Математически турнири 2

• 60 813
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
А "Иван Салабашев" само в Стара Загора ли се провежда?

Състезанието е национално. Провежда се и в София и в други градове.

И аз чакам класирането от СМТ.
Чакам да ги качат и на сайта на СМГ.

# 271
  • у дома
Запис

Много се извинявам за невежеството ми, но от тази година започнах да се интересувам от конкурси на национално и международно ниво, тъй като сме първи клас. Искам да попитам има ли такава стройна организация и конкурси и по Български език и литература. За сега май не сме много математици, но БЕЛ - мисля,че е много добра. Благодаря Ви.

Има СНБУ - мисля че е Сдружение на българските анчални учители,под неговата егида се провеждат състезания по всички дисциплини,мисля че е през пролетта ,но не съм сигурна ,така че питай в темата на второкласниците,миналата година доста от дечицата участваха...
Иначе ако исакш дай ми имейл ,за да ти пратя миналогодишните задания за първи клас.

# 272
Запис

Много се извинявам за невежеството ми, но от тази година започнах да се интересувам от конкурси на национално и международно ниво, тъй като сме първи клас. Искам да попитам има ли такава стройна организация и конкурси и по Български език и литература. За сега май не сме много математици, но БЕЛ - мисля,че е много добра. Благодаря Ви.

Има СНБУ - мисля че е Сдружение на българските анчални учители,под неговата егида се провеждат състезания по всички дисциплини,мисля че е през пролетта ,но не съм сигурна ,така че питай в темата на второкласниците,миналата година доста от дечицата участваха...
Иначе ако исакш дай ми имейл ,за да ти пратя миналогодишните задания за първи клас.
Много, много благодаря. Мейла: kassianova@mail.bg

# 273
Вчера бях в РИО София - град и се оказа, че втора задача от СМТ на темата за втори клас не се зачита - анулирана е за всички участници (не знам поради какви причини), така че, за втори клас максималният брой точки е 69.  

# 274
Резултатите от СМТ:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2009/11/17/klasiranii_11_CMT.xls

Поздравления за децата!

# 275
Публикуват се децата  постигнали над 50 % от максималния резултат.

Такава ли е практиката???
Не знаех.           
Честито на победителите и на всички,които са доволни от резултатите си!  bouquet

# 276
Публикуват се децата  постигнали над 50 % от максималния резултат.

Такава ли е практиката???
Не знаех.           
Честито на победителите и на всички,които са доволни от резултатите си!  bouquet

Да, такава е. Да ти публикуват името, ако си много назад, е демотивиращо, а и бройката на децата става прекалено голяма.
Честито на първенците.

# 277
миналата година публикуваха децата с над 60% и повече от даден випуск.
Явно зависи колко е общият брой деца, преминали определен процент.

# 278
ucu, благодаря за линка към резултатите от СМТ!   bouquet

Поздравления за успешно стравилите се! Нашият батко е сред тях  bowuu

# 279
От 7-12 клас публикуват над 30%, явно са малко явилите се.

# 280
  • София и там където не се пуши
За децата над 8 клас подсещам, че се бяха записали на Есенния доста от тях, а той се отложи за 21-ви. 

# 281
  • В офиса
Честито и браво на децата!

Сетих се за тезите на Някойси за частното образование, които, гледайки резултатите на малките (2-3 клас) май яко се пропукват  Wink Това е хубаво, де, колкото повече училища учат децата да мислят, толкова по-добре.

# 282
Честито и браво на децата!

Сетих се за тезите на Някойси за частното образование, които, гледайки резултатите на малките (2-3 клас) май яко се пропукват  Wink Това е хубаво, де, колкото повече училища учат децата да мислят, толкова по-добре.

Всъщност тезите ми никога не са били приципно против ЧО, а че ЧО в България не си струва парите. Погледнах резултатите на 2 и 3 клас и мога да кажа, че явно присъствие  на ЧУ в челото се забелязва само във 2 клас. В трети може да се каже само, че има и деца от ЧУ. Wink
Всъщност до 3 клас само децата на амбициозни родители ходят по състезания, а децата на амбициозни родители много често са в ЧУ, та нищо чудно.
Но какво ли да кажем за 6 клас по твоята логика Twisted Evil

# 283
  • В офиса
Еее, в 6-ти клас са вече или в СМГ, или с други приоритети (логично, ако мат. им е приоритет, ще са в СМГ, ако не им е чак такъв, няма да се морят на състезания)
Но за 3-ти клас не си прав. Деца с 2-ри, 3-ти, 5-ти, 6-ти резултат са от ЧУ, нататък спрях да броя.

# 284
Еее, в 6-ти клас са вече или в СМГ, или с други приоритети (логично, ако мат. им е приоритет, ще са в СМГ, ако не им е чак такъв, няма да се морят на състезания).
Що бе, СМГ е държавно и следователно получаваното там образование не струва. Има и частни алтернативи, би трябвало търсещите добро образование там да учат Grinning

Но за 3-ти клас не си прав. Деца с 2-ри, 3-ти, 5-ти, 6-ти резултат са от ЧУ, нататък спрях да броя.
Аз погледнах по-отгоре - от първите 21 деца 4 са от ЧУ. Достойно представяне и толкоз. Но не искам да омаловажавам труда на никого - всеки който е в челото е показал качества

Общи условия

Активация на акаунт