Най-странните и смешни имена 9

• 120 451
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Моя колежка се казваше Чайка Бележкова...веднъж колега ме пита за нея, но не може да си спомни името и ми казва "Ох, как се казваше? Помня, че беше нещо като пиле и документ". Умряхме си от смях.
А най-смешно ни беше (дано не сме били прекалено жестоки), когато на един тиймбилдинг я ухажваше един гларус на плажа.  Mr. Green

Срещала съм имена като Септемврина. Пък и то Август е Септемвриии, а ако поне повярваш на Гео Милев "Септември ще бъде Май. Земята ще бъде рай."....Мая е далеч по-хубаво име. =)

# 511
Преди една-две седмици общувах с човек на име Демостен Демостенов! bowuu

# 512
  • Sydney
Преди една-две седмици общувах с човек на име Демостен Демостенов! bowuu
това е гръцко име Wink

# 513
http://i.data.bg/07/03/18/284882_orig.jpg

Ето тука има сериозен материал,не знам дали не е поствано Simple Smile

Едни от фаворитите ми са Шаро,Маргарин и Салфетка Joy

На майка ми в класа едно време е имало момче на име Пульо.Голям майтап ставало за негова сметка
Според мен някои имена са си подигравка с детето,кой каквото ще да си говори тука и да се прави на особено зрял и умен Stop Stop

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 03:43 от Origanum vulgaris

# 514
Ние с колегите пък бяхме стигнали до тезата, че тези хора със странните и неуместни имена са на възраст около 45-65 години, които предполагат възрастни родители. Възрастни и неуки. Бяхме се поразровили по темата и научихме, че едно време хората са чували дадена нова за тях дума, имали са я за модерна и така са кръщавали детето си, без да знаят смисъла и. Което е безумно, погледнато от наши дни и съвсем разбираемо за неуки хора, живеещи на село в онези времена и нямащи досег със съвременното.

# 515
  • На морето!
http://i.data.bg/07/03/18/284882_orig.jpg

Ето тука има сериозен материал,не знам дали не е поствано Simple Smile

Тук дори и ЕГН-та има!  #Cussing out

# 516
Мдам, това с ЕГН-тата не е никак редно.

Обаче забелязах, че Маргарин е момче, родено през 1991 година.
Явно родителите му са върли фенове на порязаницата с дебел слой маргарин отгоре.
Иначе не си го обяснявам.

Тезата на Аля издиша Wink

# 517
     В списъка видях име "Меранза", какъв ли му е произхода и какво ли значи? Бащиното и фамилното са обичайни имена.
     Това за мен е странно име, салфетките и маратонките са някакво извращение.

# 518
Според Гугъл "Меранза" е вид декоративна кратунка Crazy Другаде се дава значението "ароматен портокал".
Дава го и като лично женско име. Ето:

http://www.bgjargon.com/word/meaning/меранза

# 519
  • Варна
     В списъка видях име "Меранза", какъв ли му е произхода и какво ли значи? Бащиното и фамилното са обичайни имена.

На баба ми сестра ѝ се казваше Меранза, ние си и викахме баба Мира. Не знам какъв произход има името нито какво значи. Там където е родена това име е често срещано - айтоския край.

# 520
Благодаря и на двете.
Неранза /портокал/. Всъщност гърците наричат по сходен начин дивите портокали, които засаждат по улиците за украса. Не стават за ядене, по-горчиви са от пелин. При тях звучи по-скоро като "Нирандза", като звука е нещо между "дз" и дж".

ПП Айтоският край ли? Странно, мислех че добре познавам имената от онзи район.

# 521
  • София
Меранза не е ли с Н? Неранза?  newsm78

# 522
Sourcherry ,

идиоти е имало, има и ще има винаги. Тезата ни с колегите я оправдавам някак...невежество. Ама в днешно време си е или върховна простотия, или начин да изпъкнеш. Много сиви хора има...
п.с. Почва да ми става неудобно, че дъщеря ми има такова неотличаващо се име  Wink

# 523
  • Варна
Меранза не е ли с Н? Неранза?  newsm78

ПП Айтоският край ли? Странно, мислех че добре познавам имената от онзи район.
Възможно е да има име Неранза, но в случая си е Меранза.  Peace
Не знам дали се води Айтоски край, става дума за село Аспарухово (Ченге), там има някои особености в имената и бита.

# 524
Да, Аля, така е.
Салфетка например е родена през 1990 година.

Страхотно ме впечатли Врабчо - Врабчо Вълков Котов.
Че то цяла фауна има в името му - хем Врабец, Хем Вълк, хем Котка Laughing.
Зайо Заев и Лисо Лисов също.
А, има и Мечо, Прилеп - все около 20+, 30+ години. Което отново не оправдава родителите им.

Общи условия

Активация на акаунт