С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 897
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
да кажа и аз като най-прясна новопристигнала Simple Smileтова ,което взех -одеала,олекотени/има едни вакуум торби,продават ги по метро и вършат срахотна работа за по-обемни работи/,книги,речници,снимки,дискове с музика.също така  един комплект вилици,лъжици и ножове.......другоооо,аа и чаши за кафе Simple Smile
съжелявам само ,че не си взех епилатора,защто не знаех как ще работи на тукашното напрежение на тока.
и малко козметика за на първо време ,докато разбера къде какво има Simple Smile

# 301
Няма никакъв смисъл да купуваш оттам, за да носиш тук.
Подкрепям.
Подправки не взех. Тук има чубрица, но е по-различна. Рони пък казва, че се намира и българска. Посуда никакви не взех. Съжалявам, че не си взех приборите. Не за друго, а защото са ми подарък, хубави и качествени. Другият път. Завивки не взех. Чаршафи взех 2 комплекта, защото ги имах. Не стават много много на тукашните стандарти за матраци. Взехме си зимните якета и обувки, защото вече ги имахме. Но аз тук намирам много хубави и удобни и дрехи и обувки. И не смятам, че са скъпи. И хавлии много хубави намерих. Турски каквито аз харесвам. Simple Smile Съжалявам, че албумите си оставих, за да може мъжът ми да си вземе комппютърните истории. Книги също натоварихме, не много. Епилаторът също. Работи с едно адаптерче идеално. Май това е.

# 302
и аз да кажа като скоро пристигнала: наистина кръгли тави тук не виждам никъде, чубрица не съм виждала, но видях посадена в дворовете на хората, но те не я ползват по предназначение , а като декоративна трева.Явно пролетно време се продава като разсад и те си  я купуват , за да им краси градината, но факт, че я има.Донеси си тенджери, ако имаш от БГ.Епилаторите и машинките за подстригване работят с адаптори.Няма нужда от много дрехи, тук пускат толкова хубави и качествени, особено ако случиш промоция.Отчитам го като грешка, че помъкнах толкова зимни дрехи на децата и сега купувахме наново зимни якета и панталони за сняг,ботуши ,  защото ни казаха, че  нашите не са пригодени за тези условия.Чаршафите ми прави впечатление, че са по-скъпички, така, че ако имаш си носи.

# 303
Благодаря ви момичета за отговорите. Ние ще пристигнем след нова година със сигурност, но ми се иска да се подготвим отсега, защото в последния момент със сигурност ще забравим нещо и не ми се иска после да ходя да си търся нови. А и първите месеци ще има да се чудим на кой свят сме, камо ли да обикалям по магазини да търся разни неща.

# 304
  • Vaudreuil Canada
Mama Hari ако имаш време хвърли едно око на тази тема - там също ще намериш полезни неща.
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=19&t=29255

# 305
Хайде и аз да се включа като прясно новопристигнала. Наистина в Метро БГ може да се купят от вакуумните торби - много са добри, спестяват място, особенно за обемни зимни дрехи. Вземете си чаршафи и леки одеяла поне на първо време. Ако обичате да четете си вземете БГ книги, както и ако имате деца които ще са в училище (разбира се, ако ще живеете в Кебек), задължително малки френско-български речници (тук не можах да намеря), както и спрежение на френските глаголи. Можете да си купите адаптор (което тук се нарича конвертор) от БГ за да може да си ползвате БГ електро уредите (епилатори, зарядни за фотоапарати, мобилни и т.н.). Чубрица и джоджен например има, но са много скъпи в сравнение с БГ. Ако парите не са ви проблем може и да не носите, но само за сравнение ще ви кажа, а пък вие си преценете, че 15 гр чубрица е 1 $  #2gunfire. Ако обичате да готвите типично по български няма да ви стига до никъде. Ако въобще харесвате подправки си вземете, аз съжалявам, че не си взех шарена сол, сминдух, подправка Барбекю на Меркурий и т.н. Още нещо, ако ще идвате в Кебек, направете си снимки с дата на гърба им и ще избегнете плащането на 16 $ (за 2 възрастни * 8 $) при издаването на кард малади. Останалите са споменали и други неща, но всичко е индивидуално и зависи както с какви пари ще разполагате при пристигане, така и какви са ежедневните нужди на семейството.
Успех ти пожелавам  smile3525

