Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 794
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Lidiya, не мисля че има нещо притеснително в това. Наистина може и година да мине. Доста изменения са настъпили в тялото ти по време на бременността, сега трябва време, за да се нормализират нивата на хормоните. Това време е индивидуално за всеки и не зависи само от това дали кърмиш или не  Peace
За противозачатъчните, отиди при личния лекар, той ще ти изпише, безплатни са  Grinning Нашето Джи Пи ме препрати към специализирана клиника. Там си има консултанти и съветват кога, какво.
Ето за тези клиники става въпрос, Family Planning clinics.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 01:25 от Merry

# 496
Lidiya - аз имах същият проблем с кърмата, девоѝката ми не наддаваше и health visitor-a каза да ѝ давам формула, поради което сме на това положение... Следствие на това при мен се появи на 7-мата седмица, но не е задължително след като си спряла да кърмиш веднага да имаш нормален цикъл. Хормоните са все още в дисбаланс и отнема време. Наи-добре е според мен да поискаш консултация с гинеколог, аз не бих почнала да взимам противозачатъчни веднага.

# 497
Здравеѝте, ето още един начин да се спестява за децата...

http://www.kidstart.co.uk/

# 498
Здравейте,
Ще чакам щом се налага нямам избор, колкото до наддаването и ние сме назад. На 2 месеца 4,690кг и 60 см. сме.  Папкаме като за световно, ама само на дължина го докарваме Simple Smile Приятелките ми по толкова раждат, а ние на 2 месеца сме доникаде Simple Smile Ма да е живо и здраво, пък какво като е слабичко. Аптамил 2 ядем на 2 часа, по 140 забравих да кажа. Аз питах моето олигофреничко Джи Пи и той само един вид знаел противозачатъчни, а като го питах дали се пълнее от тях ми каза, че незнаел. Благодаря за сайта на семейното планиране, ще поразгледам какво има.

# 499
Алиса, честит рожден ден и от мен!
Здраве и много щастие ти пожелавам!
   bouquet

# 500
Здравейте Stop! Чета ви редовно, но досега не съм писала. Видях, че има две майки с бебенца горе-долу на възрастта на дъщеричката ми  Simple Smile. Ние в резултат на нелекувана прееклампсия и затруднено захранване на плода през плацентата се родихме на термин, но 2.400кг. Кръвното ми не спадаше под 150/100, но тук прилагали natural treatment, каквото и да значи това, каза ми го гинеколога  #2gunfire, А отоци...не мога да опиша, щом свалих17 кг за 2 седмици след раждането, смятайте колко вода съм задържала  ooooh! Бях в постоянен стрес, че мога да направя екламптичен гърч  Praynig. Иначе ме следяха, правеха кардиотокографски запис на плода 2 пъти седмично и ми вземаха кръв. Единия път ме бодоха точно 8 пъти докато влязат във вена  #2gunfire, бях много оточна наистина.
Както и да е ...имах голямо желание да кърмя и 3 дни я мъчих, всъщност на 3-я ден ни изписаха, но... без да претеглят или прегледат бебето  Rolling Eyes. На молбата ми, че искам да знам с какво тегло си отиваме ми бе отговорено, че не е практика в родилно да се претеглят новородените, защото ако е спаднало това може да стресира майката  ooooh!, тези бисери излязоха от устата на акушерка, не си измислям! И така ние се прибрахме на 3ти ден, това бебе не спираше да реве,на 4ти ни посети хелт визиторката и оооп 2.000кг и ни изпрати отново да постъпваме в болницата, а моята кърма така и никога не слезе  Cry Та в детско вече я захранихме с формула, питаха ме какво искам, аз им казах че нямам представа и те ми донесоха Cow&Gate. Малката го хареса, нахрани се горкото и заспа. После ни поопекоха малко под лампата, защото беше и мн. жълта.
У дома се опитах да и дам Аптамил, но взе да го плюе и така сме си на Cow & Gate. Купувам на прах, водата през Бритата, после през кетъла. Но наддаваме мн. слабо...на 3м. и 20 дни тежи 5 кг, поема по 100-130мл през 3 часа, знам че е малко, но не пие и това е. Смених формулата с SMA, но него и толкова не го пи.
Към момичето, което питаше за пероралните контрацептиви - вече има много нови и пречистени препарати, те са изключително нискодозирани на естрадиол и не съдържат тестостерон, Жанин, Ясмин и т.н. Но трябва да изчакаш първия си цикъл.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 00:29 от chala

