10 ноември 1989 г.

• 23 506
  • 442
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Холограма, никаква "вносна революция" не е имало в България. Нито вносна, нито българска. Варшавския договор се разтури и останахме сами. Тези които ни управляваха, продължават да ни управляват, затова не мисля , че трябва да разделяш периода на последните 65 години.

# 331
Някъде в темата четох, че имало документален филм за 10 ти ноември ...
 Може ли някой да ми посочи от къде мога да го гледам ?!

Някой може ли да ми каже от къде да намеря филма за 10 ти ноември ?!

# 332
  • Вън от пространство и време
Холограма, много са ти на дребно и не на ниво заяжданията. Наистина не ти подхожда да извърташ нещата по този идиотски начин. Сега пък България била "победена държава". Ами Германия и Япония какви са, победителки ли?

Тъпо е да общуваме по този начин. Ако някой дръзне да каже че Сталин и Хитлер са един дол дренки ненормалници, ти веднага го обвиняваш, че прави реклама на Хитлер.

А аз си мислех, че поведение и фрази от рода: "А вие защо биете негрите?" сме ги погребали с края на Студената война....

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:46 от Gankata

# 333
Холограма, никаква "вносна революция" не е имало в България. Нито вносна, нито българска. Варшавския договор се разтури и останахме сами. Тези които ни управляваха, продължават да ни управляват, затова не мисля , че трябва да разделяш периода на последните 65 години.

Боже, благодаря ти, имало и мислещи хора.  bouquet

# 334
Не мисля, че може да се отрече строителството в последните 20 г. Вярно, не се строят гиганти на металургията, а жилищни сгради и хотели. Искам си черноморието от онова време. Но туризмът е нещо, с което нашата страна би се справила добре, стига да разберем, че мина времето на намусените продавачки и сервитьорки.

# 335
  • Вън от пространство и време
Западна Германия е била лицето на западната демокрация (както Източна - на социализма). Много пари се вкарани съзнателно и целенасочено там за демонстриране на преимуществото на тази политическа система. Особено от САЩ. Знаете за плана Маршал, нали? Американските инвестиции довеждат до бързото възстановяване на следвоенна Европа и особено на победените страни. Съветският съюз по обясними причини няма тези ресурси.
Същото е и с Гърция. Тя пък се явява буферна зона между соцлагера и Зап. Европа. Цифри не знам и не ми се търсят сега, но Гърция дръпва доста напред също благодарение на налятите помощи. Особено след приемането й в Съюза. Същите, дето ние се борим сега за тях. Ама те вече са малко, щото маймуните на клона много Wink

Е анджък де, нали и аз това казах преди няколко страници - малшансът ни е, че в България не са влезли различни от съветските войски от държавите-победителки.

# 336
  • София

Боже, благодаря ти, имало и мислещи хора.  bouquet

Има, да, десетина в тая тема Wink

# 337
Не мога да разбера , защо продължавате да спорите?Хора,които не помнят миналото нямат бъдеще!

# 338
  • София
"Който владее настоящето владее миналото. Който владее миналото владее бъдещето" На някой да му е познато и да прави връзка със значението на подобни теми?

# 339
Правим, де, правим.
Затова се опитваме да мислим, а не само да постулираме. Wink

# 340
Длъжни сме пред децата си.

# 341
хм, разликата от преди 10ти ноевмри и след това, ами чакай да помисля  newsm78

преди 10ти ноември!
1. На училище се ходеше редовно
2. Учителите се уважаваха
3. Имаше достатъчно детски градини, както и места в тях
4. Циганите изобщо не мижеха да кажат и думичка, а камо ли да се надигнат на бунт, да убият някой, да ограбят, да изнасилват, да отвличат........
5. Парното и отоплението като цяло, бяха екстри, от които всеки можеше да се възползва
6. Можеше спокойно да си пуснеш детето през лятото да си играе на вън, без да се притесняваш
7. Можеше спокойно да пресичаш улиците в центъра на ЗЕЛЕНО
8. Въздуха беше доста по-чист
9. В София имаше достатъчно място за всички, и можеше да се паркира пред собственото ти жилище, без да се притесняваш, че някой може да ти е взел мястото, и ти 30 мин. да обикаляш улиците и да се чудиш къде да си паркираш колата, за да можеш да се прибереш в къщи. А не да паркираш 3 км по-надалече
10. Нямаше обирджии по градският транспорт и по улиците, които полицаите всекидневно ги виждат и нищо не им правя. Даже и пред тях извършат кражби
11. Нямаше телефонни измами........
12. Нямаше 9, 10, 11......годишни, които са пребили, убили, заклали...... роднини, съученици ............
13. Имахме си собствен АЕЦ........
14 .................................... мога още много да изброявам, но няма смисъл