# 306
Хайде и аз да се включа в темата по пренасянето.
Ние пък идвахме насам с 13 огромни кашона.  Shocked Всеки един голям, колкото да вляза аз в него.
Помъкнахме всичко насам. Е, без мебелите  Wink
И да ви кажа - кашоните дойдоха месец след нас и на мен ВЪОБЩЕ не ми липсваха!
Нямах никакво желание да ги разопаковам. Нищо от тях не ми трябваше. Дойдохме с 2 куфара дрехи и разни потребности от първа необходимост и това беше.
Обикалянето по магазините така или иначе в началото няма как да се избегне. Ако си донесеш комплекта с прибори, нямаш тенджера, или пък метла, прахосмукачка...ами маса и стол? Ние 3-4 месеца в началото нямахме къде да сложим майката на телефона , защото в хола ни имаше само една маса за ядене.
И през това предполагам преминават всички, идвайки насам.
Няма как да избегнете пазаруването на всякакви домакински пособия - няма как да донесете и всичко от там.
Затова вземете си това, което ви е много много любимо и всички спомени и снимки. Тях не можете да купите.
Всичко останало го има тук.

П.С. Чубрица и аз си поръчах от БГ наскоро. Защото ми е много любима.  Grinning

# 307
  • Монреал
За местенето, зависи как ще се пренасяте, ако ще е само с куфарите, вземете си само ценните неща, забравете за домакинските потреби, поне като за начало доларамата е страхотно място да се заредиш с какво ли не, а пък после като се стабилизирате ще си накупите по-свястни неща. Обаче пък, ако ще плащате за контейнер, ами тогава пълнете колкото ви душа иска  Grinning

# 308
Мили мами , ние бяхме в Блю маунтин и беше страхотно...ако не сте били - препоръчвам!  Hug Hug

ето и линк от снимките ни там Simple Smile

http://www.facebook.com/album.php?aid=324018&id=840340701

Снежи, всичко е наред ..кистички били...нямало за какво да се тревожа ..но след 6 месеца трябва пак да ида...

Много се радвам ,че се запознахме лично Simple Smile Hug Hug

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 03:23 от BukTopuq

# 309
  • Vaudreuil Canada
По въпроса с багажа да добавя нещо което не съм измислила аз но е много добро
- ползвайте кашони (от техника) вместо куфари - ние ги облепихме с тиксо и още ги ползвам. Предимството е че не ги хвърлят при претоварването и отделно от това не губите грамаж от багажа си понеже са значително по-леки от куфарите.
- дамската чанта никой не я мери като тегло и размери - малки но тежки вещи можете да сложите там стига да не са в разрез на изискванията за ръчен багаж.
- връхни дрехи (якета палта) носете в ръка - така няма да заемат място и да тежат в другия багаж. Пътувайте с най-тежките си и обемисти обувки по същите причини.

# 310
ние сме почнали с 1 лъжица, тенджера и много желание Simple Smile
През последните години и донесохме гювечета (не 1ва необходимост,де). Майка ми праща бакпулвер и сода за хляб, българска. Шарена сол, чубрица. Тук не съм виждала кисе (като ръкавица, където си търкаш кир.... извинете  Crazy ) Книги, списания (в началото помагат за носталгия) Истината, че тук има много неща, но парите си текът неусетно и невероятно много. Взех си тенджера, тиган. .... неща, които биха поспесили някои разходи в самото начало. Другото с времето ще си набавите.
Ааа, тук е много скъп ( почти неоткриваем) дезодорант, който се пръска (ако ползвате такива), иначе има сухи дезодоранти.

# 311
Ааа, тук е много скъп ( почти неоткриваем) дезодорант, който се пръска
Може би, защото са вредни за околната среда.

# 312
  • Монреал
. Тук не съм виждала кисе (като ръкавица, където си търкаш кир.... извинете  Crazy ) Книги, списания (в началото помагат за носталгия) Истината, че тук има много неща,

Хехе, има по арабските магазини  Wink

Виктория, много е красиво това място  Hug Изглежда релаксиращо и тихо ааахххх. А и вие сте големи сладури.

# 313
Чубрица съм купувала от арабските магазини, а съм намирала и в Superstore. Кръгла тава и гювеч си взех от Winners. От там са ми и всички тенджери. Могат да се намерят страхотни отстъпки, а стоките им често са европейски и в пъти по-качествени от тези на IKEA.

P.S. Има в Канада една фирма, от рода на Цептер са, но доста по-скъпи. Та ако огранизираш парти (твоята задача е да поканиш 3 семейства), иначе всичко друго - продукти, приготвяне, храна, след това изчистват и кухнята, си е от тях, ти подаряват различни от техните продукти. Хората са готини и не са настоятелни.

# 314
  • Монреал
Уф момичета, да знаете някой, който да оправя перални  Praynig трябва ми спешно. И случайно да знаете по колко върви това удоволствие?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт