Кюретаж и забременяване след това - 5

• 25 866
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,аз преживях спонтанен аборт в 1 месец от бременността си т.е 27,08,09г,изхвърлих плода,след като лекарят ме почисти кървях 2-3 дена.Въпросът ми е кога трябва да отида сега на лекар за преглед и кога горе долу трябва да ми дойде менструацията.Ще попитам и за баналното кога да започна с опитите?

# 31
Бобинка, ще ти отговоря на въпросите, но преди това искам да ти кажа - при всяка е индивидуално, затова, каквито и съвети да чуеш, непременно питай и лекаря си.

Правиха ли ти кюретаж? От това, което пишеш, оставам с впечатление, че да. Ако е така, добре е да идеш няколко дни по-късно да те видят на ехограф - как е състоянието на матката, лигавицата и т.н.

После след първия цикъл - пак на преглед. При всяка идва след различен интервал, смята се, че е нормално от 20 до 40, даже до 50 дни след аборта да ти дойде.

За опитите - при теб е било в доста ранна фаза, но пак ти казвам - питай лекаря си. Аз се допитах до трима и тримата казаха различни неща - от 2 до 6 месеца. Ние изчакахме класическия период от 3 месеца.

Мисля си и нещо друго - това изчакване от 6 месеца се е препоръчвало повече преди години, когато по обясними причини не е можело да се види какво става вътре в тялото и лекарите са се презастраховали. Сега, освен ако абортът не е бил в по-напреднала бременност, рядко го препоръчват. Но - пак казвам - питай доктора, ние тук само си споделяме опит, случаи има всякакви.

Успех и няма да се плашиш! Peace Hug

# 32
Пожелавам от сърце на абсолютно всички тук съвсем скоро да се изнесем от тази тема и да се радваме на бебчета!Заслужаваме го,момичета!

# 33
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте и от мен!
Завърнах се току що от морето. Simple Smile Прави бяхте поотпочинах малко, поотпуснах се. Вчера ми дойде и първият цикъл след аборта. Малко е оскъден, но може и да се засили, все пак днес е едва втори ден. Чакам с нетърпение да свърши и да тичам на доктор пак. Имам да питм толкова неща лекарката си...  ooooh!
Гледам тук сте пуснали нова темичка, дано е на късмет наистина.  Peace
Заели сте се с важни прицедури, кой зъби, кой бемки... И мен това ме чака. От понеделник малко на диета, да позаслабна, че по лесно да става бебето, на зъболекар, за да оправим пораженията от предишната бременност и една бемка имам, ама точно където минава сутиенът през гърба ми, та се чудя и аз да я махна ли...  newsm78 Ама ще гледаме, може зъбите да са ми предостатъчни като интервенция...  Sick Защото и мен много ме е страх от пусти зъболекар.
Ех, много се раздрънках май. Хайде поздрави и прегръдки на всички!  Hug Hug Hug

# 34
Благодаря за отговорите,да наистина ще отида не лекар още в понеделник,дано всичко да е ок

# 35
Бобинка, spoko
Момичета днес се рових из библиотеката и по разни сайтчета и попаднах на лубрикант подпомагащ забременяването.
Pre-Seed® имитира напълно естествения състав, pH и осмолалитет на цервикалния мукус в периода на овулация. По този начин създава оптимална жизнена среда за сперматозоидите и улеснява придвижването им към цервикалния канал. Така пише в сайта на това "чудо". Бих дала линк, но не знам дали може, да не се сметне за реклама. newsm78
Вие чували ли сте за него? Ползвала ли го е някоя от вас?
Аз утре ще попитам в аптеката дали го има. Мисля да го пробвам.

# 36
Baby Love,  и аз го видях и също мисля, че звучи много добре. Като питаш в аптеката пиши после какво са ти казали, макар че все си мисля, че аптекарките не са много в час за много от лекарствата.  newsm78
Стели, радвам се, че се чувстваш добре.  Hug  
И аз чакам с нетърпение първия цикъл за да ида на лекар и да ми каже дали всичко е наред.

# 37
  • София
Baby Love®,виж тази темичка за Pre-Seed,ако не си я видяла вече де. Hug
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37271.0

Скарлет Hug

# 38
ninkata80, мерси мила, но още вчера я видях и нея. Laughing Всъщност доста четох за "чудото", и мисля да го пробвам след седмица, стига да го намеря. Утре ще ходя до аптеката, тъкмо трябва да си взимам и ову тестове. Аз гледам "старшата" аптекарка да е там, че тя ми угажда за всичко, като няма ми поръчва. Hug Heart Eyes

# 39
здравейте мацки Hug
Ние сме вече във френско.На морето изкарахме супер,но не ми стигнаха две седмици.
Изчистих се самостоятелно, беше по-бавно но и по-безболезнено.
за Pre-Seed,звучи интересно,но при мен май го има в естествен вариант,забременявам страшно бързо но за сметка на това неуспешно напоследък.

# 40
  • Варна
Baby Love®, за съжаление май ще се наложи да ми спретнеш една плодово-зеленчукова салата, че не му се вижда края Cry

bombi70 , определено отиди на лекар. Малко странно ми се вижда толкова време да не разбереш, че си бременна. Все пак си пропуснала цял цикъл.  newsm78 Вярно, че ние тук сме ентусиасти и на втория ден от закъснението правим тестове, но все пак... Нека те погледнат.

mari_rus  Hug
Хубаво е, че си се изчистила самичка. Може би просто беше твърде рано след предишния път и организмът не е бил готов. Природата си знае работата. Другият път ще бъде прекрасно и безпроблемно Hug  bouquet

# 41
Какво става Мама Инка, какъв е тоя разплакан емотикон? Бързо казвай какво те тревожи. Hug
Мари Рус, добре си ни дошла. Hug

# 42
  • Варна
Ааа, нищо ново. Просто опитите ни ще продължат чак ноември. Като знам, че не забременявам лесно, значи може да не ни споходи щастието тази година. Sad А на миналата нова година на мъжа ми му се падна бебе от късметите. Явно на мен трябва да се падне, за да се роди без проблеми.
Не се отчайвам, просто чакането ме убива. Но какво ти ги разправям тия неща - сигурно до болка са ти познати. Ще почакаме - няма как. Heart Eyes

# 43
  • София
ооооо mari_rus, миличка, съжалявам,така се надявах че ще дойдеш и ще споделиш, но добри новини, добре е че при така поставеното обстоятелство си се справила сама ooooh! незнам какво друго да кажа, много е тъпо че става така и тъжно и....на оня горе...

# 44
На мен и миналата и по-миналата година ми се падаше-бебе, ама бебе няма. Изобще не им се връзвам на тези късмети.
Чакането убива всяка една от нас, но пък хубавите неща стават бавно. Peace
Я ми кажете моля ви се, този ову тест отрицателен ли е или положителен?
Че нещо аз съвсем се обърках, днес ми е десети ден от цикъла и имах един останал от миналия месец и реших сега да го направя. После ще си купя и привечер пак ще си направя.
http://lionesa.snimka.bg/baby/test.416423.14544652.big
http://lionesa.snimka.bg/baby/test.416423.14544662.big

Общи условия

Активация на акаунт