Сериозен проблем с частна ясла

• 19 949
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз за последно ще отговоря на доволните от яслата.
Когато и да съм отишла в яслата никога не съм намирала долната врата заключена. Когато отидох да прибера детето си от районното тя беше обута и облечена по начина по който я оставих в яслата.Което ми говори, че мед. сестрата я е оставила сама веднага щом съм си тръгнала. За съжаление вие знаете само версията която вие е разказана в яслата, аз подробности тук не съм писала.По думите на директорката мед. сестрата трябваше да бъде уволнена явно все още си е на работа, не че е от голямо значение но...................
Незнам дали сте се замисляли колко много време му е трябвало на моето дете да отвори всички врати, да слезе по стълбите да пресече малката уличка между градината и блока отсреща и да отиде до булеварда. И през цялото това време не е била потърсена.....вратата на входа се отваря доста трудно, ако сте забелязали.Но все пак яслата е перфектна по вашите думи, а аз само уронвам името й.Последвалите разговори с директорката просто нежелая да коментирам, пазаренето за това колко пари трябвало да ни върне, според мен връщането на парите беше най-малкото което можеше да направи.
Ако нещо фатално се беше случило на детето ми, какво ли трябваше да направя тогава с грижовните служители на яслата.
Смятам, че вашите коментари в темата са неуместни.

# 76
  • София
BiliR не искам да ме разбираш погрешно. Аз съм напълно наясно, че това можеше да е моето дете. Но съм напълно наясно, че безгрешни хора няма и надали на някоя от вас не и се случвало да сгреши нещо в работата си или пък да изпусне от погледа си детето си  (пред очите ми съм виждала как едно дете излетя от площадката на улицата и една кола за малко да не го блъсне). Някои професии са по-отговрни от други, но лошото е, че в БГ надали скоро ще има възмездие за професионални грешки ( някои лекари или мед. специалисти направо си убиват пациентите, поради разсеяност или немарливост).

В никакъв случай не съм адвокат на директорката, просто изках личното си мнение, което ще е за последно в тази тема. Тъй като очаквах такава реакция.

И много ми е интересно - какво е вашето мнение, как вие бихте постъпили ако бяхте на мястото на директорката. Случилото се е непростимо, но вие какво щяхте да направите на нейно място?
Били успех и дано намериш твоето възмездие.  bouquet.

И наистина се надявам всеки, които си заслужава да си получи заслуженото.

Да, няма да има възмездие докато припяваме по начина, по който припяваш ти. Знаеш ли защо. Защото когато става дума за престъпна небрежност няма как да има оправдание. Няма! Разбираш ли! Ама яслата била чудна, ама как ги гледали , ама не знам си какво!
Аз ли как бих постъпила на мястото на директорката?! Както добър ръководител бих постъпила.  Wink Първо ще уволня виновните служители. После ще върна парите на жената до стотинка и накрая ще я посъветвам да потърси правата си както намери за правилно, а аз ще си понеса наказанието. А тя какво е направила?! Тя се е опитала да рекетира майката. Изобщо не ми е ясно в тази ситуация, в която има доказателства как си позволява подобно нещо..

Понеже си заслужава да се прочете какво сте писали, не за друго, ами хората да видят как директорката се опитва да оказва натиск на мнението на хората във форума. Убедена съм в последното! Та ще оставя тези постинги, но горещо препоръчвам да не пишете повече по тази тема, защото коментарите наистина са неуместни. Тук не говорим за тема за мения за въпросната ясла, а говорим за сериозни неща, които вие незнайно защо се опитвате да оправдавате.

Цитат
Вратите - 2бр. се заключват, както може и Били да потвърди, но за съжаление ключовете ги оставят на място, което може да се стигне от по-високо дете или понякога са в ключалката. Не искам да коментирам какво са ми разказали за случката, защото щом не съм била там нямам правото да разказвам. Надявам се от яслата да се включат, за да обяснят. А и си има компетентни органи да преценят.

П.С. от прочетеното схващам, че се опитват да изкарат, че детето е отключило само вратата  Shocked. А впрочем искам да кажа, че е недопустимо да се заключват вратите на детските ясли. За тези, които ще попитат защо ще оставя сами да се досещат. Много е простичко.. децата в детски заведения не се оставят САМИ!!!! Много пък ми е чудно как някои родители отивайки да видят яслата или градината на първо място се интересуват от ламинирания паркет и от лицемерните усмивки на персонала. За някои "дребни" нещица дали децата се оставят сами не се обръща внимание  Wink Двете потребителки го доказват в тази тема.

Ами това е от мен като майка и модератор  Laughing
Тези, които смятат да започват постинга си с "Не ме нападайте, обаче..." "С риск да бъда нападната..." и пр. да не пишат в темата.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 12:16 от Vache

# 77
  • София
Vache, не може да се каже по-точно.
Вторият цитат, ако не беше тъжно би ме разсмял... ами да заключат и да сложат на по едно ключе на вратовете на децата.

