10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 095
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Савина, ще ме умориш от смях! Joy Joy Joy

# 526
  • София
И аз се забавлявам Simple Smile На 15-та минута у нас ми обясни как не е трябвало да си купуваме точно тези мебели и как като сме ги купили вече, да ги прередим така, както тя смята за подходящо. Разбира се, добавя, че всеки си има вкус и предпочитания, но така, както предлага тя, ще стане по-добре  Flutter

# 527
  • София
Моята свеки веднага след като се роди дъщеря ми, започна да вика на нашите баба едикоя си и дядо едикой си, дори и когато говори с мен за тях. Идеята е да подчертае тя колко е млада, щото е голямо постижение да се ожениш на 19 години и двете ти деца до 7 години да ги изгледа майка ти.

# 528
Моята свекърва, както се казва в поговорката "Думам ти дъще, сещай се снахо" каза на дъщеря си, която вчера роди втората си дъщеричка /да им е жива и здрава! Heart Eyes/ "Не кръщавай второто дете на мен. По традиция децата се кръщават на свекъра и свекървата" Flutter
Сиреч, аз нали да имам впредвид, че на зълва ми 1-то дете е на свекървата, 2-то ще е на свекъра и аз да направя като нея. Дааа, бееее. Grinning
 Мъжът ми и каза още в началото, че детето няма да го кръстим на никой и тя уж каза "Добре"  Sneaky ама явно е решила да си пробва късмета, жената Mr. Green

# 529
Моята свекърва, както се казва в поговорката "Думам ти дъще, сещай се снахо" каза на дъщеря си, която вчера роди втората си дъщеричка /да им е жива и здрава! Heart Eyes/ "Не кръщавай второто дете на мен. По традиция децата се кръщават на свекъра и свекървата" Flutter
Сиреч, аз нали да имам впредвид, че на зълва ми 1-то дете е на свекървата, 2-то ще е на свекъра и аз да направя като нея. Дааа, бееее. Grinning
 Мъжът ми и каза още в началото, че детето няма да го кръстим на никой и тя уж каза "Добре"  Sneaky ама явно е решила да си пробва късмета, жената Mr. Green

Ахаха, това и беше тактиката на моята, зълва ми като роди преди 3 години... Ама вече разбра, че не може да ме пречупи.
Нов бисер от моята"Раждаш дете, гледаш го, грижиш се за  него, таман завърши образование и стане човек и ето - появи се някоя и вече си на второ място" Joy Joy JoyТова казано с подходящ тон на възмущение Joy Joy Joy

# 530
  • Шумен
Ми те изцепките не са на свекърва ми, тя е разкошен човек а на майка и. Понеже живеем в нейно жилище (тя си е на село с дядото) само ни идва на инспекция да не сме и направили случайно нещо на апартамента  Confused Изцепка от преди да се родят малките, аз с намерение да освежим стаята тя в опозиция ми изцепва: "Ми те тапетите са нови (на 35 години само  Mr. Green ) като не им харесваш цвета ги поизмий (не бяха от този тип)" Е новите тапети сами си паднаха само с леко забелване от едната страна цялата стена се разлепи  Laughing
И една от тази зима. Декември имаше една много ветровита нощ, наред се чупеха стъкла в квартала. Не се размина на старото остъкление на терасата се пръсна едно стъкло. Та гледа го и ме поучава: "Сега като се стопи снега (беше наваляло на терасата) няма да сваляте останалото а ще покриете дупката със домакинско фолио и го залепете с тиксо да не ви духа" не знам дали тя се замисли ама аз изпаднах в дълбок размисъл колко ли време ще издържи това изобретение с тиксо  newsm78

# 531
  • София
мойта свеки съм я бойкотирала и макар, че живее в другия вход не я посещаваме често, че дразни яко.
Прибира се от пореден купон зърва прах по секцията(тогава живеехме още у тях) и се изцепва "само аз чистя в тая къща" .... а тя не беше виждала прахосмукачата 3 години откакто аз живех там.
замълчах си, но повече никога не пипнах АЗ прахосмукачката, а след 2 месеца се изнесохме в нашия апартамент, който беше в ремонт по време на цялата ми бременност.

иначе само реве че и е мъчно за детето ама като отидем си седне и зяпа ТВ-то, а детето скучае. #2gunfire

# 532
  • София

Ама какви сте такива снахи... Баща ми има трима първи братовчеди с еднакво име и фамилия - всичките кръстени на дядо си по баща. Ей на това му викам аз уважение на трета степен, а вие и по веднъж не искате  Laughing

При моите свекъри важно е МОМЧЕТО да е кръстено на тях. Преди да знам дали първото ми ще е младеж или девойка, исках да уважа свекърва ми независимо от пола, но ми беше леко намекнато, че ако е момиче - все тая, важното е ако е момче - да е на свекъра. Сега на зълва ми второто е на баща й, а майка й (моята свеки) остана неуважена, щото аз по веднъж каня, пък и за 18 години се нагледах на незаинтересоваността им.

