До тези които имат кучета... Моля за бърз отговор.

• 2 256
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте.
Имам дакел който е над десет годишен. Сега отдолу на муцунката му има подутина - мисля че я мъчат зъбите. Доста се е подула и като я погаля и скимти. Та.. въпросът ми е мога ли да й дам четвъртинка аналгин? Виждам че я боли и не е в настроение, но в момента немога да й помогна по никакъв друг начин. Много ме притеснява. Ще мога да я заведа на лекар чак другата седмица..  Моля който има някъква идея дали е добре да дам аналгин да пише. Досега просто не ми се е случвало да я лекувам по какъвто и да е начин.  Cry

# 1
  • София
можеш да и дадеш без притеснение дано и помогне но не отлагай ветеринара дълго  Peace

# 2
можеш да и дадеш без притеснение дано и помогне но не отлагай ветеринара дълго  Peace
  bouquet Благодаря ти за бързия отговор!

# 3
  • на брега на морето
А как ще се храни кученцето, ако го боли зъб?
Имам страхотна рецепта, но е за човек - при болки
в зъба венецът около зъба се намазва обилно с валериан на
памуче. 1-2 секунди понаболява, но облекчението
е гарантирано. Не знам дали може валериан за куче

# 4
Еми щом може на котки...сигурно може и на куче...
но недей да отлагаш дълго,моята дакелка от това умря Cry

# 5
Еми щом може на котки...сигурно може и на куче...
но недей да отлагаш дълго,моята дакелка от това умря Cry

от зъб? Rolling Eyes

# 6
можеш да дадеш, но ми се струва, че четвъртинка е много за дакел. Аз съм давала четвъртинка на кокер, а все пак дакелът е по-дребничък

# 7
вече й дадох четвъртинка...  мисля че се чувства по-добре - започна пак да си беснее  и  хапе  дори  Crazy.. иначе подутината си стои. ще я заведа на ветиринар при първа възможност...
Благодаря за отговорите!  Heart Eyes

# 8
Най- добре попитай в dog.bg Там има подфорум "Ветеринарен лекар" и отговарят ветеринарни лекари на подобни въпроси.

ПС: Разликата между организма на котката и кучето е ОГРОМНА. Общото им е само, че и двете са бозайници с 4 лапи!

# 9
Не е много четвъртината при нужда можеш пак да и дадеш. Но наистина не отлагай доктора, защото са опасни тези инфекции. Пинчера ми често страда от такива възпаления (на 14 е). Давай и по мека храна докато се оправи. Дано да се оправи бързо.

# 10
На мен ми се струва като абцес.Заведете кучето на лекар при първа възможност.

# 11
  • Варна
А защо не заведеш кученцето на ветеринар?

Общи условия

Активация на акаунт