# 501
Относно контрацептивите - тук може да са с други търгоски наименования, нямам представа, но към всяка джи пи практика има акушерка, която се занимава със семейно планиране и може да даде информация. Даже се учудвам, че това не е обсъдено на 8 седмичния постнатален профилактичен преглед. А кога ще ти дойде наистина е индивидуално, въпрос на регулирането на хормоните, а другата честа причина за изчезнал мензис знаеш е бременност. Така че ако се притесняваш много...тестче  Peace

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 00:27 от chala

# 502
Я, как се напълни с моми англичанки под прикритие Mr. Green; добре дошли.

Преди няколко седмици имаше доста голяма статия в НЙ Таймс за досега неспоменавани проблеми точно с Yas/Yasmin хапчетата, http://www.nytimes.com/2009/09/26/health/26contracept.html Не си изписвайте една на друга рецепти; колкото и да са "олигофрени" ДжиПи-тата ви, все има какво да научи човек. И не пречи да се попрочете допълнително; то по-скоро прекалено многото информация е проблем.

chala, бебчетата наддават скокообразно; четеш ли във под-форума за хранене на бебетата? По принцип, "правилото" е да се удвои рожденото тегло на шест месеца и да се утрои на една година, но границите са широки; лекарката ти какво казва за теглото на бебето и как се развива?

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 10:42 от мишолина

# 503
Chala - наѝ-важното е да наддава. Ако можеш следи теглото по таблицата в червената книжка. Ние си купихме детско кантарче и я мерим всяка седмица, точно поради това че не наддаваше.

# 504
Nina_Sofronieva - давай бързо инфо откаде да купя кантар Simple Smile Аз се чудех дали да купувам или съм параненормална на тема хигиена, но просто всяко ходене на елементарна консултация с теглене ми струва кошмарни пъпки от непочистените им кантари и преди 2 седмици бяхме с импатайго, ако знаете какво е де, доста гнусно кожно заболяване на основата на екземите. След тази ми идея за кантар вкъши си помислих, че ще направя детето отшелник, ама днес пакбяхме на лекар и пак сме с пъпки аманнннннннн, така че вече ми писна. Искам кантар  Close  За дулжината ги мерели на 8-12 месеца, което ме втрещи, та и затова измислих как да го правя с един шивашки метър Simple Smile
chala - и ние сме като манекени Simple Smile но пък ядем като за световно. Каде го слага това дете идея нямам. Едвам одържам фронта на 2,5 часа по 140мл готов разтвор Аптамил 2 (уж за по-гладни бебета). Страх ме е да не му разширя корема, защото от 2 седмици сме с него. Преди същото количество, но Аптамил 1, което стояло като течност без да се оплътнява. Ще го мина тия дни на 150 вод и готов разтвор сигурно ще е към 180мл, да го видя какво ще направи Simple Smile
По графиките в картона сме на втора-трета линийка като последният път малко беше паднал, ама само ме питаха: яде ли? викам - яде и това беше голямата загриженост.
За 6 седмичния чек имаш предвид ме питаха как ще се предпазвам, контрацептиви, аз питах качват ли секилограми и той ми отговори, че незнае и повече нищо. Откакто съм родила с форцепс, никой не ми е гледал шевове или проверявал как се свива матката...??? Казах, че не се храня, че не пия вода и изобщо те1ности, имам куп болежки - отговора беше - да прегледаме бебето... Simple Smile Поисках елементарни кръвни изследвания, които тои забрави тактично да ми даде(по препоръка на хелт визиторките ), ама и аз пък накарах от рецепцията да му се обадят и да му поискат форма Wink Как да не го пребиеш с кеф тоя  #Cussing out
Може ли някой да ми даде да чета информация за захранване на бебета??? Знам, че има много варианти как, кога и какво точно да се дава. Мисля, че ако не се справим с това мляко ще се наложи да го захраня по-рано. Просто е много малко на кг , а има голямо желание да яде, страшно е лаком бебока ми Simple Smile Имам също и чичо в Бг, който произвежда бебешки пюренца от 3 месеца почвали и ще мога да давам може би по тяхната схема. Мисля, че обаче в щатите се препоръчва захранване след 6-я месец???

# 505
Млади мамчета , не знам какви са бъдещите ви творчески планове,  но ако възнамерявате да отглеждате тук децата си, ще ви е по-трудно, ако  мислите негативно и с озлобление, отсрещната страна  го усеща .

