109 САЩ-50 стр. са нужни... другарки чатете, спамете, пишете, плана изпълнете!

• 30 583
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
За пореден път се убеждавам, 4е живея в разли4на Америка, като се запо4не от здравната система(няколко разли4ни застраховки в 4 разли4ни щата) та до какво 4ел/не 4ел или интелигентността на американеца.

# 661
на тези, които безпроблемно лавирате в тази система - завиждам най-искрено и дето има една приказка count your blessings  Peace

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 08:41 от Лeни

# 662
на тези, които безпроблемно лавирате в тази система - завиждам най-искрено и дето има една приказка count your blessings  Peace

Подписвам се под това. Преди 2 години, със същата застраховка и личен лекар, се оперирах за над 140 хил долара без едно проблемче и възхвалявах застраховката си до бога. Тоя път обаче има засечки. Просто много играчи има в системата и понякога просто те изплюва.

# 663
на тези, които безпроблемно лавирате в тази система - завиждам най-искрено и дето има една приказка count your blessings  Peace

Подписвам се под това. Преди 2 години, със същата застраховка и личен лекар, се оперирах за над 140 хил долара без едно проблемче и възхвалявах застраховката си до бога. Тоя път обаче има засечки. Просто много играчи има в системата и понякога просто те изплюва.

Точно това си спомних, че когато имах проблеми в началото на бременността ти се похвали, че с твоята застраховка и доктори си ОК. Тогава май почти никой не ми обърна внимание на това, което казах, а напротив.

Кюбит каза, че не е имала проблеми и че изследванията ми струват адски много. Някой друг също скочи и рече, ааа там нещо не ев ред... Викам си брей по дяволите къде съм аз  newsm78, какво чета, различен ли е тоя английски...
Дори останах с впечатление, че сме скъпарски щат. Тия социални програми дето ползвате ги няма тук и дори да ги има аз не се квалифицирам за тях (дано не ми се налага)
Дори се опулих като Вики каза, колко е изненадана, че има хубави места за живот, около Вегас.  Shocked помислих си, че съм в Дива Индия пък то като сравнявам с някои други места.....
===================================
Моята истина е, че застраховка и банка идеални няма. Когато най- малко очакваш такъв шамар могат да ти залепят, че   Crazy
И аз възхвалявах моята предишна застраховка (100% на всичко), но чувам от бивши колежки, че получават изненади в последно време.
Струва ми се, че предстоящите промени ги плашат също, тъй като получавам нон сенс билове и обаждания от док. офиса в последно време. Не само аз. Дори вчера ги попитах някой има нужда от маникюр или ледар чеар или какво.
===================================
За пореден път се убеждавам, 4е живея в разли4на Америка, като се запо4не от здравната система(няколко разли4ни застраховки в 4 разли4ни щата) та до какво 4ел/не 4ел или интелигентността на американеца.
Аз съм в тази различната Америка Бенс донт ю уори, пък и си взех един тези интелекти  Mr. Green

# 664

А аз пък се подписвам под твоето, защото точно днеска се прибирам от лекар. Случила съм на много кадърни и заинтересовани лекари, обаче като ти се случи и за едно нещо да е да попаднеш на некаръдрник, се чудиш от коя да умреш по-напред. То не е само от системата и от държавата. Навсякъде е така, затова и Лени е права, че човек трябва да стиска палци да не му се случва, щото като се случи всичките приказки на света не могат да те стоплят.
Аз направо се изморих вече да се боря и честно да си призная, освен ако не е лекар, от които съм доволна и на който имам доверие, гледам да не ходя. Ужасно ми е трудно да си намирам специалисти, защото никога не знаеш на какъв ще попаднеш. Имам пресен случай, от който ми побеля косата за няколко дни....не ми се коментира дори.  Rolling Eyes

# 665
не само приказка, но и песен има за това  Wink

Не става на въпрос, 4е не сме имали проблеми, но се дилва с тях, както и със вси4ко друго в този живот. Къде е тази държава в света със съвършенно здравеопазване или закони. Отворете вси4ките теми по държави и бас държа, 4е поне един е имал проблеми със системата където живее.
Ние винаги първо питаме познати, приятели или мъжа ми пита колеги, като се преместим на ново място да ни препоръ4ат лекар. След това проверяваме дали ни е в нетуърк и 4ак след това решаваме дали да запишем 4ас при него.
Все пак не става на въпрос за селския лекар, който е един и искам, не искам ходя при него. Имаме избор да го сменим, ако не ни харесва или ако имаме колебания, може да търсим 2ро-3-то мнение.  Както има некадърни адвокати, у4ители, банкови служители, зъболекари, шофьори, политици и т.н., така има и некадърни лекари.

Ванхорн, мани-мани, живи да ни опла4е 4овек Wink

# 666
Бенсън, не винаги човек има избор. Аз лично в някои аспекти нямам избор-предлагат ми само 1 медицинско лице, коеото не ме устройва, защото изискванията ми са други. Пак има начини да получиш каквото искаш, но си е голяма разправия.

# 667
Bens, ние повечето май не говорихме за личен лекар, все пак там избор има много. Но за по-специализираните не е така, а в моя случай по-горе изобщо не можеше да се говори за избор.

