че ми допадат, но и на степ и на болеро не са лоши Simple Smile

# 53
  • Мнения: 937
Някой ако е ползвал натрошен шоколад или шок. пръчици за семки нека сподели дали стават, защото все пак ще се разтопи и да не оплескам нещо.

Страхотна рецепта!  bouquet

# 54
  • Мнения: 103
Някой ако е ползвал натрошен шоколад или шок. пръчици за семки нека сподели дали стават, защото все пак ще се разтопи и да не оплескам нещо.

Няма какво да оплескаш Simple Smile Вчера правих диничките и за семки използвах шоколадови пръчици - бъркам с пръст в пакетчето и полепените пръчици натискам леко към сладките. Не съм ги бучила една по една  Whistling Пробвах и с шоколадов чипс, но този, който взех от Кауфланд се натроши или на трохи, или на големи парчета, нещо не успях да се справя  Crossing Arms Затова ги замених с пръчиците. Не се разтопиха при печенето, всичко беше наред Simple Smile

Пекох 10 мин по часовник. Не съобразих, че ще се надуят и оставих по-малко от необходимото място в тавата, но нищо. Веднага при изваждането ги разделих една от друга и направих половинките. По-късно се втвърдиха и при рязането леко се натрошаваха. Станаха малко рошави резени, но като за първи път съм доволна от себе си Simple Smile
Излезнаха ми около 60 кръгчета, значи около 120 половинки, но разточих тестата много тънко и самото руло стана дълго.

Благодаря за рецептата  Hug

http://3axap.multiply.com/photos/album/97#20
http://3axap.multiply.com/photos/album/97#21
http://3axap.multiply.com/photos/album/97#22

# 55
  • Мнения: 4 380
Браво Захарче! Много са ти се получили. Това двойна доза ли е? Моите бяха по-малко и свободно се пекат.  newsm78
Семчиците като разпределяте, мислете че ще ги режете през средата! Т.е. разпределяйте ги на две части-отляво и отдясно. Не ги чакай да изстинат за да режеш. Режат се докато са меки практически веднага след изваждане. Иначе няма начин да не натрошиш при рязане.

Шоколатът не се топи в бисквити, галюшана няма какво да се притесняваш. Wink

# 56
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
На мен стационарен миксер ми разби маслото и за още минутка ми завъртя тестото. Grinning Аз без миксера си съм за никъде.

Аххх, миксера , миксера...как ме прободе в сърцето ...муш , въх , уби ма! Simple Smile
Знаех си , аз...
Извинявам се за дупликата, преди време Ксения так ме зариби ...
Дано някога мога и аз да си го позволя , що видеота изгледах , голямо улеснение е този миксер!

Захар - браво , чудесно изглеждат!
Аз събирам идеи , че в началото на септ . момичето ни се жени и ще правя това онова.
Ксения тези са вече в графата сватбени.

# 57
  • Мнения: 4 380
Да. И аз пращам рецептата на майка ми за скорошна сватба в края на месеца.  Wink Мисля че са особено атрактивни за подобни тържества. Колко години разни прасковки бяха атракция, крайно време за нещо новичко да впечатли народа. Laughing
Кое момиче се жени? Твоето ли? Crazy

А миксера е разкош наистина. Дясната ми ръка в кухнята и ми замества купища ненужна вече друга техника.

# 58
  • Мнения: 103
Браво Захарче! Много са ти се получили. Това двойна доза ли е? Моите бяха по-малко и свободно се пекат. 

Не, не е двойна доза. Спазих точно количествата от рецептата, само брашно добавих малко повече, защото тестото ми не беше готово - може би отиде около 300-320 грама общо.

# 59
  • Мнения: 388
Рецептата изглежда наистина страхотно. Определено ще се пробва   chef

Само нещо не разбрах - пече ли се тестото или така се яде - в смисъл че има сурово яйце в него - не разбрах дали не се обработва по някакъв начин  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт