Кюретаж и забременяване след това - 5

• 25 840
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • в сърцето на моето Слънце
mari_rusHug Добре си си дошла. Ама много силно те прегръщам!
Мама Инка, напълно те разбирам за какво говориш. Аз моето чудо го чаках повече от три години, докато стане. Представяш ли си какво е сега на душата ми... Понякога още не мога да проумея как и какво стана. Мисля си че всичко е един ужасен сън, но не е...  Cry Cry Cry И тръпки ме побиват като си помисля как ще е сега, ами ако пак не става, чакането ще ме е убие. Както казах на съпруга ми и преди, когато не ставаше ми беше мъчно, но сега когато знам какво е чувството да носиш живот в себе си ми е още по-мъчно и по-трудно... Cry
Baby Love® , за мен си е чисто положителен, но нека и другите да кажат. Хайде действай  luvbed и да се похвалиш с  EFP  preggo пък и крак да повлечеш и после всички да сме така  babydust7 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Стискам палци колкото мога!  Hug

# 46
Здравейте искам да ви помоля за помощ!!!

Преди 6 месеца направих спонтанен аборт и сега тоест след тези 6 месеца пак пробвахме с бебеправенето,мина доста време,направих си 3-теста shure check и трите бяха с 2 чертички.Мисля че съм на 2 седмици,Но днес сутринта ми потече кръв,отидох на лекар и ми казаха че имам мнооого кръв и съсиреци и че бременноста е била ранна и ми дошъл цикъла и демек бременноста е разтрогната.Доктора каза че това се получило от хормонален дисбаланс, и ме попита защо не сме чакали още време...Като преди това ми бяха казали че трябва да минат 6 месеца за да се пробваме ..сега твърди че трябвало да мине мноого повече,  и съвсем се побърках.Също така ми каза че ще пия дуфастон но по натам, първо  до 4 дни ако не спре кръвта ще се наложи Изкуствено абразио (кюретаж) ....   Това втори път няма да го преживея...
Та мисълта ми е защо ми е дуфастона какво прави и на какво действа това лекарство?
Не схванах бременна ли съм била или не? аз го питам плоден сак няма ли вътре а той каза :Има толкова много кръв че нищо не виждам .. 

Защо след като уж нямало да се повтори се повтаря и защо? аз съм млада и напълно здрава... Ако можете ми помогнете моляви   толкова съм объркана  и толкова време сичаках беб4ето ..и то пак не дойде!

А,иначе моят съвет е да изчакате повече от 6 месеца ние с мъжът ми от страх след 2-рия аборт сигурно чаак след 3,4 години ще пробваме Cry

# 47
  • София
На мен и миналата и по-миналата година ми се падаше-бебе, ама бебе няма. Изобще не им се връзвам на тези късмети.

Peace и при мен така

# 48
  • София
Бейби лав, действайте смело и дано се получи!
Мимилота, не ходи ли на контролен преглед, преди да започнете опитите - да види лекарят дали си се възстановила напълно. Това за месеците е индивидуално - на някои им стигат и два, на други явно и шест са малко. Затова според мен трябва да се ходи на преглед преди да се започне отново бебеправенето. За дуфастон не знам защо ти е препоръчан, аз лично съм го пила един път за предизвикване на цикъл, пие се и при бременност, при недостиг на прогестерон. Както си описала ситуацията ми прилича на ранен аборт. Дано се възстановиш по бързо и недей да отлагаш години. Просто нека лекар те проследи. И аз съм с един мисед е с една химическа, ама хич и нямам намерение да чакаме.
Мари рус  Hug

# 49
mimiLota, съжалявам за случилото се. Моето мнение е да посетиш и друг лекар. Принципно 6 месеца са си достатъчно време, стига жената да няма други проблеми, за това ми е чудно как така този лекар е казал "защо не сте чакали още?".  И как така до 4 дни да спре кръвта, нормално е ако е имало бременност да има и по-обилно кървене със съсиреци. Посети и друг лекар! Hug
Казвате да действаме Laughing, ама аз мисля да рискувам и утре сутринта да забъркаме кекса, както и други ден, ама ще видим де. Благодаря ви. Hug

