Докторантурата

• 368 580
  • 2 292
  •   2
Отговори
# 1 365
Радвам се, че съм предизвикала интерес Simple Smile Предложението е интересно наистина, аз също ще се включа с два текста, няма как да пропусна възможността. Да знаете, че можете да изпратите до 31.12 за публикуване и повече от 1 материал, няма проблем - поне така ме увериха.

За сайт - още работят по него, затова не е пуснат. Ако имам още инфо, ще давам междувременно.
Относно моя ангажимент - всъщност няма да е точно редактор, а по-скоро peer reviewer (рецензент), изразила съм се неточно по-горе. Разбира се, ще рецензирам само материали в моята област, то се подразбира.

Изобщо, ако имате някакви други въпроси, както и за контактна информация, пишете ми на ЛС - притеснявам се да не се приеме за рекламен поста ми Wink

# 1 366
Здравейте, от вчера се захванах да изчета всички постове, да попия колкото се може повече информация. И аз имам желание за докторантура. От скоро съм в Пловдив, омъжих се, бременна съм. Мислех, докато съм у дома да запиша да уча магистратура. Не съм свикнала да "бездействам". На събеседването с кандидат-студенти ми казаха, че имам право да кандидатствам за докторантура, въпреки, че имам две дипломи от други два университета. И аз предпочитам редовна форма на обучение. Разбрах, че вече може да работиш на друг трудов договор, докато си докторант. Притесняваме това, че направлението на магистратурата не е пряко свързана с образованието ми. Не знам дали има време да се подготвя. В сайта на университета не намирам нужната ми информация. За това съм решила тези дни да питам лично. Притеснявам се като не познавам никой в този университет, кой ще е научен ръководител( дори не знам той ли те избира или ти него и по какви правила), дали ще ми помага някой. Няма конспект, за да се ориентирам по темите, дали имам сили и време да се запозная с материята....знам само срока за подаване на документи, не знам кога са изпитите...дори стара информация не можах да намеря,за да имам база за сравнение. Много ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне,защото съм голям лаик в това отношение.

# 1 367
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Здравейте, прегледах темата по диагонал, но не можах да се ориентирам. Може ли да ми помогнете? Казусът е следния: аз съм държавен служител и наскоро разбрах, че има вероятност да се открият места за докторанти в моята област. Може да се каже, че в тази сферата е и настоящата ми работа. Та въпросът ми е може ли да съм докторант и ако да, редовно или задочно обучение трябва да съм, а също така има ли значение дали съм държавна поръчка или на собствена издръжка? Благодаря ви предварително!  bouquet

# 1 368
Момичета, някой от вас знае ли на кой номер трябва да се обадя за да си уговоря дата и час за изпита по компютри (изпита, който се държи през периода на обучението, не приемния) в БАН? Сайта им не работи а телефона който имам ми дава че е невалиден...  Rolling Eyes Praynig

# 1 369
Здравейте, изчетох всички наредби за развитие на академичния състав и зачисляване на докторанти, но никъде не е упомената дали редовните доктотанти имат все още право на стипендия в размер на 450 лв. Открих информация за таксите - втората и трета ходина докторантите са освободени от такси, но за стипендиите нищо. Може ли някой да ми каже, как стоят нещата, тъй като нямам възможност да продължа към по-висока степен без стипендия. Благодаря предварително за отговора!

# 1 370
Не мога да ти кажа, къде точно го четох, но ако не се бъркам редовните докторанти все още имат право на стипендия и да работят на 2 договора. За 2ра и 3та година не знам....но пък попаднах на това, че за по-високи таксите за защита ако се пресрочи времето....

# 1 371
Ами дамо е така. Аз не откривам никъде информация за това че имам право да работя на две места. Ще се радвам ако се сетиш къде си го чела, тъй като тези университетски правилници са много потайни Sad

# 1 372
  • Свищов
Стипендия си има. Тя е приета с Постановление на МС и то не е отменено. Колкото до работа на друго място, трябва да го пише във вътрешния правилник. При нас в Свищов е забранено да се работи на трудов договор.

# 1 373
От месеци се ровя в държавни вестници, чета в различни сериозни и не чак толкова сериозни сайтове(правни, образователни), четох и различни правилници на различни университети..наистина нямам спомен къде какво съм чела. Но иначе различия има много, така че по-добре при интерес да се провери правилника на съответния ВУЗ.

# 1 374
Привет, много Ви благодаря за отговорите! Ами мисля да отида и да питам направо. Явно навсякъде е различно и всеки вуз има различни правила.

# 1 375
  • Свищов
Съпругът ми е докторант редовно и получава стипендия.

# 1 376
На мен ми е интересно при редовната и задочната докторантура, каква част от времето е посветена на университета. Като редовен докторант, трябва ли да съм всеки делничен ден там, има ли задължителни "нормативи" часове, в които трябва да съм на "разположение" на университета. Задължителните конференции и семинари като командировка ли са и при двете форми на обучение или всичко е на наши лични разноски...

# 1 377
  • Свищов
Нито аз преди, нито той стоим в университета всеки ден. Когато се налага, когато има заседания на катедрата, при срещи с научния ръководител или ако евентуално имаме часове. Понякога не съм ходила със седмици.

Но други катедри задължават стоенето на докторантите определени часове от деня. Зависи си от звеното.

Иначе ако не са по някой проект, разходите за публикации и командировки си ги поемаме ние. Но и като преподавател така процедирам сега.

# 1 378
На мен ми е интересно при редовната и задочната докторантура, каква част от времето е посветена на университета. Като редовен докторант, трябва ли да съм всеки делничен ден там, има ли задължителни "нормативи" часове, в които трябва да съм на "разположение" на университета. Задължителните конференции и семинари като командировка ли са и при двете форми на обучение или всичко е на наши лични разноски...

Присъствието в университета наистина е много относително - аз бях редовен докторант в хуманитарна специалност и не съм ходила често там, но колежка - докторант по физика, всеки ден си ходеше във факултета от 9 до 5. Т.е. реално си беше на работа и й беше трудно да работи нещо допълнително, а стипендията трудно й стигаше да се издържа. Така че това е съществен момент и според мен е добре човек да е наясно предварително какво му предстои, за да прецени дали иска да се заеме с това.

Конференциите и семинарите си ги поемаш сам, а без тях не може, защото обикновено са част от годишния ти план, а публикациите пък са задължително условие, за да се дипломираш като доктор.

# 1 379
Да, и мен ме притеснява посветеността на университета и затова мисля да отида и да попитам.Нямам възможност да работя на 8-часов работен ден за 450 лв.

Общи условия

Активация на акаунт