Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 ноем. 2009, 14:43 ч.

Хафузова

  • 15 515
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 771
Родих и второто си дете при нея. Тя е Ангел и изключителен професионалист. Всичко мина прекрасно, въпреки че бях болна с грип, тя овладя положението. И двете с бебка сме добре. Препоръчвам я, с нея родилката се чувства в сигурни ръце и всичко минава по най-добрия начин.

# 31
  • Мнения: 1
Определено обръща внимание, но дори да имаш записан час при нея или трябва да не работиш или да напуснеш работа! Аз бременна в 7-ми месец съм чакала по 3 часа за преглед. Имах час в 19:00 часа и влезнах в 22:00. И така преди края на бременноста се наложи да я сменя, защото все пак имах още едно дете. А и ако не си купиш добавки вече не си важен пациент . Следващият преглед просто те претупва. И също да не пропусна, че ми предложи да изроди бебчо в 18 седмица, защото "най-добрата" специалистка по 3 Д ехография д-р Томова видя цепка на небцето на бебчо и г-жа д-р Хафузова ми каза да махна бебето, защото не заслужавало такъв гаден живот. И какво от това, че ще го махна,щяла съм да си направя друго, здраво бебе!И тя била имала 3 аборта заради такива причини! Добре, че не я послушах. Бебчо се роди напълно здрав, без деформации. А тази докторка просто според мен не е много човек. Може и да е помогнала на много хора, но за мен да предложиш на жена, която се е борила 8 месеца за бебе да и предложиш да убиеш бебето...не е човек!
Радвам се че не сте я послушали!!!
Праща на всевъзможни изследвания защото са финансово обвързани.
Уби ни близнаците най-хладнокръвно , с разните добавки без рецепта и следа от къде са, и претупването на прегледите. "Ти не си спешна" е много успокоителна фраза.

Това с документите при охраната е редовно, "там е болничния" човека се притеснява търси  звъни на колеги НЯМА ,тя естествено телефона не си го вдига.

На сестра е твърде луксозно да се плаща , като тя може да прибира всички пари, пък чакали некви бременни отвън 2-3 часа че що да не!

Определено не е човек!

# 32
  • Мнения: 1
От много време се каня да споделя мнението за д-р Велислава Хафузова и се надявам с него да помогна на всички бременни жени, за да придобият обща представа за това как би протекло проследяването на бременността при нея, в случай, че я изберат за проследяващ лекар.
След проучване и без опит до момента, какво ме очаква през целия период на бременност се спрях на д-р Велислава Хафузова. Критериите ми за избор като цяло включваха да съм при лекар с опит, който освен, че може да проследи процеса, може и да води израждането, а бонусът беше да работи и със Здравната каса.
При първото ми посещение при нея, което беше малко преди 12-та седмица, вече имах записан час на друго място за биохимичен скрининг и то много по-рано защото ме бяха предупредили, че вреждането е трудно. А и не бях сигурна и дали лекарят който ще избера, провежда скрининг и фетална морфология, като цяло.

Още с първата ни среща д-р Хафузова прояви изключително меркантилно и търговско отношение и видимо се подразни, когато разбра, че едно от скъпите изследвания което се прави по време на бременността, няма да се проведе при нея.  Подхвърли ми две направления, без да обясни за какво са точно, и взе микробиология. Разбрахме се да се чуем след няколко дни за да ми каже какъв е резултата. Когато се чухме, останах с впечатление, че се сети с кого разговаря "онази пациентка, която ходи и при конкуренти и която иска да се възползва от това което и се полага по ЗК". Съобщи ми резултатите и да мина да си взема изследванията, без да каже точен ден и час. Когато я попитах кога все пак ще бъде в кабинета, защото съм бременна, но въпреки това работя, подхвърли някакъв час и затвори. Когато отидох до кабинета й, оказа се, че нея я няма и след телефонен разговор, без да се представям разбрах, че въобще няма да бъде през този ден в кабинета и ми каза за друг ден и час, когато ще бъде все пак налиния.
В уречения ден петък след 18ч, аз и още няколко пациенти висяхме пред кабинета с часове. Накрая получих купична излседвания на всичките й пациенти от 2016-та до 2018-та, в която някъде там трябваше да е и моята микробиология.  Тук няма да изпадам в детайли, колко непрофесионално е да даваш достъп на външни лица до информация свързана със здравето на пациенти, както и до личните им данни. В крайна сметка се оказа, че изследването не е там, а принтерът на г-жа д-р Хафузова в момента не работи, а самата тя се опита да ме отпрати с това, че " Всичко е чисто и няма повод за притеснение". Само, че все пак е добре да имаш документ, който потвърждава думите й и за да не бъде посещението ми и чакането от 18ч- 22ч, пред кабинета напразно, реши да ми предостави потребителско име и парола за акаунта й към лабораторията в която праща изследванията. Тук ще се въздържа от по- сериозен коментар за спазването на конфиденциалност към пациентите й, като цяло.