# 50
mimiLota много съжалявам  Sad надявам се бързо да се оправиш и като му дойде времето и си готова ще стане  Peace

# 51
Baby Love® , действай мацко, теста си е определено положителен, днес, утре, вдругиден беж да се разкрасиш и му спретни едно прелъстяване  Mr. Green

mimiLota , горе главата, младите сте, просто се обърни към свестен лекар за по-обстойно проследяване.  Peace

# 52
  • Варна
Baby Love® , положителен си е отвсякъде. Почвай лова Wink Едно прекрасно майско-юнско бебенце да гушкаш ylinfant

mmmStelxen_m   action032 Понякога хубавите неща стават ТВЪРДЕ БАВНО Sad Да обичаме и да ни обичат, за да имаме сили да ги дочакаме. Praynig

mimiLota, и аз не виждам защо е трябвало да чакате още, освен ако не са ви казали изрично предния път поради някакви други причини. Но това развитие на нещата не е хубаво - явно има някакъв проблем. Ще се полекуваш и после пак ще продължите с опитите. Чак пък 3-4 години няма нужда Naughty Hug

# 53
mimiLota, съжалявам за случилото се. Моето мнение е да посетиш и друг лекар. Принципно 6 месеца са си достатъчно време, стига жената да няма други проблеми, за това ми е чудно как така този лекар е казал "защо не сте чакали още?".  И как така до 4 дни да спре кръвта, нормално е ако е имало бременност да има и по-обилно кървене със съсиреци. Посети и друг лекар! Hug
Казвате да действаме Laughing, ама аз мисля да рискувам и утре сутринта да забъркаме кекса, както и други ден, ама ще видим де. Благодаря ви. Hug

И аз мислех че 6 месеца са достатъчно,дори така ми казаха гинеколози и акушери !!! Дори минах на контролен преглед 1седмица след абразиото и след 1,2 месеца пак ходих и ми казаха че матката сее свила нормално че всичко е наред че съм здрава като камък дори след  5 дни пиене на Аугментин  пак ходих на лекар,пак всичко ми е наред.Тръбите ми са чисти няма нищо за тревожене дори ме убеждаваха че това няма как да се повтори  #Crazy ..Минаха 6 месеца и ето паак  newsm78 и тоя ми обяснява за Хормонален дисбаланс и защо не сме чакали още ..А това за 4-те дни  ми каза ми ти ако не ми беше казала че си правила тестове щях да ти кажа че си в цикъл  #Crazy #2gunfire тъпак, Аз да не съм крава пък на мен винаги ми е бил на 28 дни, и така казами че била ранна и разтрогната,което нищо не разбрах  newsm78бременна ли съм била или не? не се виждало нищо от кръв! Даде ми 4 дни да се изчистя сама и каза че ако до 4 дни кръвта не спре ще се наложи пак абразио за да не остане нещо,каза ми ако си била бременна  то е било много малко още но все пак ако кръвта не спре тези частици остават и трябва да бъдеш изчистена  Cry мразя абразиото и се надявам да спре тази кръв  и от страх май  скорошните 3,4 години няма да имаме беб4е,това е живо мъчение аз ако пак забременя няма да се радвам а ще спя пред кабинетите да си пазя ред пред някое АГ...
  bouquet  А на вас успех желая ви успешно бебеправене, и да се похвалиш с 2 чертички  Heart Eyes

# 54

Мими, ако си била бременна, а явно си била щом имаш положителни тестове, си прекарала така наречената "химическа бременност", жените в повечето случаи дори не разбират, че са били бременни. Аз също минах през нея преди няколко месеца. За кървенето, то си е цикъл само, че по-обилен и с парцалчета, което е нормално, нормално е и да е по-продължителен. Не ми се вярва за толкова ранна бременност да се налага кюретаж. Посети друг гинеколог като спреш да кървиш. Ако кървенето стане много силно и болезнено, то тогава веднага отиди на лекар. Hug