# 506
  • Bristol
Може ли някой да ми даде да чета информация за захранване на бебета??? Знам, че има много варианти как, кога и какво точно да се дава. Мисля, че ако не се справим с това мляко ще се наложи да го захраня по-рано. Просто е много малко на кг , а има голямо желание да яде, страшно е лаком бебока ми Simple Smile Имам също и чичо в Бг, който произвежда бебешки пюренца от 3 месеца почвали и ще мога да давам може би по тяхната схема. Мисля, че обаче в щатите се препоръчва захранване след 6-я месец???
Този лифлет за захранването най-вероятно ще ти го даде хелтвизиторката, след като наближите 6 месечна възраст  Grinning
Ето тук има информация Food standart agency, Weaning your baby
Много популярна авторка на книги за хранене на бебето и детето на Острова е Annabel Karmel . Във всяка книжарница могат да се намерят нейните книги.

# 507
Млади мамчета , не знам какви са бъдещите ви творчески планове,  но ако възнамерявате да отглеждате тук децата си, ще ви е по-трудно, ако  мислите негативно и с озлобление, отсрещната страна  го усеща .

Подържам изказването ти  Peace

# 508
Nina_Sofronieva - давай бързо инфо откаде да купя кантар Simple Smile Аз се чудех дали да купувам или съм параненормална на тема хигиена, но просто всяко ходене на елементарна консултация с теглене ми струва кошмарни пъпки от непочистените им кантари и преди 2 седмици бяхме с импатайго, ако знаете какво е де, доста гнусно кожно заболяване на основата на екземите. След тази ми идея за кантар вкъши си помислих, че ще направя детето отшелник, ама днес пакбяхме на лекар и пак сме с пъпки аманнннннннн, така че вече ми писна. Искам кантар  Close  За дулжината ги мерели на 8-12 месеца, което ме втрещи, та и затова измислих как да го правя с един шивашки метър Simple Smile

Dobre doshli na novite popalnenija v anglijskata ni dryzinka! bouquet  bouquet
Izvinjavajte za latinicata! 

Ima goljam izbor - re: kantari:http://www.amazon.co.uk/Salter-914-Electronic-Toddler-Scale/dp/B00018GIXO
moze i da proverish v google pod baby weight scales

Za dalzinata - deteto e po4ti na 2 godini - i oshte ne sa ni merili, koeto ne me pritesnjava. GP-to ni po4ti ne go vizdax, ala imame stabilen kabinet - health visitors i akysherki, dosega ne sam imala pri4ina da se oplakvam.. Osnovnoto e, 4e deteto raste, vesela e, ne e boledyvala  - osven bebeshkaat zaltenica i posle visoka temperatyra - zaradi ponikvashtite zabki. Mislja, 4e v BG - nenyzno se xodi za shtjalo i neshtjalo po lekari..

Otnosno izkystveno mljako - pili sme i Aptamil, ala naj-dovolna beshe malkata majmynka ot Hipp-a. Zapo4nax s zaxranvaneto - parvo s sok4eta ot morkovi, jabalki, smeseni jabalki/kryshi (izklju4vat se samo jagodite pri nali4ie na semejna istorija na alergii ili za vseki sly4aj do godinka) -nakraja na tretijat mesec; posle postepenno v na4aloto na 5-jat zapo4naxme da davame i plod4eta i malko bebeshka kasha,pasirani sypi - bilo na pileshka, teleshka ili sirenena osnova. Trjabva da se nabljudava deteto - vsjako edno si postavja sobsteni pravila, plemennicata mi taka i ne zelae da dav4e makar 4e e ve4e na dve godini, predpo4ita vsi4ko da e vse oshte pasirano, moeto malko mishle (na ednakva vazrast sa) reshi 4e iska da jade tova koeto beshe v nashite 4inii i da opitva novi neshta sled 13 mesec;
Knigata na Karmel e dobra, novi idei i raznoonbrazie, makar 4e nie ot vreme na vreme "pobalgarjavame" rezeptite Wink
Obmenjaite opit, ala ne gi sravnjavajte - otnosno razvitie, postignati momenti: lazene, xodene, re4 i t.n. ; osnovnite ni pritesnenija ponjakoga samo se zadalbo4avat ot razmenenata info - nenyzno...

Lek petak ot men, sledvashtijat pat shte sam ot vkashti - na kirilica, obeshtavam  Blush!

# 509
бих ви предложила да си следите отчетните теми по месеци също, успокоява, че всички се косят за едно и също  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=76.0

и под-форумът за захранване пращи от информация, но аз лично бих слушала хелт-визитър и местните схеми, 4-5 мес за бебета на АМ, и бавно и славно; до една година така или иначе основно е АМ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16.0

================
честит петък!

Общи условия

Активация на акаунт