При следващата ни среща, часът ми беше дублиран с друга бременна жена, така се наложи една от нас да чака допълнително. Това, че пожелах взимането на цитонамазка да не е е по ЗК, както и да се изследва за вируси, което докара до три цифрена сметка на мое име, някак смекчи първоначалното й отношение. Интересът ми към добавките, които предлага, също подобриха настроението й. Но в деня в който трябваше да отида да си взема двете изследваня, всичко се повтори наново. Чакане пред кабинета й 3-4 часа, даване на лист без обяснение на вратата на кабинета й. Второто изследване разбира се не можела да го намери... трябвало пак да идвам и т.н..За следващ преглед било рано да се каже кога, но имало време...

Прецених, че не мога да се доверя на грижите на човек, който е така неорганизиран и се отнася пренебрежително към времето на пациентите и разбира се, насочих се към друг специалист, които основно да следи бременността и на който да се доверявам.

Вниманието което д-р Хафузова показва към пациентите е толкова неглежирано, че до 32-ра седмица при нея нямах заведен картон, не беше свалила никаква анамнеза или попълнила данни за това дали има някаква родова обремененост, не беше проверявала килограмите ми, не беше мерила дори кръвното ми налягане, не беше мерила таза, всички тези елементарни процедури, които всеки АГ практикува по време на една женска консултация. Решението й беше да направи всичко това в един ден, за един час и разбира се да ми предложи нова добавка в ролята й на дистрибутор. Без да имам оплакване за крампи, подготвителни контракции или признак за преждавременно раждане по данните от феталната морфология д-р Хафузова реши, че трябва да пия магнезии. При задаване на въпроса, защо се налага след като дори нямам пуснато изследване което да показва някакъв дефицит, отговорът който получих че " Защото всички бременни го пият". Отговор, който сис сигурност може да "убеди" всеки един пациент от смисъла да приема допълнителна химия, която работи изцяло в услига и за облекчаване на майката, но води много често до проблеми с мозъчното развитие на плода...

Радвам се, че още в самото начало взех решение да потърся друг специалист, защото поведението й като цяло за мен лично доста се отклонява от разбирането ми за това как един специалист отговарящ както за живота на бебето, така и за този н майката трябва да се отнася към тях, какви грижи да полага.


Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 16:26 от Bile

# 33
  • Мнения: 2
Ще се опитам да разкажа накратко нашата история. През първата бременност се държа чудесно с мен, демонстрираше загриженост, тя ме изроди и нямахме особени проблеми. Но с втората ми бременност... не го пожелавам и на най-големия си враг. Може би преди години се е стараела, внимавала е. Но сегааа е просто един търговец. Изразих съмнение в лекарствата и лечението, които ми прилага и милото изражение веднага изчезна, каза, ще се чуем по телефона и направо си ме изгони. На обажданията ми не отговаряше. Получих усложнения, имах 8 литра вода в корема и най-болезненото медицински аборт в 22г.с. Чувството да видиш приготвените легенчета, да родиш и да видиш невините си дечица мърдащи и да знаеш че след 5 мин няма да са живи ... Cry Cry Cry

# 34
  • Мнения: 1
Много се чака въпреки записан час, вечно намусена,със страх да я питаш нещо...имах добри впечатления, докато за пореден път ме прие с безразличие...имах лош резултат от изследване, преди да ми обясни какви са ми вариантите,каза колко са парите, като че ли в такъв момент все едно колко са за човешки живот.. Преди да ида в поликлиниката,с нея се срещнахме в Шейново, беше на смяна, прегледа ме ей така,да мине всичко,не препоръчвам тази Докторка..

Общи условия

Активация на акаунт