Тренировки в домашни условия-6

• 44 111
  • 714
  •   1
Отговори
# 690
За много години на всички! Много здраве, любов, пари и свободно време за семейството и тренировките  Grinning!!!
В момента дават по BBT за спининга. В оригинал било само каране, но имало побългарен вариант, в който се работи и върху горна част /правят нещо като лицеви опори върху дръжката, с лактите към тялото, после настрани/. Интересното е, че аз без да знам, сама си "побългарих" спининга, като редувах спринта в седнало или изправено положение с подобни движения, но аз използвах даже и гирички. Не ми става ясно от предаването с какво спинера превъзхожда обикновения велоергометър с голям маховик  newsm78
Аз започвам в понеделник. Мисля си да започна да бягам с кучето, а при лошо време в къщи с колелото и отделно разбира се гиричките и корема. Поръчах си този пулсометър http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14541&df=34613&dflid=3, надявам се да работи, че е евтин и да има крачкомер /не се разбира много от описанието, предполагам, че броячът брои стъпките/.
Гледам, че пишете за л-карнитина. На различните хора изглежда им действа различно, аз сякаш с него се измарях по-бързо. Предпочитам едно кафенце преди тренировка, може и с аспиринче, но без ефедринче Simple Smile

# 691
Това за пулсомера е много идейно. И аз обичам да си правя кардиото навън - много ме зарежда. Напоследък се опитвах да го бягам интервално, но едно към гьотере - без да знам колко ми е пулса. Ако тичам с пулсомер, ще съм наясно какво се случва. Трябва и аз да си взема, 15лв. нищо не са.

# 692
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте!
Честита Нова Година!
И вие да сте честити! Здраве и благоденствие ми желая!

Гледам, че е станало дума за пулсомери... Аз още се колебая какъв уред да си купя, още повече, че трябва да намеря място на стария.
Та съм попаднала на един сайт - ето ТОЗИ - продават и пулсомери. По-скъпи са, но изглеждат по-надеждни. От немските имам, така и не можах да го ползвам, толкова му е малък и неудобен дисплея, че докато си правиш кардиото, е изключено да му фанеш показанията (ама аз съм и малко недоскив). Някой ако го иска, мога да му дам да го поизползва, За коланчето през гърдите пък трябвал някакъв контактен гел, като този, който ползват преди ултразвуково изследване.
Девер ми ме убеждава, че дори за 100 лв не може да се купи абсолютно надежден точен пулсомер. Поци?
В блога на Любомир Иванов някой беше го питал за меренето на пулса. Той съветва в течение на 10-ина тренировки човек да си мери пулса в течение на 10 секунди с два пръста на китката (или сънната артерия) и да умножава числото по 6. Според него човек бързо се научавал според вътрешното си усещане да е "в час" в какъв режим е, така че изобщо нямало нужда от уред за това!

Утре е РД на чедото, от следващия ден подновявам тренировчиците  Peace

# 693
привет  Hug

разписвам се за сефте в темата... започвам да ви следя за кураж и идеи... искам хубава фигура, напоследък не се чувствам добре в очертанията, които съм приела... още повече след коледно-новогодишното насвинване...

та днес горе-долу поизчетох темата, тук е моето местенце в следващите месеци...

сутринта направих 10-минутно тае бо кардио (така беше озаглавено в ю-тюб)... искам да попитам, дали са достатъчни по 10 минутки на ден с тенденция към увеличаване? въобще по колко минутки са ми необходими на ден, за да започне да има някакъв резултат?

П.П. и честита новата на всички  Hug

# 694
...искам да попитам, дали са достатъчни по 10 минутки на ден с тенденция към увеличаване? въобще по колко минутки са ми необходими на ден, за да започне да има някакъв резултат?

Като за начало 10 минути е добре. Започни постепенно да увеличаваш натоварванията и да разширяваш периметъра.

Ето как е при мен. В момента правя по 1/2 час кардио всеки ден и ефекта е че си поддържам килограмите без да пълнея. Ако искам да отслабна ми е необходим 1 час. Най - ефективно е кардиото сутрин на гладно и да не се яде около час след него. Още по - ефективно е ако преди кардиото направиш упражнения за сила, защото така се изразходва гликогенът, натрупан в черният дроб. Интервалното кардио е най - резултатно, но изисква трениран организъм. През топлите месеци предпочитам да тичам навън - живея в близост до парк. Упражнения за сила правя два пъти седмично, като редувам по няколко мускулни групи.
Хранителният режим също е важен - въглехидратите до обяд и то бавноразграждащи се въглехидрати. Бързите въглехидрати, трябва да се изключат тотално.  Да се набляга на протеини и зеленчуци. На мен последното хранене ми е в 18.30 часа.