# 55
 Hug Най накрая обяснение ...

Ами и аз мисля че не е нужно да мисе прави кюретаж пък и нее хубаво матката се износва така.Но защо не ми е казал за тъй наречената 'химическа бременност'' ?  #Crazy newsm78 толкова ли е неграмотен? Все пакот Пирогов досега нямам оплаквания,но този Иванов нищо не ми спомена за химическа ..Чакам вторник с кръв без кръв ще търся някое АГ из София,мерси за помоща мила сега няма да те карам да ми обясняваш какво значи ''химическа бременност'' , ще се поровя в гугъл да видя  Crazy  bouquet пък по натам ще видим дано стигнем до консенсус и без абразио  Stop

А имам още един въпрос,ако не ми се прави абразио ..Тоест ако това е цикъл и хим бременност,можем ли да продължим с опитите или не?

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 17:10 от mimiLota

# 56
  • София
mimiLota  Hug горе главата, на мен също ми бяха казали че няма да се повтори ама ей -на, повтори се, е не беше химческа, кухо яйце след мисед но също е доста неприятно и травмиращо. защо не потърсиш лекар от тина киркова,майчн дом...има доста добри специалисти,ако че болниците са гадни?

# 57
  • София
Ако е химическа няма проблем да си продължите от следващия цикъл. Поне на мен така ми каза доктора. Цикъла ми само беше по дълъг и по обилен от обикновено. Овулация си имах. Отиди на преглед като приключи кървенето при теб, за да се види какво точно е положението. И потърси и второ мнение, от добър лекар с хубава апаратура.
Успех и дано гушнеш мечтата си.

# 58
Мими, Биби ти е отговорила, при химическата няма нужда от чакане, само мини на преглед.
Разбира се не ходи повече при онзи "професор".
И горе главата, не мисли за никакви години, всички в тази тема сме минали през ужаса и болката, а не се отказваме, право напред към целта, докато не я достигнем няма да се отказваме, никога, за нищо на света. Hug
Аз бях малко навън да видя свеки и така се наядох или по-точно усвиних. Joy
Предсатвям си живот и здраве като забременея какво прасенце ще стана. Laughing Animal Pig

# 59
Мимилота, съжалявам много за това, което ти се е случило  Cry
Момичетата обаче добре са те ориентирали
Имай предвид, че броят на химическите бременности е огромен и никой не знае всъщност какъв процент от бременностите завършват по този начин в ранен стадий, защото повечето жени още дори не подозират, че може да са бременни, и решават, че им е дошъл цикълът...
Така че никакво ошашкване, за 6 месеца ако не ти се е оправил хормоналният баланс, не виждам за колко може да се оправи.
Ако се изчистиш сама, по принцип може още от следващия цикъл да си действате, ако пък психически не сте готови, най-добре вместо да чакаш години, си направи някои базови изследвания - така или ще намериш някой дребен проблем, който ще се оправи, или ще се потвърди, че всичко е наред и ще си по-спокойна, когато продължите с опитите и ще знаеш, че всичко е било лош късмет.
Тук много добре могат да те насочат към изследвания и болници, в които да ги правиш - в общи линии - генетични, имунологични и на щитовидната жлеза са пълният набор + разбира се да си намериш свестен гинеколог, който да ти пусне всякакви микробиологии, цитонамазка, хламидии евентуално, да огледа всичко на ехограф и да те успокои надявам се  Hug
Аз забременях 5 месеца след моя спонтанен аборт и сега вече се надявам всичко да приключи успешно, но всеки минава през различни изпитания - накрая всички ще си имаме бебета  Hug
Мари-рус,  Hug Радвам се че си със силен дух както обикновено !

Общи условия

Активация на акаунт