10 ноември 1989 г.

• 23 555
  • 442
  •   1
Отговори
# 195
  • София
sorsha_ През нощта не сте ходили, защото не беше особено "модерно". Яйцата и боядисването не са най- християнската част от празника, ако ме разбираш. Мара ти го е казала- Бъдни вечер и Коледа бяха работни дни, а и винаги задържаха хората на работа за нещо "много важно". Ама каквито сме християни и сега, нормално е да не виждате нищо притеснително в казаното. Laughing

холограма факт е, че говоря много, но ако коментираш нещо казано от мен се предполага, че си го прочела, колкото и много да е. /И ти не си от мълчаливите/

# 196
Коледа може да не се е празнувала официално, но не знам някой да е бил затворен или уволнен, защото почита празника в семейството си.Моля ви, имам картички от всяка Коледа, Нова Година, Великден, Цветница и т.н.-майка винаги ми пишеше пожелания за всеки празник.

# 197
И избори имаше.

# 198
  • София
Коледа може да не се е празнувала официално, но не знам някой да е бил затворен или уволнен, защото почита празника в семейството си.Моля ви, имам картички от всяка Коледа, Нова Година, Великден, Цветница и т.н.-майка винаги ми пишеше пожелания за всеки празник.
Според християнството да почиташ празника означава да не работиш. Сигурна съм, че ако някой си е позволил да почете празника, то той със сигурност е бил уволнен.

Трещерица за това няма какво да спорим. което си е истина, истина е. Laughing

# 199
sorsha_ През нощта не сте ходили, защото не беше особено "модерно". Яйцата и боядисването не са най- християнската част от празника, ако ме разбираш. Мара ти го е казала- Бъдни вечер и Коледа бяха работни дни, а и винаги задържаха хората на работа за нещо "много важно". Ама каквито сме християни и сега, нормално е да не виждате нищо притеснително в казаното. Laughing

холограма факт е, че говоря много, но ако коментираш нещо казано от мен се предполага, че си го прочела, колкото и много да е. /И ти не си от мълчаливите/

Бояна, разбирам те.Мисълта ми е, че всеки, който е имал желание и усещане за празник е можел да го направи в семейна обстановка.

# 200
Ами то в семейна обстановка и свобода на словото имаше и вицовете бяха разрешени... а по време на избори пак в сем. обстановка би могъл за някой друг да гласуваш... евентуално, а не за БКП.

# 201
Е добре, сега можеш да застанеш на площада и да изкрещиш виц за Бойко Борисов. И? Какво те топли това?

# 202
  • София

Бояна, разбирам те.Мисълта ми е, че всеки, който е имал желание и усещане за празник е можел да го направи в семейна обстановка.
Никой не отрича това. То и който е искал е могъл да говори против Партията и да слуша чужди станции на ултракъси вълни, разбира се, в домашна обстановка. Wink Това не е свобода. Да правиш кариера само, ако си член на партията също.

# 203
  • София

Joy И хорА пред изборните секции, и 99% победа на единствения кандитат!

# 204
  • София
Е добре, сега можеш да застанеш на площада и да изкрещиш виц за Бойко Борисов. И? Какво те топли това?
Можеш ли? Сериозно. Работя в медии от 97-ма и ти казвам, че не можеш. За глупости можеш да плюеш, но коментираш ли нещо основателно и сериозно летиш като в приказка.

# 205

И парламент. "Ха-ха".
И сал една Нешка Робева (че и още един), дето се осмелявал да гласува "против".
И тя е разстреляна. Или нещо бъркам.

ПП "Жертвите" от края на 80-те, "лишени от карта за морето" или с "погубено бъдеще" поради неназначаване на дипломатска служба, щото са си казали мнението, са същински геноцид в сравнение с днешните "единични случаи" на умрели по полуразрушените днешни болници-търговски дружества. За щастливо измрелия днешен "некачествен матрял" на едно кисело мляко и хляб - все поради днешното благополучие, да не говорим...

# 206
  • София
Холи темата за сравнение между днес и вчера ли е? Не виждам как можеш да сравниш едни проблеми днес със съвсем различни тогава. Ако можем да избираме ще искаме всичко да е наред, нали, а не кое да не е наред?

# 207
Какво значи това не е свобода? При положение, че сме се подготвяли за този празник /без значение Коледа, Великден/, събирали сме се с роднини и приятели, ходили сме на църква.Имали сме елха, яйца, подаръци, подготвяли сме трапеза.Не сме се криели или тихомълком да си казваме "честито".Кое му е тайното?
Както и сега, преди също се поздравявахме с  "Христос воскресе!" - "Воистина воскресе", нищо различно не намирам...Възможно е не всяко семейство да е почитало определени празници, но това е съвсем отделен въпрос.

# 208
Можеш ли? Сериозно. Работя в медии от 97-ма и ти казвам, че не можеш. За глупости можеш да плюеш, но коментираш ли нещо основателно и сериозно летиш като в приказка.
Е, аз това като ирония към "демокрацията" го казах  Simple Smile

# 209
Холи темата за сравнение между днес и вчера ли е?...
Не аз сравнявам.
Това, което казвам аз е, че краят на 80-те си беше ОК, стига всеки да се беше държал естествено, да говори това, което мисли и да променя нещата, защото нищо особено не е рискувал с това.

Казвам, че не системите правят хората, а хората - системите. Както и начина, по който функционират.

ПП Опитвам се да си представя "най-духовитите" в тази тема в "онова време". И дали "разобличаващата" им страст не се е губила като "1-ия процент" на Трещерица от долния й "пост".
Мистерия ми остава  Laughing

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 20:31 от Холограма

Общи условия

Активация на акаунт