# 78
  • София
Крайни мнения , като да се затвори яслата и пр. според мен са неуместни.
Shocked
Ako утре някоя заспала лелка допусне детето ти да излезе само, ако я няма и то се задави или удари, или...? Много неща могат да се случат. Дали пак ще си така умерена?
А ако най-после някой се замисли за контрол и санкции, това ще е напредък. Като се затвори една ясла, другите може пък да се постегнат. Навсякъде нещо може да се случи, но за такава лудост май не съм чувала. Едно дете в яслата и пак не могат да го опазят #2gunfire
Майка ми преди време беше учителка. Ами като имаше първолаци, дори в междучасието седеше при тях. Аз съм се чудела, че вика колежка, за да иде до тоалетната. Ама си е до човек и до разбиранията му за отговорностите, които е поел. То е ясно, че при липсата на места в ДГ си е далавера да отвориш частна ясла, изглеждаща що годе добре. Ама това достатъчно ли е? Явно се е разчитало на късмета децата да се гледат сами ooooh!
Колко време трябва, за да се иде до тоалетна? Аз лично не вярвам, че е било само минута Naughty

# 79
  • София
Мила-мама, такава е практиката и в ДГ, ако учителката отиде до тоалетната - да извика колежка.  Peace В нашата ясла напр., ако сестрата към края на деня останеше сама с групата и трябваше да отиде до тоалетната или някъде другаде за малко, водеше децата в съседната група при колежката си.

# 80
Да се затовори яслата, все едно да искате да се закрие някоя болница Shocked Ако някой леар допусне греша - понася си санкцията, каквато предвиди закона, така и с учителка/детегледачка или сестра, няма значение каква е като длъжност. Все пак с едни се случва нещо лошо, но на други помага. Не може обществото да бъде лишено от мястото, но може да бъде лишено от недобросъвестните служители Peace

# 81
  • София
Просто чета и не вярвам на очите си... Shocked Абе, хора, това са вашите деца! Аз никога не бих си оставила детето в тази ясла, ако знам за тази случка. Shocked Shocked Shocked

# 82
  • София
Да се затовори яслата, все едно да искате да се закрие някоя болница Shocked Ако някой леар допусне греша - понася си санкцията, каквато предвиди закона, така и с учителка/детегледачка или сестра, няма значение каква е като длъжност. Все пак с едни се случва нещо лошо, но на други помага. Не може обществото да бъде лишено от мястото, но може да бъде лишено от недобросъвестните служители Peace

Нали разбираш, че освен това, че са изпуснали детето има куп други нередности. Защо не говорят тук за тях? Имат ли право да се наричат ясла например? Има ли законни частни ясли. Защото аз подочух, че няма такива, т.е. не се позволяват от закона. Ама може и да бъркам   Wink Whistling Whistling Whistling Иначе, да права си... само за това няма да се затвори "яслата", но със сигурност има куп други подробности. Не вярвам някъде всичко да е изрядно, да изпуснат дете и директорката да изнудва родителите вместо да си понесе отговорността  Wink

# 83
Директорката на уволнение и съд
Ако искаме да няма и други такива случаи
Сега размине ли й се все така ще се мисли за безнаказана и положението ще е същото
докато не дай Боже стане най-лошото
Аз ако бях на мястото на потърпевшата, като майка бих вдигнала всички медии и институции, защото очаквам някой ден друга майка да направи същото за мен /а именно да ме предпази от подобно престъпление срещу личността-детенцето ми/
Немърливостта на яслата е престъпление, но смятам, че ще е престъпление и ако майчето, чието детенце е било изпуснато на улицата не вдигне олелия до Бога с цел най-малкото подмяна ръководството на яслата и свръх строго наказание за настоящия директор.

# 84
  • София
Напълно съм съгласна. Peace

# 85
Bili, имаш и моята подкрепа.  Hug Направо не мога да проумея как е възможно, да не говорим, че в сайта им пише, че имат охрана.....

# 86
  • София
Пребледнях докато четох какво ти се е случило... Стискам палци да намериш начин да си отстоиш правата!

# 87
Имало е късмет детенцето ти и дано късметът е винаги с нея!
Не оставяй случката така.
А родителите, чийто деца са в тази ясла, как може да сте спокойни, не знам!? Най-малкото, служителката, която е допуснала това, трябваше веднага да е уволнена.

# 88
Оле  ужас  направо  съм  потресена.И  на  нас  днес  ни е  първи  ден .Сега  аптен  изтръпнах  нашата  е  на  много  оживен път  и  не  ми  се  мисли  ако  избяга  или  ги  оставят без  контрол.Господ  все така  да  бди  над  всички  дечица.

# 89
Потресена съм от историята Thinking

Общи условия

Активация на акаунт