Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 461
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
...кърмата ми изтича  половин час преди да е дошло часът за хранене....
Няма час за хранене, мила!  Hug
Кърмиш както казва Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече!  Grinning
Не се изцеждай и не дохранвай! Само следи памперсите дали имат резултат!

# 691
Здравейте ,и аз искам съвет от вас , Моля , Praynigпосъветвайте ме как да запазя кърмене поне за 2 -те хранения  ,Чела съм ,че има майки които ходят на работа и само сутрин и вечер кърмят   Просто отказва да суче ,иска само като се събуди и вечер преди да заспи.
Бебето  току що стана на 7 м. Кърмя я ,сутрин, след това  иска да яде пюре ,не желае да суче. Вече  около  две седмици обаче и към 15 ч. суче малко,а вчера  макар и гладна отвръща глава от гърдата.Към 18ч. яде каша и 21 ч.-21,30ч. къпане и кърмене .От няколко дни дохранвам ,не и стига кърмата.
На обяд например дори да е гладна не иска да суче , като види бурканчето с пюре или чашката с която я храня и почва да плаче.До скоро имах достатъчно кърма за тия хранения ,въпреки че я храня само от едната гърда от самото начало,но откакто отказва да суче в 15ч. и ми намаля кърмата.
Пробвах да се  изцеждам днес след обяд ,но е много  малко

# 692
My Ronniе, добре дошла! Според препоръките трябва да осигуриш около 500мл. млечни на ден след 1г. възраст, ако през деня детенцето консумира около 200мл. кисело мляко + сирене или кашкавал и има около 2-3 кърмения, мисля, че ще си набавя необходимото.
veneraj, обикновенно така се получава, ако прекалено рано се замести хранене, а и по-принцип на тази възраст е добре кърменето да е преди твърдата храна. Няма ли възможност през деня като я приспиваш и като е сънена да и  предлагаш да суче, може тогава да не ти откаже.И така с две кърмения може да продължите,стига да не се отбие, но все пак е мъничко детенцето и е добре ако можеш да вмъкнеш още някое кърмене.

# 693
здравейте ,благодаря  за съветите. сменям памперси на всеки три часа (всъшност са 2 и половина-преди всякйо хранене.пишкал е да.излиза 6 пъти смяна на памперс за един ден.понякога са по -пълни,понякога по-малко.ака обаче или през ден или  веднъж на ден.  почна и да повръща всеки път,незнам защо.да е от гръцките капки за колики  или  и азнезнам.

# 694
  • На бял кон в Pierrefonds
Звездичка! , благодаря!  Hug
Искаш да кажеш, че няма да е необходимо да давам добавка, така ли?

veneraj щом детето досега е сукало, пак ще суче, просто трябва да забавиш темпото с бурканчетата. Първо кърмене и после (след 30 минути примерно) пюре, колкото изяде. Ако отвръща глава, не насилвай детето, пробвай малко по-късно, но в никакъв случай не давай пюре вместо кърмене. Така много бързо ще заместиш хранене, а това не е желателно преди годинката.

# 695
Здравейте и от мен и бебе Йоана,

от известно време се колебаех дали да се присъединя към вашата група, но вече с основание можем да се наредим във вашите редици, макар и само с 1 година кърмене до момента. Все пак скоро не му се вижда края, дори се увеличава броя на кърменията ни  Simple Smile А като си помисля, че преди 8 месеца бях на ръба и не знаех дали ще успея да я кърмя, защото определено не й стигаше кърмата...

охоо значи и вие сте на моята вълна освен угризения кои имам, че не си играя с нея ами на всичкото отгоре някой като ми подметне че не и говоря достатъчно та затова не говори и още 1100 упреци за щяло и нещяло и съвсем забивам  Sad ама какво да направя не знам как да си играя с нея не ме бива да се правя на маймуна смятам, че това ти идва от вътре надявам се тя като порасне да успея да компенсирам с общуването  Praynig

sofi82 , моята принцеса е доста по-малка от твоята, но все пак в речника й има само 2 думички - "тати" и "не" и като че ли няма намерение да научи други. Напоследък и аз се чудя дали не е защото много малко й говоря и не й обръщам достатъчно внимание, но често не знам какво да й кажа или как да си играя с нея. Явно не винаги ми идва отвътре. Това все още не ме кара да се чувствам лоша майка, но все пак усещам, че бих могла да й дам много повече от времето си.

Иначе напоследък и аз се чудя какво да направя, за да накарам малката да се откаже от нощното сукане. Преди ~3 месеца се беше научила да заспива и да спи непробудно 10тина часа, а като се събуди си играеше спокойно с играчкит си в креватчето, но после се разболя и режима се превърна в мираж, а с него и моят спокоен сън. Напоследък съм с хронично недоспиване, а през деня някак не мога да се насиля да спя, когато и тя спи. Всъщност проблема е основно в това, че малката начесто се буди с раздиращ плач (а тя може да разбуди цял квартал с рева си, повярвайте) дори, когато съм при нея и съответно започва да ме боли глава и едва заспивам след това. Tired

П.П. Прочетох тази статия http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=570 , която някой беше постнал по-преди в темата и открих, че както подозирах, моето дете е можело да се отбие съвсем естествено преди 2-3 месеца, малко преди да се разболее от летния вирус, защото тогава сучеше максимум 4пъти на денонощие, а най-често по 2-3 пъти. Тогава доста се чудех дали да продължавам с кърменето, но някак не ми се искаше да я отбивам. Сега не ми се иска да я отбивам, но пък много ми тежи това нощно будене.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 18:54 от nevidimata

# 696
  • Vaudreuil Canada
В момента детето суче 4 пъти на ден, от които два през деня. Тези двата ще трябва да ги заменя с АМ или нещо друго (прясно/кисело мляко????) - не знам. .......Та въпроса ми е - колко от вас дългокърмещи майки работят и как се справяте в тази ситуация?

Аз се върнах на работа преди година и 7 месеца. Малкия беше на година и три месеца като тръгна на градина и бях намалила дневните кърмения до 1 - оставяхме шише с айрян и той си го изпиваше през деня. Тогава още не пиеше прясно мляко. Учителката пък му даваше кашкавалчета нарязани на пръчици 1х2х8см примерно и той си омиташе по няколко. Покрай зъборастежа е имало нощи дето сме си спали сучейки - или по-скоро той си спеше а аз не особено. Все още се чудя как издържах но е факт.
Успех - сигурна съм че ще се справите чудесно.

# 697
В момента детето суче 4 пъти на ден, от които два през деня. Тези двата ще трябва да ги заменя с АМ или нещо друго (прясно/кисело мляко????) - не знам. .......Та въпроса ми е - колко от вас дългокърмещи майки работят и как се справяте в тази ситуация?
Аз също бих препоръчала айрянчето, като алтернатива на АМ както и shemet_neveroiaten

# 698
nevidimata, прекрасна статия! Благодаря за линка!   bouquet

# 699
невидимата, добре дошла!   bouquet
Статията е много приятна, наистина!

# 700
Наистина страхотна статия-като я чета за пореден път се убеждавам,че сме далече от отбиването!Имахме няколко спокойни нощи,в които малкия се събуждаше около 5 сутринта чак,но се разболя,вдигна малко Т и снощи е цокал на всеки час едва ли неV
Я кажете-вашите деца имат ли предпочитания от коя гърда да цокат?Мартин определено си предпочита дясната,лявата винаги стои някак си по-пълна,но той в повечето случаи се хвърля към другата-от там като че ли по-бързо потича млякото newsm78.Напоследък като му кажа,че в  "тази"-лявата-има повече мляко,ме послушва идва,цоква известно време и после пак се прехвърля на "любимата".                             

# 701
Аз също харесвам статията, благодаря че ми я припомни Невидима. Simple Smile

Моето дете напълно отказва твърдата храна от няколко дни. Види ли сложена маса, се започва драматично изпълнение - рев, тръшкане, дърпа ми блузата и заравя глава в гърдите ми. Дано е период, а не принципна злоядост.

# 702
Кирил пак увеличи броя на кърменията си  Simple Smile Явно при него нещата ще са така ( на обратно), като никнат зъби няма да му се суче, като отмине кризата пак ще се завръща към гърдата Wink Сега не се буди нощем, но си цока вечер към 10, сутрин след 4-5 до към 7-8. За сутрешното приспиване също цокане. Доволна съм  bowuu

# 703
Я кажете-вашите деца имат ли предпочитания от коя гърда да цокат?                            
Има.  Laughing Лявата.

# 704
My Ronniе, така мисля, важното е в общи линии да се осигури необходимия дневен прием на млечни, ако хапва кисело мляко и други млечни и си има няколко кърмения, мисля, че е достатъчно.
Невидимата, според мен на тази възраст,  щом още суче детето такива цели като отказ от нощното кърмене са трудно достижими, ще е по-лесно, ако всичките зъбки вече са избили, тогава има и голяма вероятност детето само да спре да се буди нощно време.
И аз съм забелязала, че на тази възраст лесно си променят режима, може да разредят много кърменията, после поради някакъв дискомфорт нещата да се върнат в изходна позиция. Това  и при моята дъщеря го забелязах, аз почти я бях отказала от дневното кърмене, че исках да си предизвикам цикъла Simple Smile и в продължение на няколко месеца така си карахме , но сега  имаше няколко настинки и не се чустваше добре и пак си посуква доста през деня. 

Общи условия

Активация на акаунт