10 ноември 1989 г.

• 23 570
  • 442
  •   1
Отговори
# 225
  • Boston, MA
А, сетих се и друго. И тук чувам от мои връстници често "На времето какви храни имаше..." и "Ние като бяхме деца, как търчахме навън до късно, без надзор..." - все от хора, израснали в Щатите, все в същия гаден капитализъм. Така че времената се менят и без смяна на режима.  Peace

# 226
Холограма това показва, че наистина нямаш идеш какво е Народния съд и какви са последствията за семействата засегнати от него...

Това показва, че не ме четеш внимателно.

Последствията от Народния съд са същите, каквито са били последствията от насилието преди времето, което го е създало.
Всякаква форма на насилие ме отвращава, освен при самозащита.
Но тази тема не е за това и лично за мен тя се изчерпа.

# 227
  • София
А, сетих се и друго. И тук чувам от мои връстници често "На времето какви храни имаше..." и "Ние като бяхме деца, как търчахме навън до късно, без надзор..." - все от хора, израснали в Щатите, все в същия гаден капитализъм. Така че времената се менят и без смяна на режима.  Peace

И аз съм си мислила винаги, че е така. Просто времената се менят.

# 228
А турските сериали? Никога нямаше да ги видим, ако не беше дошла демокрацията.   

# 229
Нали има тема за забравените жестове?
Модераторите пак ли са в ДиС?

# 230
10 ноември 1989 година си го спомням с едно странно подхилкване на хората около мен. Първо си шушукаха, не вярваха, после започнаха да говорят по-силно.  Бях дете, детски са ми спомените от преди това. Щастливо хлапе бях, но сигурно не заради режима.
После си спомням един безкраен разговор за прехода. Тези, тогава, които са викали по митингите, ставаха все по-безгласни в създадените от тях организации.
Партиите така и не станаха истински различни, по основни социални и икономически въпроси по нищо не се отличават. Хората така и не се научиха да не се опияняват от поредната набързо стъкмена измислица. Това е най-тъжното.
Мъжът ми ми е разказвал какво си е мислел след като е чул, че Живков е свален. Вървял по една прашна пътека към вкъщи, там винаги гледал следите на минавалите преди него, разпознавал тези от обувките на майка му и баща му. Мислел си "вече нещата ще са различни" и си представял как след време тази прашна пътека няма да я има. И следите. Това сигурно щяло да е различното Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 22:58 от valerie

# 231
Избирателно четене имате, гледам. Казах, че от петгодишна нататък започнах да пия кола, а не до петгодишна! Докато заведението на баба и дядо го имаше, ходех при тях когато мама ме водеше и си пиех кола (бутилка -две). И сега много обичам кола, даже сега ще си отворя една кутийка. smile3521 И наистина колата тогава не беше различна. Същия вкус си беше. И пепси имаше, и то на български етикет - синьо - червеното лого и надписа "ПЕПСИ - КОЛА". Дето не беше по - различен от колата. hahaha само че сега вкусът на пепсито е станал отвратителен. newsm25

А за повечето филми - наистина ги излъчиха в края на 80- те. Знам го, защото  по-големи от мен в "Нашето детство"  казаха че тогава са гледали "Алф".

# 232
  • Германия
Избирателно четене имате, гледам.
Ох, не, не мога повече  Joy Joy Joy Това да го чуя точно от твоята уста  Mr. Green
Сори за спама, не се сдържах...

# 233
 smile3521 И наистина колата тогава не беше различна. Същия вкус си беше. И пепси имаше, и то на български етикет - синьо - червеното лого и надписа "ПЕПСИ - КОЛА". Дето не беше по - различен от колата. hahaha само че сега вкусът на пепсито е станал отвратителен. newsm25

Laughing Laughing LaughingХахаха , дрън дрън, какво и е хубавото на колата в момента и изобщо вкуса не и е същият като преди.,наи-малкият и проблем е че сега е с подсладители а не с захар....сега като я отвориш бутилката и след 1 час има вкус на изветряла....
То в тоя ред на мисли можеш да кажеш че и златният портокал дето имаше един пръст утаика е със същият вкус като сегашните продукти на "Schweppеs"

# 234
  • София
Нямаще свобода на словото.Ще се зачудите откъде знам.Ами навремето бях разказала на съседските деца един виц за Тодор Живков.Няколко дни след това една съседка беше казала на родителите ми да ми за това.Сега осъзнавам,как например баща ми е можел да изгние по затворите заради това! ooooh!

Ей на това подчертаното винаги много съм се дивила и чудила като изказване по ония години  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Нещо се бъркат ТЖ времена със Сталинските. Гледат се някои филми, точно пренаписани.
За протокола... На 10 ноември 1989 г. бях на 17 г. в 11 клас, в УПК.
Подписвам се под постинга на Филаделфия, без първия абзац  Wink

# 235
  • Германия
Нямаще свобода на словото.Ще се зачудите откъде знам.Ами навремето бях разказала на съседските деца един виц за Тодор Живков.Няколко дни след това една съседка беше казала на родителите ми да ми за това.Сега осъзнавам,как например баща ми е можел да изгние по затворите заради това! ooooh!
[/quote]
Между другото познавам човек, който тозно заради виц е лежал в затвора  ooooh!

# 236
Vache,това че на теб или  на твои близки  не се е случвало,не значи че е невъзможно да се случи на други хора.Ще ти дам пример с една популярна личност-Емил Кошлуков.Той никога не е криел,че е лежал в затвора,заради разказване на политически вицове!

# 237
Информацията ти не е вярна:

1985 г. - като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата; излежава присъдата в старозагорския затвор.

1988 г. - освободен предсрочно от затвора и армията.

# 238
  • София
Между другото познавам човек, който тозно заради виц е лежал в затвора  ooooh!
Дали за това е лежал всъщност.. то ако се погледне 80% от населението е репресирано, където и да се обърнеш някой е лежал в лагер и всички са били все политически.. айде бе! Да не говорим, че май май много не знаят лагерите по кое време са били  Wink

Бррр, няма да пиша май повече в темата, щото се нервирам, а това хич не е добре. Само знам, че аз живях тогава, бях съзнателен човек, виждам и сега какво става. Най-невероятните истории за тогава ги чувам от "младите", дето са били 5-6-10 г. деца тогава и се чудя аз ли нещо съм в грешка  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Същото като разказите "как беше едно време, по царско време", е така ми звучат.

Емил Кошлуков... градски легенди са това. Ето така се пренаписва история. Винаги умирам от смях като чуя, че е лежал за виц

# 239
  • София

че хорицата премилат ценности и представи за добро и зло предимно през храносмилателната си система.

Много добре казано. Този проблем причинява  и разрива в темата, просто, говорим за различни неща. А и малко примесено с шопското "Такова животно нема". Като не са го виждали, значи не го е имало. и сега има много неща, които не се виждат от всички, но са факт. След време ще се помни фикса на Маги за печено пиле и Перла и ще въздишаме колко е било чудесно и прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт