Математически турнири 2

• 60 822
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Резултатите от състезанието "Черноризец Храбър" проведено в СМГ вече са разлепени във фоайето на гимназията.
Честито на победителите!!!
Вероятно по-късно ще ги качат на сайта.

Дъщеря ми /трети клас/ има 93 точки. Grinning
Доволна съм.

# 181
Резултатите от състезанието "Черноризец Храбър" проведено в СМГ вече са разлепени във фоайето на гимназията.
Честито на победителите!!!
Вероятно по-късно ще ги качат на сайта.

Дъщеря ми /трети клас/ има 93 точки. Grinning
Доволна съм.

Честито и браво на детенцето! Страхотен резултат!
И аз се интересувам oт класирането за 3 клас. Случайно да си видяла колко е максималният резултат?
Да знаеш дали днес ще качат на сайта резултатите или трябва да ходим до СМГ? Или пък да се обадим на някакъв телефон?
Благодаря!    bouquet

# 182
Детето на първо място има 125 т. и мисля, че е от 125-то СОУ.

Това е информация от голямата ми дъщеря, която учи в СМГ и говорих с нея по телефона.
За това не гарантирам, че е 100 % истина.

# 183
  • Бургас
Търсейки резултатите от "Черноризец Храбър" в сайта на нашата МГ попаднах на следното съобщение:

Новини
За участващите в Есенния Математически Турнир в гр.София
Всички, които ще участват в есенното математическо състезание в гр.София да се явят в петък, 6 ноември, в 8.15 часа на ул."Булаир", пред ресторант "Луксор". Час на тръгване: 8.30.
Добавена на: Четвъртък, 05 Ноември 2009

Явно състезанието ще се проведе.

Тъкмо ме информираха за промяната на мястото, от което ще се тръгва (преди това беше от гимназията) и се обади госпожата по математика с новината, че турнирът се отлага.
За 21.ноември.

# 184
  • Sofia
Много благодаря за информацията   bouquet. Утре сутрин съм там  Laughing.
 Поздравления за резултатът на дъщеря ти. Пожелавам и все по-големи успехи  Hug

# 185
Много благодаря за информацията   bouquet. Утре сутрин съм там  Laughing.
 Поздравления за резултатът на дъщеря ти. Пожелавам и все по-големи успехи  Hug
ana, аз също ти благодаря за информацията. Видяхме и нашите резултати. Въпреки, че беше с малко температура и не се чувстваше добре, все пак има 13-14 или 15 резултат подред(забравих точно).

Някой все пак дали има задачите за 3 клас от миналата и по-миналата година. Никъде не успях да ги намеря.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 09:14 от VAVA

# 186
Отложено или не следващото състезание пак е (принципно) по същия регламент - сгрешената задача се наказва по-тежко, отколкото ако просто не е написано нищо.  Вие харесвате ли този регламент? Аз не. Идеята е ужким децата да не "играят ТОТО", но пък се появяват други изкривявания. Като гледам деца, сбъркали три задачи, са по-назад в класирането от деца, които просто не са се и опитали да решат най-трудните 5 задачи. Освен това говорим за подготвени деца - все пак това е състезание. Тези деца не идват за да вържат тройката и би трябвало да се поощрява желанието за решаване, а не тактическите прийоми.  Освен това най-често от 4 възможни отговора два са явно грешни и подготвено дете се колебае между другите два. Да, ама ако има 4 такива задачи с по две алтернативи най-вероятно е при игра на ТОТО детето да сбърка две и да уцели две. И какво излиза - ако не е играло на тото е щяло да вземе 12 точки за тези 4 задачи. А ако е играло на ТОТО и е уцелило 2 детето ще вземе 14 точки. Т.е. играта на ТОТО пак е по-ефективна за подготвено дете. И най-накрая - странно е за абсолютно празен лист да се дават 60 точки... А има деца с по-нисък резултат и така техните опити все пак да решат нещо са наказани.
Все пак написаното до тук не е оплакване - регламентът е еднакъв за всички. На едни им допада повече този регламент, на други друг, но щом е еднакво за всички значи е честно. Възраженията ми са принципни.  А и ми прави впечатление, че от първите 5-6 деца (6 клас, явили се в СМГ) никое не е било в челото на "Хитър Петър".  Децата, начело в "Хитър Петър", имат по 119 точки и надолу.