след 10ти ноември!
1. сега се ходи от време на време, и най-вече за да се унижават децата, които искат да научат нещо и имат някаква цел
2.  сега можеш спокойно да ругаеш и биеш учител - ми к'во ше ми напраат
3. сега трябва да имаш връзки за да запишеш детето си на детска градина (говоря за държавните, не всеки може да си позволи частни), трябва да се редиш от през ноща на опашка за да го запишеш първи в списъка или да седиш пред компа и да чакаш да кажат "страт" за да го регистрираш пак от първите
4.  сега циганите спокойно убиват и изнасилват, най-страшното е, че ги знаят кои са и просто все едно нищо не се е случило. Сега се подпомагат циганите с ток, соц.помощи, нови жилища и квартали, защото са били бедни (ами това че има стотици български бедни пенсионери, и че едвам изкарват от пенсия на пенсия - нищо, ако те искат помощи, а процедурата е сложна, купища документи и то за някакви мизерни 10 лв. върху пенсията  #Cussing out)
5. сега парно е нещо като вода в пустинята
6. сега трябва постоянно да следиш детенцето, защото и пред погледа ти може да го отвлекат
7. сега пешеходците според мен трябва да изкарат специален курс, за движение в центъра
8. за въздуха.................. изобщо не ми се коментира
9. за паркирането, ами ако живееш в центъра и закъснееш случайно и 20 мин., вече някой ти е взел мястото пред блока, и ти трябва да паркираш 3 спирки по надолу, да вземеш някое друго място и да се прибереш с трамвай  ooooh!
10.  сега като се качваш в градски транспорт, очите трябва да са ти на 10, че може и дрехите да ти свалят  Crazy
11.  сега постояно има измами по телефона, и то обират възрастни хора, които са спестявали цял живот  #2gunfire
12. сега от 10 год. възраст започват с насилие, гаменчета има на всякъде, и се държат супер нагло
13. сега трябва да си внасяме ток - незнам, може би излиза по-евтино, отколкото да го произвеждаш.......... Whistling
14. ....................нека преценя - ами предпочитам преди 10ти ноември!

нашите деца нямат, и никога няма да имат нашето спокойно детство. От това най ме боли  Tired

Е, вие сте  Peace

# 342
С тая разлика, че преди 9.9.44 са били "репресирани" предимно терористи. Възможно е покрай сухото и сурово нещо да е заминало, но не е било толкова масово, както след това.
Терористи? Дядо ми, лека му пръст, е концлагерист от Св. Врач. За изповядване на комунистически идеи. Не е взривявал мостове, не е убивал хора... е, може и да е пуснал някой и друг позив, ако това го прави терорист. Виждала ли си как изглежда мъж, висок 1.80, когато е 50 кила? Аз съм виждала, макар и на снимка. Не се изказвайте (и изаквайте) неподготвени, моля!

И Вапцаров не е терорист. Убили са го на практика за поезията му.

# 343
От мислене, изхождащо от предпоставена теза, полза има точно толкова, колкото и от немисленето.
В момента, в който нещо се отрича напълно или друго се възхвалява безкритично, полза няма. Защото истината винаги е някъде по средата. За напредъка на човек, общество или цялото човечество, е важна обективната преценка и готовността да се признае и приеме положителното и качественото, дори и в противника. Иначе непрекъснато ще си тъпчем на едно място.

# 344
  • София
Бояна, не се пали толкова де...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт