Сериозен проблем с частна ясла

• 19 951
  • 148
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благоадря на всички ви за милите думи и куража който ми давате.  bouquet Доста сериозно съм се заела с нещата и няма да са откажа.

BiliR, това значи ли, че вече имаш адвокат?  newsm78 Гледам, че момичетата също вече са ти препоръчали, аз нямам никого конкретно предвид, но знам кого евентуално мога да попитам.  Peace

# 31
BiliR, наистина е хубаво да си вземеш адвокат, дано някоя мама юристка се включи.
Но ми казаха, че може най-малкото да подадеш писмена жалба в прокуратурата или може и в РПУ-то където е било детето ти, това казаха ли ти го там?
Моля те информирай ни за резултата!
Когато повече хора започнат да си търсят правата все по-малко ще смеят да се държат толкова нагло (да те карат да подписваш споразумение ако случайно мине Close) и да си позволяват такива престъпни небрежности.
Прегръщаме ви  Hug
(знам го този път който е извървяла дъщеричката ти и изтръпвам като си го помисля!)

# 32
  • София
Все още нямам адвокат и от други места чух, че едва ли някой би се наел.Неискам да коментирам това което смятам да направя, тъй като неискам управителката да знае действията ми, ако случайно е чула за темата ми. Ще ви информирам веднага щом има резултат.
Медиите ще ги оставя, като последен вариант ако нищо не се получи по нормалния път. Ходих до закрила на детето от там нищо не можели да направят ooooh!
Това е засега от мен Hug

# 33
  • Където ми покаже сърцето
Сега ми дойде като идея,дали Уницеф няма да могат да помогнат.Сигурно имат и адвокати.
Ето линк http://www.unicef.bg
Успех.

# 34
Собственичката/управителката ми каза че ще ми върне таксата за тези три седмици само ако подпиша споразумение, че повече няма да имам претенции към тях Sick
Сега съм в процес на търсене какво точно да направя, моля ви давайте съвети Praynig Praynig

Ами можеш да ги осъдиш. #2gunfire.. Собственичката именно затова иска да подпишеш подобно споразумение, да се подсигури, че няма да си търсиш правата в съда за ... не знам как да го нарека това отношение. #2gunfire

# 35
BiliR стискам палци  PeaceЖелая ти успех  Peace
Дано виновниците си получат заслуженото  Peace

# 36
  • София
моята адвокатка със сигурност ще се наеме,защото е много добричка,пробвай я ,ако решиш да и се обадиш ,кажи ми аз ще я предупредя за теб.

# 37
Случая ме втрещи.  Тия хора ключове нямат ли, това е направо престъплние.  На твое място бих подходила кардинално, направо с голямата гьостерица. Контактни медиите и непременно съобщи за отказа за съдействие на  институциите, към които си се обърнала.
И съд до дупка.  А директорката.. поне средно ниво на интелигентност не се ли изисква, за да управляваш детско заведение се чудя. Можеш отделно и лично  срещу нея да заведеш иск за изнудване. Успех!

# 38
  • София
Потресена съм  ooooh!

Важното е, че детето ти е живо и здраво и Господ го е пазил!

Определно направи всичко възможно да ги осъдиш, както яслата и директорката й, така и самата госпожа, която е проявила немърливост. Реално тя не е изпълнявала служебните си задължения и подлежи минимум на дисциплинарно уволнение според мен. След това можеш да мислиш за искове и лечно срещу нея! Прати им инспекцията по труда, убедена съм, че ще намерят доста неуредици.

Вероятно има инстанция, която раздава лицензи за частни ясли (съжалявам, но не знам коя е), подай жалба и там и дано да им отнемат разрешителното - те така или иначе не работят като ясла  #2gunfire

# 39
потресена съм и аз от случката Shocked
добре, че на детенцето не му се е случило нищо лошо Hug

моят съвет - гластност, най-малкото за да предпазиш други дечица от такава небрежност.
такава тема не може да остане на 2-3 изписани страници! аз също съвсем случайно я отворих, смятах, че ще прочета нещо за сериозно наказване, поступване от лелка или подобно Rolling Eyes
разкажи за случилото се в клюкарника или в друг подфорум с голяма посещаемост, защото тук влизат много по-малко хора.
ще следя темата и се надявам най-малкото тази т.н. ясла да бъде затворена!

# 40
  • София
ужас направо,същото се е случило със съпругът ми преди много години в яслата,бил е на 1,7г.

# 41
DiДиректорката носи отговорност като лице, управляващо обекта. Завеждаш дело с/у фирмата и с/у нея. Има юристи тук във форумите, ще ти помогнат вярвам.
Не взимай пари, а ги съди!
После те ще ти платят и обезщетение дори ако м питаш мене.
И наистина, прекрасно е, че детето ти е живо и здраво, браво на съдбата, че е помогнала! Hug

# 42
  • София
Не мога да повярвам, че чета това  Shocked Добре, че детенце е живо и здраво и дано не е била и много уплашена  Confused

А относно въпросното споразумение - аз пък си мисля, че ако все пак подпишеш такова споразумение (то какво трябва да гласи - нещо от сорта "приемам сумата ХХХ като гаранция, че няма да търся съдебна отговорност...") това няма как да е законен доумент и ако после потърсиш и съдебна отговорност, въпреки, че си подписала подобно нещо, за тях трябва да е даже още по-зле...много объркано се изразих, исках да кажа, че да те карат да подписваш такова нещо също е престъпно безотгоеорно и незаконно и трябва да бъдат санкционирани и за това Rolling Eyes

Не мога, обаче, да си представя как така няма пред кого да подадеш сигнал за нещо нередно в дадена частна ясла  ooooh!

По мое мнение, след като те прехвърлят от инстанция на инстанция е най-добре да се обърнеш веднага към някоя ТВ, и то или към БТВ или към Нова....но ти си предприела вече нещо, дръж ни в течение и ... успех!!!  Hug

# 43
Случая ме втрещи.  Тия хора ключове нямат ли, това е направо престъплние.  На твое място бих подходила кардинално, направо с голямата гьостерица. Контактни медиите и непременно съобщи за отказа за съдействие на  институциите, към които си се обърнала.
И съд до дупка ...

Точно!

Живея до Адашите, булевардът е смъртоносен за възрастен човек, а за дете въобще не мога да си представя  Confused

# 44
  • София
 Cry Ужас и безумие! Потресена съм. Все съм си мислела, че повечето служители в ДЗ не са абсолютно наясно с отговорността за децата, ама чак толкова #2gunfire Знам как е в този район и като си представя само 3-годишно дете... Мислех да проверявам яслата за дъщеря ми #Cussing out
От сърце ти пожелавам успех и нека виновните си получат заслуженото! За съжаление у нас хората се размърдват чак като стане непоправимото Tired А малко е оставало Cry
Целуни момиченцето си от нас Hug

Общи условия

Активация на акаунт