Съвет за вътрешни врати

• 12 345
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, ще освежа темата. Тъкмо днес сложиха много красиви качествени врати с касите. Обаче касата на кухнята е по-висока от останалите 2 Sick то е видно, че понеже стаите са на по-ниско ниво - там има праг от плочки и надолу е паркет, а кухнята е по-висока, понеже и коридора и кухнята са на плочки... обаче - не можеше ли да ги монтират по-високо и да компенсират отдолу дължината на касата с нещо? SadSad ще се гръмна...

# 16
Здравейте съфорумци,
Ще споделя опита си от вратите на Евростил / Eurostill след повече от шест месеца ползване. Реших да обзаведа апартамента си с точно тези врати, заради българското производство и здравия ламинат при високия клас врати. Имайте предвид, че те не са евтини (над 570 лв/бр), въпреки началните им ниски цени при ниския клас.
След оглед в магазина харесах изложените, висок клас (здрав и релефен ламинат), с алуминиеви орнаменти. Поради това, че в апартамента ми (ЕПК) не станаха стандартни врати и се наложи да са по поръчка. По-скъпи са, но ме убедиха, че ще бъдат произведени специално по моя размер светъл отвор, без да се налага рязане и компрометиране на крилата. Допълнително стана ясно, че заплащам за монтажа на вратите отделно, вероятно на друга фирма. Следва да отбележа, че ако към крайната цена добавите още 20% може да се сдобиете с врати от естествен фурнир на друга фирма.
След определения от Евростил период вратите бяха готови за монтаж. Монтираха ги и стана ясно че са объркали модела врати от такива с фалц, ми монтираха такива без фалц. Вече бяха монтирани и ако бях отказал евентуално щях да чакам още два месеца за нови. Отделно хоризонталните алуминиеви орнаменти - от край до край на крилото, не бяха сложени така както бяха изложени в магазина – заоблени лайсни и отвътре на краищата на крилото. Това по-късно предизвика някои неудобства като изваждане на лайсната от гнездото, поради увисване на вратата. Естествено гаранцията-Франция. Цялостното качество на изработка не е така добро както се очаква, предвид цената – имаше протрит ламинат по ръбовете и при бравите. Сбъркаха ми ключовете и едната врата остана без ключ. Казаха ми да ходя в офиса и да искам да ми дадат друг, но не го направих, тъй като ходене до офиса ми е неудобно. При монтажа се наложи някои от вратите да се режат отдолу, защото са пуснати по-дълги, което не следваше да се случва при положение , че са поръчкови. След приключване на монтажа оставих вратите няколко дни затворени, както ми беше препоръчано. Не живеех в апартамента и това не беше проблем. След отварянето на вратите и няколко дни по-късно започнаха да увисват и опират в касите, като се наложи да се обаждам на фирмата, те от своя страна на подизпълнителя. След известно време дойдоха и смениха частично пяната на вратите. Моментен ефект имаше, но след време някои от проблемните крила отново увиснаха, пак идване на майстори, пак поправка. Общо мисля, че три пъти идваха и ще идват докато им хрумне, че е изтекла гаранцията. За съжаление използваните при монтажа панти нямат необходимия реглаж да се регулира крилото и да не се налага смяна на пяната. Само за сведение, в предишния ми апартамент използвах китайски, най-евтини врати, подарени ми от строителя и за 10 години не са ми увиснали. Предвид на всички създадени ми неудобства от фирмата не се и опитаха да предложат някаква компенсация, само вдигат рамене и казват, че са виновни монтажниците, а за сбъркания проект монтажниците обвиняваха фирмата.
Все пак да споделя няколко положителни неща: фирмата , която направи монтажа си взе размери и съобразиха до колкото можеше височината на касите, така че да са сравнително еднакво високи като се гледат от коридора; первазите на вратите са добре паснати при 45 градуса.

# 17
Здравейте, днес ни монтираха вратите и изглеждат чудесно, но естествено не всичко е перфектно. Поръчахме безфалцови врати, като никой не ни предупреди, че не се отварят на 180 градуса. За спланите и баните не е проблем, но в хола вратата е по средата на стената и някак стои грозно неотворена напълно. Някой с опит, има ли панти за безфалцови врати, които да позволяват отваряне на 180 градуса, но да са за скрит монтаж.

Общи условия

Активация на акаунт