# 668
Знам, 4е не става на въпрос за ли4ен лекар. Когато свекър ми имаше сериозни проблеми, обиколи къде що има доктори в радиус от 100 мили, докато не намери някой да му постави правилна диагноза.  Разбирам, 4е има населени места, където няма голям избор, но като 4ета в темата оставам с впе4атление, 4е масово около вас нямате добри специалисти, при условие, 4е пове4ето живеете в или в близост до големи градове,това ме о4удва.

# 669
Не знам дали имам право, но си мисля, че изборът на специалисти зависи донякъде и от района. Просто някои щати и/или общини са не така желани по различни съображения (най-общото ми впечатление от разговори с бъдещи и настоящи лекари) и там изборът бил по-малък (но пък не допускам да няма никакъв  Peace). Поправете ме, ако греша.

Бенс ме е изпреварила.  Hug

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 23:38 от Кюбит

# 670
не само приказка, но и песен има за това  Wink

Не става на въпрос, 4е не сме имали проблеми, но се дилва с тях, както и със вси4ко друго в този живот. Къде е тази държава в света със съвършенно здравеопазване или закони. Отворете вси4ките теми по държави и бас държа, 4е поне един е имал проблеми със системата където живее.
Ние винаги първо питаме познати, приятели или мъжа ми пита колеги, като се преместим на ново място да ни препоръ4ат лекар. След това проверяваме дали ни е в нетуърк и 4ак след това решаваме дали да запишем 4ас при него.
Все пак не става на въпрос за селския лекар, който е един и искам, не искам ходя при него. Имаме избор да го сменим, ако не ни харесва или ако имаме колебания, може да търсим 2ро-3-то мнение.  Както има некадърни адвокати, у4ители, банкови служители, зъболекари, шофьори, политици и т.н., така има и некадърни лекари.

Ванхорн, мани-мани, живи да ни опла4е 4овек Wink
бенс, сьгласна сьм с всичко казано от теб, но има едно огромно НО-при лекарите гре6ките понякога костват живота на човек,а това е вече недопустимо-миналата година едва не умориха свекьрва ми-и то заради лекарска гре6ка.... ooooh!

# 671
  • USA
Ох, тази тема ми е ужасТ просто. Под последния постинг на Лени мога да се подпиша и аз съм имах същата застраховка преди.
Ходила съм на прехвалени лекари, със звезден рейтинг и пак съм имала огромни проблеми точно от лекарска грешка (един почти ме уби). В ЛА това, не е от зип кода. Убеждавам се, че всичко си е до късмет. Докато си здрав и си в нормата всичко е песен, после са много малко хората, които могат да ти помогнат.

# 672
Уинкс, той затова мъжът казва, че за него медицината не е science. Simple Smile Нищо точно няма там.

В тази връзка да ви питам какъв опит имате с алтернативни форми на лечение? Търси си нещо като wellness clinic за обикновени болежки - синузит, болки в гърба и от сорта.

# 673
Лекарски грешки стават навсякъде по света, не може да обвиняваме американската здравна система(поне от там тръгнаха оплакванията) за това.

Абсолютно никой не е съвършен, независимо колко е добър в професията си. И, да, има за какво да не оби4ам лекарите, след като поради тяхна некомпетентност съм загубила половината си семейство, но трябва да може да видим и дъ биг пик4ър Peace

Сестра ми работи в клиника и стреса е огромен, дори за нея, която дори не върши нищо жизненоважно. Представям си какво е да си лекар, който ежедневно спасява 4овешки животи.
Не е много приятно, когато се изказват крайни мнения и  правят обобщения за каквото и да е било. Забравяме, 4е  от другата страна е 4овек, който може да обиждаме с подобни изказвания  Peace

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 22:36 от benson10

# 674
О, темата е безкрайна. В случая аз бих казала, че тук някой може да те убие залисан в сметки и преговори с иншуранс компанията, а например в БГ с бактериална инфекция в след оперативен период поради липса на хигена, тъй като лелката бърше тоалетната и реанимацията със същия парцал и вода.
=============================
Слава на Бога проблем с компетентност не съм имала до сега, но с финансовата част...умирам си от удоволствие да им вдигам кръвното в билинг департмента. Преди ревях, тръшках се, ноооо вече не. Вместо те моите, аз техните нерви късам.
===================
В едно се убедих, ако доктора ти е свестен и отворен да говори с теб можеш да разрешиш доста проблеми (финансови и др.) За това и казах и дадох сайт по- рано. Така например реших една от последните си питанки.
===================
Аз все още не мога да си обясня как така застрахован пациент плаща за секънд трайместър скрийнинг $2000, а незастрахован $600. Къде е грешката и чия е вината?
====================

Бенс не се обиждай, тъй като тук съм забелязала феномена:  'с хубавото се свиква бързо'. Не, че има нещо лошо, но някак бързо се забравя отношението в БГ поликниниката и компетентността на доктора. Ясно е на всеки, че там без пари не би могъл да идеш на пеглед при светило и си се влачиш катооо... Тук проблем със застраховките и така

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 22:54 от vanhorne

Общи условия

Активация на акаунт