# 187
Да, аз харесвам този регламент, тъй като принципът на лотарията /като при Кенгуруто, напр./ не може да даде ясна представа кой наистина може и кой е просто късметлия. Пишеш, ако си решил задачата и си стигнал до отговор, проверил си по обратния ред и тогава попълваш. Ако не можеш да я решиш- не пишеш нищо.
Може би по- скоро санкцията за сгрешена задача да отнема по- малко точки /напр. отнемане на една само/. Също така не ми допада даване на точки за нерешена задача въобще. Нерешаната си е нула и толкова.
Ако трябва да обобщя- примерно 5 т. за вярна задача, минус една- за сгрешена и 0 т. за непопълнен отговор.
И въпреки всичко за мен най- обективно е решаване на задачи без зададени отговори, това пък е моето виждане- начин на решаване и постигане на резултат, без тест, като олимпиадите.
Разбира се, че не става въпрос за оплакване. Просто си разсъждаваме.

# 188
   Аз също не одобрявам варианта да се дават точки за нерешена задача и да се отнемат такива за сгрешена. Проблемът с налучкването според мен може да се реши, като се намали броят на задачите с избираем отговор и се вкарат повече задачи с отворен такъв. Това, което още не харесвам на подобен тип състезания е, че те отчитат само крайния резултат. Може да си решавал вярно до последния ред и да допуснеш грешка точно там. Не се сещам за друго състезание с описание на решението, освен олимпиадите, но пък синът ми е много малък, та може би затова нямам информация по въпроса. Вярно е, че регламентът е еднакъв за всички, но тук ще се съглася с Някой си. Ако едно дете се е борило с дадена задача, решавало е, убедено е, че е получило верния отговор, но в крайна сметка се оказва, че е сгрешило, може би на следващото състезание то ще подходи доста по-страхливо и изобщо няма да се пробва на някои задачи.

# 189
"Хитър Петър" беше по-добре балансирано. Имаше и задачи за избор и с отворен отговор. Задачите с избор от няколко варианта са за по-неподготвените ученици, а тези с отворен отговор за първенците.  Иначе системата на олимпиадите е най-добра, ама там пък не може да има много задачи и да се обхване целия материал. И по-неподготвените не взимат точки изобщо и се демотивират.

# 190
И моето мнение е такова. Като изключа олимпиадите, за които вече писах, че са моето предпочитание. Не пречи задачите с отворен отговор да са с различна трудност.

# 191
От колко до колко часа  точно е състезанието утре Embarassed

# 192
  • София по рождение
От колко до колко часа  точно е състезанието утре Embarassed

от 11 до 12.30, но дали ще се състои? newsm78

# 193
Съгласна съм с разсъжденията на Някойси и Дидева.

Да допълня едно мое мнение относно Състезанието за приемане на ученици след 4-ти клас в СМГ.
За мен то е най-добрият вариант.
Не се отнемат точки.
Има 15 зад. в които трябва да се загради отговор.
После следват 5 задачи в които трябва детето да впише отговора.
И още две задачи, които трябва да се разпишат.
Аз лично повече харесвам предишния формат на изпита- 3 задачи с подусловия за три часа.
Детето разписва задачата и дори да допусне елементарна грешка ,ще му се отнемат минимален брой точки и това няма да се отрази на крайният му резултат, ако е разсъждавало правилно.

Що се отнася до Черноризец Храбър...дъщеря ми се състезава с четвъртокласници.
Решила е 10 задачи на една от които е допуснала елементарна грешка.
Повечето от останалите не са И били по силите.

Не харесвам много и играта на тото обаче.
Но трябва да съм луда, ако за грешен отговор не се отнемат точки да не И кажа да загради по "тотовски" отговорите на всички задачи които не е решила .

# 194

Общи условия

Активация на акаунт