51 ОУ в София, моля за мнения

 • 112 873
 • 447
 •   1
Отговори
 • Мнения: 800
Здравейте на всички. На учениците и техните родители - Честит Първи учебен ден!
Догодина дъщеря ми е в първи клас и събирам отзиви за училищата в район Красно село, моля ви, майки на ученици в 51-во училище в кв. Хиподрума - кажете доволни ли сте от училището, базата, занималнята, преподавателите ... ако не сте доволни, от какво?
В спомените ми от моята училищна възраст това училище беше "извън класацията", т.е. хич не добро като подготовка и ниво на знанията, които получаваха децата в него. Сега чух, че имало нов директор и нещата са се променили към добро. Ще ми се да чуя майки, които имат мнение от собствен опит. Предварително благодаря

# 1
 • Мнения: 2 232
И аз се интересувам от това училище и се записвам в темата.От сайта , който имат и нещата, които предлагат,  оставам с добри впечетления:
http://51sou-info.atspace.com/

Всъщност  аз и от предучилищната се интересувам, ние сме набор-2004г.

Племенникът ми учи там, но кандидатства след 7ми клас и нямам инфо за началните класове....

# 2
 • Мнения: 800
Аз също им разгледах сайта базата е сравнително хубава - живея в квартала и го виждам през цялата година, децата са много често навън. Питането ми е повече за нивото и за преподавателите.

# 3
 • Мнения: 605
И аз на опашката за мнение за 51-во СОУ  Simple Smile То е едно от тези, които ще избирам за първокласничка. Допада ми това, че има засилено изучаване на изобразително изкуство. Разбрах, че от тази година ще имат униформи, което за мен е голям плюс.
Но и за вен най-важни са преподавателите, а за тях нямам никаква информация.
Едно съседско дете е първокласник от днес в това училище и се надявам да посъбера инфо в следващите месеци.

П.П. Аз питах за 51 СОУ и в темата за първокласници през 2010/2011г., но още нямам отговор.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 13:14 от Raffaello

# 4
 • София
 • Мнения: 816
Здравейте.Тази година завършихме седми клас в 51у-ще.Много сме доволни,у-щето тепърва се развива и разгръща потенциала си.Благодарение на директора Асен Александров не им липсва база.Само инфо системата е забраванска/забравят да нанесат в бележника и тел.инфо сис./Вижте сайта,прави се от ученици.Ние отидохме след 4кл.,та незная за начални учители,но в 4кл.попаднахме на Мария Шопова и сина беше очарован.Подчертана насоченост към изобразително изкуство и инфо технологии.http://51sou-info.atspace.com/images/51sou-2009.jpg
Ние ще учим тази година кинотехника и затова с нежелание го напуснахме,но желанията на децата са закон Laughing

# 5
 • BG
 • Мнения: 123
И аз се интересувам от училището, но за профил - Изобразително изкуство и компютърна анимация след седми клас. Интересуваме качеството на обучение. Ще съм доволна за всякакви отзиви. А ако имате и някаква информация за курсовете по рисуване организирани от училището...
Извинявай, че ползвам темата ти.   bouquet

# 6
 • Мнения: 2 232
Побутвам темата. Simple Smile
Никой ли няма детенце там или някакви отзиви по-скорошни??

# 7
 • Мнения: 425
 Blush

А дали имат занималня за от 1-4 клас, цената й как е...?!?

А преподавателите ьх чуждите езици как са ?!

 Blush

# 8
 • София
 • Мнения: 56
Здравейте,
Синът ми е във втори клас в 51-во СОУ. Засега съм доволна от училището и преподавателите. Има занималня - частна и държавна, но синът ми не ги посещава. Доколкото знам, срещу малко допълнително заплащане учителите остават до 18 ч., тъй като не всички родители могат да вземат децата си в 17 ч.
Има стол, който е в двора на училището и в момента е в ремонт, но съм чувала много добри отзиви за предлаганата там храна /нямам лични впечатления, тъй като синът ми се храни вкъщи/.
Доволна съм от класната и работата й с децата. Английски език и Информационни технологии учат от първи клас - едното като СИП, а другото като ЗИП. По физкултура имат отделни преподаватели.
Когато започне кампанията за записване на първокласници /не си спомням точно кой месец/, се свиква родителска среща с родителите на бъдещите първокласници, на която директорът представя училището, както и бъдещите класни на първите класове. Тогава може да подадете молба за записване на първокласника и да упоменете името на предпочитания преподавател. Доколкото знам две от най-добрите начални учителки в училището в момента водят четвърти клас и предполагам, че догодина ще поемат първите класове. Трябва да се обадите в канцеларията  и да попитате кога ще се проведе тази родителска среща.
Директорът е изключително амбициозен и предприемчив човек. За няколко години преобрази училището отвън и отвътре. Дограмите са сменени, игрищата са асфалтирани, запустелият заден двор е превърнат в парк, навсякъде има охранителни камери. Когато учениците влизат в училище освен охраната, на входа на училището стои полицай от районното.
Синът ми посещаваше и предучилищната група към училището.

# 9
 • Мнения: 605
Aubrieta, благодаря.
А имате ли някаква информация за преподавателите на децата, които в момента са 4-ти клас? Препоръка за учител?

# 10
 • Мнения: 1 296
Aubrieta, благодаря.
А имате ли някаква информация за преподавателите на децата, които в момента са 4-ти клас? Препоръка за учител?
Със закъснение се включвам в темата. Сина ми сега е в 4 клас на същото училище. Доволна съм не само от училището, от класната ни също. Тъй като ние си преместихме детето при започнала вече учебна година, тази жена за кратко време постигна невероятно много. Детето ми започна да използва изрази като "благодаря ти, мамо", "много хубава закуска си направила, мамо, обичам те", не че ние в нас не го учим, но смятам, че точно тази жена го приучи да ги използва по-често в бита си. Прави ми впечатление, че често в къщи се връща с различни ленти от типа - "аз съм толерантен, а ти толерантен ли си с другите?", или някое детенце от класа е написало стихче напр. Госпожата го раздава на всички деца да си го прочетат и да оценят труда на съученика си. Освен това никога не изисква уроците по човек и природа и човек и общества да се "цитират". Иска децата простичко и разбираемо да и обяснят материала. Забелязала съм, че когато се вземат определен брой уроци по някой от тези предмети, класната им ги дава написани и принтирани най-важните акценти - термини, определения...

# 11
 • Мнения: 1 296
Ако те интересува името на госпожата ни ще ти го пратя на ЛС.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 247
Здравейте,

И аз се интересувам от 51 во училище, но за възможностите след 7 ми клас. Ако някой има инфо ще съм много благодарна.
Линка даден в началото на темата аз лично не мога да отворя - препраща ме към някакви други работи.

# 13
 • BG
 • Мнения: 123
Здравейте,

И аз се интересувам от 51 во училище, но за възможностите след 7 ми клас. Ако някой има инфо ще съм много благодарна.
Линка даден в началото на темата аз лично не мога да отворя - препраща ме към някакви други работи.

И аз ще съм благодарна за мнения.

# 14
 • Мнения: 3
Ето линк към сайта:

[urlhttp://51sou.hit.bg/][/url]

Общи условия

Активация на акаунт