# 695
corset, много ти благодаря за подробния отговор  Hug

кои са упражненията за сила?

в момента физическото ми състояние е такова, че ако направя кардио на гладно, сигурно ще припадна... може би малко по-натам... доколкото разбирам, когато тези упражнения започнат да ми се струват лесни, може би тогава трябва да увелича тяхното времетраене...

може и да не отслабвам, но трябва да се постегна  Peace

замечтала съм се и по въже за скачане с брояч, но едно по едно...

# 696
ray, упражнения за сила са тези за отделните мускулни групи - гръбни, гръдни, коремни, крака, ръце... може и с тежести. Аз правя един комплекс със гирички от Турбо Джам - Турбо Скалпт - 40 мин, отделно имат и коремна преса Абдоминалс- 20 мин, не са особено натоварващи, обаче са ефективни. Кардиото от Турбо Джам обаче е зверско  Mr. Green, но води до високи резултати.
Ако не те мързи и имаш време, силата можеш да я правиш в някой фитнес.

Относно натоварването - да, когато това което правиш в момента спре да те затруднява, трябва да увеличиш.

Скачането с въже е добро кардио. За да ти е по - лесно и мотивиращо, си пусни музика в бързо темпо.

Един съвет от мен: винаги загрявай хубаво преди тренировка.

# 697
ясно за силовите   bouquet

ами нямам време да ходя на фитнес към момента, даже до тоалетна ходя с малкия на врата... затова в домашни условия  Hug

на първа страница има линк към Turbo Jam, обаче нещо не работи, може ли някой актуален...

# 698
на първа страница има линк към Turbo Jam, обаче нещо не работи, може ли някой актуален...

Преди 2 месеца го изтеглих от дата-та, но виждам че и там нещо не е активен. Дано се намери някой да го качи, че аз изобщо не съм в час с тия неща.

# 699
Ето го, качено е в докса   
http://dox.bg/files/dw?a=dda979418b
Може би трябва този, който ще прави новата тема, че и наближава времето вече, да махне неактивните линкове, а пък да сложи тези от докса.
Не знаех, че трябва коланът на пулсометъра трябва да се маже с гел. Кофти работа! Аз съм ползвала и апаратът за кръвното /пулсът му е абс точен/ за да проверя пулсометърът на велотоергометърът и забелязах съществени разлики. То наистина няма много смисъл, човек си усеща тялото- като ти дойде сърцето в гърлото е време да намалиш темпото Simple Smile

# 700
  • В сънния Люлин, прибулен...
ves_sv, за тези немските беше така. Но вършеше работа и само ако е мокър.
Все пак обаче евтиният компютър си разбрала колко работа върши... Аз продължавам да се терзая какво да си купя...  newsm78 newsm78 newsm78

# 701
  • Sofia
Днес доста хубаво тренирах горната част на тялото с новите ми 5-килограмови гири. Между другото адски съм доволна от по-тежките гири.  Имам мускулна теска на ръцете, отделно с тях правя и едно упражнение за паласки 3 х 3 серии по 75 повторения или общо 675 пъти.  Голям мерник съм им хврълила на тези паласки, колко добре съм си ги хранила....Мразя ги

# 702
  • Sofia
Shocked Свалих си го, но сигурни ли сте, че няма опасност да си оплета ръцете и краката? Адски сложни, замотани и заплетени ми се виждат комбинациите

# 703
Днес доста хубаво тренирах горната част на тялото с новите ми 5-килограмови гири. Между другото адски съм доволна от по-тежките гири.  Имам мускулна теска на ръцете, отделно с тях правя и едно упражнение за паласки 3 х 3 серии по 75 повторения или общо 675 пъти.  Голям мерник съм им хврълила на тези паласки, колко добре съм си ги хранила....Мразя ги
Браво Hug

# 704
Shocked Свалих си го, но сигурни ли сте, че няма опасност да си оплета ръцете и краката? Адски сложни, замотани и заплетени ми се виждат комбинациите

Има Learn and burn. Започни с това, за да научиш движенията. Повторението е майка на знанието.

Общи условия

Активация на акаунт