# 533

Ама какви сте такива снахи... Баща ми има трима първи братовчеди с еднакво име и фамилия - всичките кръстени на дядо си по баща. Ей на това му викам аз уважение на трета степен, а вие и по веднъж не искате  Laughing

При моите свекъри важно е МОМЧЕТО да е кръстено на тях. Преди да знам дали първото ми ще е младеж или девойка, исках да уважа свекърва ми независимо от пола, но ми беше леко намекнато, че ако е момиче - все тая, важното е ако е момче - да е на свекъра. Сега на зълва ми второто е на баща й, а майка й (моята свеки) остана неуважена, щото аз по веднъж каня, пък и за 18 години се нагледах на незаинтересоваността им.

На теб баща ти, а на мен мъжа ми са 4- ма първи братовчеди с едно и също име и фамилия и за да се разбира за кого се говори се обръщат един към друг по бащино име! Mr. Green Crazy

Мъжкото разбира се е много важно - това ми се казва докато бях бременна поне 10 пъти, то и свекървата е важно да се "уважи", ама ако не родиш мъжко и не го кръстиш на свекъра за нищо не ставаш! Naughty Мозъка на мъжа ми е много промит в това отношение и ако беше момче щеше да настоява да го кръстим на баща му - добре че е момиче и го кръстихме както искахме - на никого! Mr. Green

Сега обаче и да родя момче вече ги знам що за стока са и не бих го кръстила демонстративно на тях!

# 534
  • София/Варна
Няма как да е иначе, когато снахите вместо да се издигнат над битовизмите и да се посмеят с особеностите в характера на свекървите си, предпочитат да леят огън и жупел връз тях Wink.

# 535
  • Бургас
Няма как да е иначе, когато снахите вместо да се издигнат над битовизмите и да се посмеят с особеностите в характера на свекървите си, предпочитат да леят огън и жупел връз тях Wink.

Е, не така лошо де! Да те видя как би се посмяла като дойде на изписването на първородното ти дете /тяхно първо внуче/ с дрешки, очевидно вече носени от друго дете, което не искаш и да помисляш кое може да е - това свекървата. А свекъра - изкара 100 лв да сложи на малката на възглавничката за снимката, а после си ги поискал че били закъсали... ми то смешно е наистина, ама на мен още ми се плаче! Как да уважаваш такива хора и да гледаш на тях като на особеност в характера!

# 536
  • Sofia
Анито, просто ти е рано да се смееш на това.  Simple Smile

И ние изписахме първото дете със стари чужди дрешки, защото новите били изпрани предната вечер и не изсъхнали. Втория път взех всичко в мои ръце, за да няма подобни недоразумения.

# 537
А защо са били изпрани предната вечер? В смисъл такъв - защо оставяте на друг да ви свърши работата и после се сърдите, че не я е свършил както трябва? Поемате всичко в свои ръце, що се отнася до децата ви, пък на бабите оставяте само да се радват на внучетата си, нищо повече Wink
Така и сръдните ще са по-малко, от собствен опит Wink

# 538
  • Sofia
Защото живеехме у тях и криехме покупките, защото не можело да се купува нищо преди раждането.  Crazy Възложих задачата на мъжа ми, той явно я е прехвърлил нататък. И на него му бях ядосана.  Wink И все пак, ако той не е имал опит и представа от бебета, то поне майка му е трябвало да е наясно и да не изчаква последния момент.

Няма смисъл да се връщаме назад - защо така, защо не иначе. Ядосвала съм се, преживяла съм го, после евентуално ми е било смешно, извадила съм си изводите и в крайна сметка не съм допуснала втори път същата грешка. Исках само да успокоя Анито, че не е единствена.  Wink

# 539
 Искрено се забавлявам с изцепсите , които споделяте, въпреки че на вас едва ли ви е било до смях   Blush Аз нямам много контакт с моите свекъри , а и нямаме много какво да делим, все съм се старала учтиво да поставям границата и май се усещат. Преди да родя се опитваха да ме убедят , че детето трябва да носи името на баща си/ защото вече имаше кръстени деца и на свекъра и на свекървата  Mr. Green/ , а когато се разбра че ще е момче имаше и компромисен вариант- ако пък случайно е момиче да е с моето име ахахахаха. Искрено се смях и когато се появи надежда в очите им замлъкнах и казах кротко "Не"  hahaha Каква ужасна снаха  Twisted Evil Но като цяло без много бунтове приеха че детето е кръстено на майка ми, само първите месеци не го наричаха с името му, а с това на мъжа ми, но след две поправки от мен, правейки се на луда и че все едно съм си помислила че са се объркали се взеха в ръце  Mr. Green Но все пак са на 350км от мен и ... дистанцията е достатъчна, че да липсват изцепки, освен в редките случаи на гостуване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт