Системен побой

• 7 146
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
Един вид ме съветвате да не се бъркам или ако се бъркам да е чрез агенция ли.....

Бъркай се, Ерика, разумно. Преди години аз се набърках и девойката ми беше сърдита, не ми говореше, казваше ми - коя си ти, за да се бъркаш, молеше ме да не казвам на майка й....и т.н. Един път я отървах, после се върна при побойника. Втори път я отървах и тогава се взе в ръце. Беше я пребил зверски, бутнал я от високо, две седмици не можеше да сяда, работеше на компютъра клекнала.  Ако имаше следващ побой, мисля, че щеше да е до смърт.
Остана у нас почти месец и всеки ден ме преследваше да е до скута ми - питаше ме как щяла да продължи, ами ако не намерела някого другиго да я обича, някак била влюбена и още куп неща, някои ми се струваха безумни. Аз съм самотник, в известна степен, исках малко самота и ходех да си разхождам кучето на едни поляни, а девойката и там ме намираше  Laughing и........питаше  Confused
Имат нужда от много говорене тези жени, от много.
Сега е щастливо женена, има прекрасно детенце, така и не станахме приятелки, тя не ме харесваше, така мисля.   Grinning
Бъркай се, но имай другар до себе си. Потърсете психолог.
 Hug

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 00:02 от NinoTino

# 61
И какво би направила агенцията? Ако жената сама не иска помощ, те няма как дори да разгледат случая й. Не става въпрос за непълнолетен тук. Има жени, колкото и да ми е непонятно това, които са така устроени....

ами аз съм работила малко по темата за наркоманиите в Бг и имам бегъл спомен, че статистически под  10ина процента някога достигат до идеята, че има проблем за разрешаване, мерки сигурно още по-малък процент предприемат.
но сигурно 99% от роднини, приятели и обкръжение извън зависимите търсят начин да повлияят да се осъзнае проблема.
с приказки... не знам как става, честно. защото пък от много приказки, стават резистентни и т.н.

# 62
Иска ми се тази жена да разбере , че колкото и да го знаят децата й за "баща " , то все пак той НЕ Е баща им ! Колкото и да го има за " своя човек " , то той НЕ Е единственото й семейство / има своите деца ! /.
Колкото и да смята , че го обича , то тя НЕ Е отговорна за гадните му изцепки и  той НЕ Е единственият , който да / по-скоро НЕ / заслужава сърцето й !
Ако проблемът е неговата свалка , която я кара да ревнува , дано да осъзнае , че борбата й за него я прави доста потърпевша , дори в няколко аспекта !
Често пъти малтретираните  хора  имат едно особено чувство на отговорност , на вина дори , на едно особено изгубено доверие , което не вярват , че ще дадат отново на съвсем непознат !
Ситуацията не е тъпа , ситуацията е гадна за нея , но не трябва да я дарява и на децата си !

# 63
Ерика, прочетох, че си писала, че жената е красива - имай предвид, че повечето такива жени имат крайно ниска самооценка и това, което виждат в огледалото е крайно недостатъчно като мотив да ги откаже да живеят с насилника.
"Моята" девойка също беше хубавица. Тя имаше ниска оценка и за качествата си като човек - смяташе се за тъпа, малоумна, неспособна и прочие.

# 64
Тя имаше ниска оценка и за качествата си като човек - смяташе се за тъпа, малоумна, неспособна и прочие.

Щото познай кой й го напомня постоянно...

Ужасни неща. Не знам как се помага на човек, който не иска помощ.

# 65
Тя имаше ниска оценка и за качествата си като човек - смяташе се за тъпа, малоумна, неспособна и прочие.
О, това е в основата- набиват ти в канчето как нищо не става от теб, ако не е ТОЙ, НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО...
 Години ми трябваха, за да осъзная, че това не е вярно...

# 66
  • E-CLM & CH-VD
Намерих кой е кретена и намерих коя е любовницата
После? Идеи?

Да се подшушне на любовницата, че "скъпия" има венерическа болест?  Whistling

А тя знае ли въобще, че той си има семейство? Ако не - да й се подшушне и това...

# 67

Щото познай кой й го напомня постоянно...

Ужасни неща. Не знам как се помага на човек, който не иска помощ.

Julie, аз я познавам много преди да се запознае и да тръгне с този....От преди това е с ниска самооценка, комплекси и т.н. За огромна жалост аз смятам, че в случая виновник  е най-близкият й човек, роднина.....
Както и да е. Права сте, че винаги има някой, който "помага" да се изгради така един човек.

Аз смятам, че такива жени искат помощ, ама ги е страх и от себе си. Специално за такива случаи и малко насила да се окаже помощ, не е грешка.  Confused

# 68
На мен не ми е ясно едно нещо: като я е пребил този човек почти до смърт и е била в болницата, защо не са реагирали лекарите? Предполагам, че си личи когато един човек е пребит..Какво обяснение е дала? Защо децата и нямат представа , че този изрод я е пребил? Също не мога да разбера защо като не я е страх за самата нея как не се страхува за децата си?
Не мога да разбера какво трябва да се случи, за да си осъзнае проблема.

# 69
Когато човек се държи като жертва става жертва Tired

# 70
Nereida, а какви обяснения? Паднах по стълбите, хладилника ми ритна един шут, контузих се докато спях.... Нали се сещаш.

# 71
На мен не ми е ясно едно нещо: като я е пребил този човек почти до смърт и е била в болницата, защо не са реагирали лекарите? Предполагам, че си личи когато един човек е пребит..Какво обяснение е дала?

Измислят си всякакви обяснения, това е най-лесно. И повечето хора не са заинтересовани и не се задълбочават, други пък не обичат да се набъркват в чужди животи и така.
Моята позната, когато се осъмних за пръв път беше казала, че се е натровила с яйца за Великден.
Тя работеше при сестра ми, та тя един ден ми каза - "Х е синя по очите, прикрила е с грим, ама си личи. Казва, че е от яйца.........."
Да, да...как не, от яйца.

п.п. Последно, Ерика  Blush - не се занимавай с побойника и малката му мацка, съсредоточи се върху жената. Не е необходимо да се намесваш грубо и с него, че може да стане по-лошо за приятелката ти. Опитай се на нея да влияеш, на него - мисля няма как, а и малката му мацка не познаваш........

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 00:22 от NinoTino

# 72
Никоя жена не може да е " щастлива " от такава ситуация ! Проблемът е , че тя / жертвата / не вижда спасителния бряг / като Необходим вариант /  и затова не знае как и накъде да плува ! Но винаги , макар и малко се надяват "нещо " , "някак" да ги спаси .
Може би това с венерическата болест , или пък малко повече отделено време за "свалка с някой нов виртуален /подставено лице / красавец  " , за да охладнее и позабрави насилника , а той пък дано се кротне .

# 73
Цитат
Измислят си всякакви обяснения, това е най-лесно. И повечето хора не са заинтересовани и не се задълбочават, други пък не обичат да се набъркват в чужди животи и така.
Моята позната, когато се осъмних за пръв път беше казала, че се е натровила с яйца за Великден.
Тя работеше при сестра ми, та тя един ден ми каза - "Х е синя по очите, прикрила е с грим, ама си личи. Казва, че е от яйца.........."
Да, да...как не, от яйца.

п.п. Последно, Ерика   - не се занимавай с побойника и малката му мацка, съсредоточи се върху жената. Не е необходимо да се намесваш грубо и с него, че може да стане по-лошо за приятелката ти. Опитай се на нея да влияеш, на него - мисля няма как, а и малката му мацка не познаваш........
аз не се и съмнявам, че ще измислят обяснение, но при такъв побой съм дълбоко убедена, че остават следи, които не могат да бъдат обяснени като падане по стълбите примерно..Точно това ми е мисълта- не знам как е по закон, но според мен би било добре дори и при съмнение лекарите да са задълженида уведомяват полицията и социалните служби. така като започне всеки месец "да пада по стълбите", все на някого ще му светне, че не е така.
Иначе и аз съм на мнение, че не трябва да се занимава с побойника и особено мацката- тя вероятно е в жестоко неведение и ако му каже нещо, може да избеснее и да си го изкара на жената Tired

# 74
п.п. Последно, Ерика  Blush - не се занимавай с побойника и малката му мацка, съсредоточи се върху жената.
Опитай се на нея да влияеш, на него - мисля няма как, а и малката му мацка не познаваш........

това като че ли е един от най-мъдрите съвети по темата! браво! кратко, точно, ясно и адекватно!!!!
плюс съветите за консултация с центровете за помощ на бити жени. оттам не може да не са наясно какво се прави в такива случаи, когато жертвата не търси сама помощ.

всичко друго - мъжът, па мацката, па банове, па заплахи, са си чисти глупости.

Общи условия

Активация на акаунт