Домати, краставици или чушки може да напълниш със смес от сирене и кис. мляко, крема сирене, извара и мляко, катък (продават го готов в Била и Фантастико).
Панираните чушки с доматен сос също са подходящи защото се могат да се сервират студени.
Чушки бюрек може да направиш и във фурната, за по-бързо.
Вретеното ще ти иска време и едва ли е много подходящо от тази гледна точка. Прави се като начукаш до тънко свинско бон или контра филе, пълниш го с гъби (задушени или от консерва), кашкавал, кис. краставички. Завиваш го, овалваш го в брашно и пържиш.
За гости когато не ми се седи в кухнята докато те купонясват , правя телешко задушено. Парче телешко бон или контра филе, както е цяло го овързвам с връв, овалвам в брашно и запържвам в сгорещена мазнина, поливам с вода и добавям 1 гл. лук, морков, целина, скилидка чесън, даф. лист, 10 зърна ч.пипер, 2 зърна бахар, може да сложиш чубрица или риган на вкус. Забравяш го на слаб огън около 2 часа. После вадиш месото и го режеш на филии около 1 пръст дебели. Вадиш даф. лист и зърната също и чесъна и соса пасираш и после прекарваш през цедка (да стане фин) и връщаш месото при соса на слаб огън докато стане напълно готово. При нужда сгъстявам с малко брашно или картофено пюре на прах.
Правя и пълнени бутчета (но е засищащо). Пилешки бутчета, както са цели им вадя костта и пълня с гъби, кашкавал, пушено филе и кис. краставички. Пека във вода и масло, може да се сложи бира или бяло вино.
Успех