За посягането,за щипането и хапането

• 6 610
  • 81
  •   1
Отговори
От известно време(около месец)синьт ми,когато се ядоса на нещо започва да посяга да удря или да щипе.Имам чувство,че го прави някак сьс злоба.Като ме щипе чак стиска зьби.На деца не посяга,прави го на мен и на баща си или на майка ми(хората,който го гледаме).
В кьщи никога не викаме,не го удряме,повишавам му тон много рядко,когато направи някаква беля.
Дали аз бьркам нещо,дали е някаква агресия или е просто период и ще отмине?

# 1
Имам чувство,че го прави някак сьс злоба.

Съмнявам се  Simple Smile Мъничък е и ако е обграден с любов, няма откъде да се вземе тази злоба. Според мен се опитва да стигне границата на позволеното и това е част от порастването. Стана ми интересно, че щипе. Откъде е усвоил това?

# 2
Отговорът е в последното ти изречение!
Споко,детенцето ти не е агресивно,просто така си изразява отрицателните емоции,доста деца на тази възраст го правят.
Ще отмине.Ако тръгне на ясла е мн. вероятно пак да започне но ще бъде от подръжание на другите хлапета.

# 3
И моят син ни хапе, когато нещо не му се разреши или започва да пищи ужасно. За хапането се опитвам да обяснявам, на пищенето гледам да не обръщам внимание, все пак трябва да си изразходи негативната енергия по някакъв начин, когато е ядосан. Агресията му е насочена само към мен и баща му, защото ние сме тези, които забраняват. На други деца не посяга, не ги хапе и засега в това отношение съм спокойна. Дано така да си остане, наблюденията ми са, че много трудно се гледа дете, което удря другите деца.

# 4
И моят по едно време беше голям разбойник  ooooh! Ходех вечно със "градинки" по ръцете, дереше , удряше и не само мен но и всички около него!на всичкото отгоре той посягаше и на деца като ги удряше по главите отгоре или директно през лицето  Shocked Умирах от срам и ужас и не веднъж дори съм плакала от нерви и безсилие! Много се бях притеснила! Слава богу, периода отмина и не продължи повече от 3-4 месеца сякаш  newsm78
Освен това забелязах че като му се карам, нещата се усложняваха и той се озлобяваше сякаш още повече! Просто започнах да отнемам вниманието му със нещо друго и постепенно нещата се нормализираха! Не се притеснявай излишно! Това е явно период от развитието им!
Успех и стискай зъби  Peace

# 5
Не знам защо всички родители, или голяма част от тях се опитват да обясняват подобна агресия с - "период, който ще отмине".
Ами ако не отмине?
Ако детето продължи да прави така и това се пренесе  и върху други деца, тогава какво? Ще чакаме да отмине?

Дъщеря ми също в един момент около тази възраст започна да се опитва да удря мен, баща си, баба си. Правех забележка и казвах, че така не се прави, а тя продължаваше.
Тогава и хващах ръцете и обяснявах, че мама не се удря. В повечето случаи ме разбираше.
Няколко пъти съм я плесвала през ръцете доста силно, за да се научи, че не се удря.
Схвана много бързо и повече не е правила така.

Не мога да се съглася, че едно дете трябва да се оставя да прави каквото му скимне, защото това било период, който ще отмине.

# 6
Аз не го оставям да прави каквото му скимне.Когато удря и аз му хващам рьката,обеснявам,че така не се прави,гушкам го и му показвам как се милва мама.Когато го пусна той продьлжава да ме милва и да вика оо-оо,но след това като не стане нещо на неговата пак посяга.
А за щипането незнам от кьде му е дошло на ума,никога не е виждал някой да щипе,просто сам започна да го прави.
Расте обграден с любов да,затова и казах,че ние с баща му никога не се караме и не повишаваме тон в негово присьствие,не го плясвам.Когато му се карам по скоро се опитвам да обеснявам,че дадено нещо не е хубаво,а не да викам.Затова и се чудя при положение,че расте в такава спокойна среда,защо прави така.

# 7
Mirama и аз не видях никъде да пише че детето се оставя да прави каквото си иска - в случая да удря ,щипе, хапе и т.н.
Как си представяш например да гледам че Алекс удря и хапе , а аз да седя  и да се наслаждавам от страни  ooooh! Къде видя в думите по-горе бездействието на майката?
И практиката го доказва - отмина при нас периода, а и разговорите ми с много други майки а също така и със педиатърката ни,просто ме научи на търпение и на изчакване!

# 8
И аз точно затова питам дали е пероид,в смисьл при колко от вас децата са го правили.
Точно от разговорите ми с други майки,оставам с убеждението,че доста деца минават през такьв етап.

# 9
ive7aaa на възрастта на твоето момче беше и синът ми като започна с тези дивотий, сега е почти на 1.10 г. и вече е доста по-различно!Говорих, обяснявах и какво ли още не и сякаш дори на пук правеше ,защото усещаше вниманието към него когато прави белята!постепенно отмина и вече го виждам че се ядосва ако нещо му вземат но не посяга!

# 10
Страх ме е да не започне да посяга и на децата по площадките.
Виждала сьм много деца да го правят,а това вече наистина ми се струва много неприятно.
Опитвам се да обеснявам с добро и когато той удря,аз да отговарям с гушкане.Но понякога се чудя дали не трябва да го плесна през рьчичката,когато ме удари Confused

# 11
  • Sofia

Няколко пъти съм я плесвала през ръцете доста силно, за да се научи, че не се удря.
Схвана много бързо и повече не е правила така.

Не мога да се съглася, че едно дете трябва да се оставя да прави каквото му скимне, защото това било период, който ще отмине.
И аз така бих посъветвала . Няколко пъти като се плесне детето и му се каже със строг тон ми се струва, че нещата ще си дойдат на мястото. И аз с тези периоди хич не съм съгласна.

# 12
ivben ама вие защо си мислите че аз например не съм го пляскала? Правила съм го и ефекта беше нулев!И аз не съм съгласна с тези периоди, не съм съгласна и с пубертета или старческото оглупяване но са факт! Освен детето ми да е природно тъпо или мазохист и да чака нарочно да го бия! И освен това не мисля че боят възпитава  Naughty не че не съм удряла!
Да не говорим че доста силното удряне би довело до други беди по-късно!

# 13
  • Sofia

Надя 73  тогава пробвай с наказания. Щом щипе и хапе децата например го хващаш за ръка и му обясняваш, че няма работа при децата щом се държи така и им причинява болка. като го прибереш няколко пъти след такава случка може да има ефект. Но не оставай пасивна. Аз съм се нервирала много пъти когато дете е хапало моето и майката стой и си въобразява, че детето и се отраква или става по контактно.... не допускай подобна грешка. Опитвай различни начини да се справиш с проблема.

# 14
Моето дете както казах не го прави с децата,а само с хората които го гледаме.
Но наистина ли шамарите биха помогнали по вече от обясняването и отговарянето с нежност Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт