децата със СОП и детските градини

• 1 461
  • 10
  •   1
Отговори
Някой има ли някаква информация по въпроса със СОПовете?Синът ми е със СОП,но все о6те не са го приели на градина.Писах в сайта за обратна връзка и от там не могат да отговотят,4акали СО  да разпредели  децата   сас СОП  по градините и тогава да ги запи6ат.Да ама никой не казва приблизително колко да 4акаме,и въоб6те някаква информация по вапроса  сас  тези деца.

# 1
  • Велико Търново
Какво е СОП Blush

# 2

Дете със специални образователни потребности.
Обаче нямам отговор към питането на авторката на темата.

# 3
Ето тук е темата кьдето може да намериш отговор.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377940.0

# 4
Аз за първи път чувам, че децата със СОП ги разпределят по списъци в детските градини Shocked

# 5
Peace
Аз за първи път чувам, че децата със СОП ги разпределят по списъци в детските градини Shocked
Аз пък съм чувала, че ги разпределят.. Когато моето дете  ходеше на градина имаха едно момиченце със СОП- обръщаха му по-специално внимание и от делно от това специализиран учител посещаваше детето и се занимаваше с него допълнително! 

# 6
Отиди директно в градината, в която искаш да запишат детето ти и говори с директорката или ресурсния учител. Не разчитай на този сайт и на бюрократите, които отговарят там.

# 7
Отивай и питай,то никой няма да ти звънне.

# 8
  • Sofia
Би трябвало децата със СОП да са с предимство. Иди на място в детската градина, която ти е най удобна и говори с директорката.

# 9
Здравеите,детето ми е е с диагноза фонова ретинопатия-атрофия на зрителния нерв на едното око,тоест вижда по слабо с него,малък е още и лекарите не могат да установят колко вижда,с другото му око няма проблем,има само епикриза от очна клиника.Дали детето ми попада в критериите за соп и  трябва ли при кандидатсването за  градина да го отбележа в допълнителните критерии за деца със соп и няма ли това да му попречи при кандидатстването по надлежния ред,защтото без соп събира над 11 точки,а със соп пише в правилата ,че отпада от общото класиране.Какви документи ще трябват за доказване на диагнозата ,защото разполагаме само с епикриза от очна клиника.Трябва ли телк и разни комисии за доказване на диагнозата или е достатъчна епикризата му.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 13:04 от luboet

# 10
Здравей, luboet. Епикризата е достатъчна за доказване на диагнозата. Ако имаш обаче и ТЕЛК, тогава не се плаща такса в детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт