Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Чуден кекс)))

  • 67 950
  • 173
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 457
Чуден кекс

3 яйца
1ч.ч. захар
200гр кисело мляко или 200 гр заквасена сметана
1/3ч.ч. олио
1 2/3ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
стафиди по желание-аз сложих половин пакетче
в 1 ч.ч. от сместа сложих 1ч.л. какао

всичко се смесва и се пече на 200 до суха клечка  Wink
Става много пухкав и ароматен!
Киселото мляко може да се замени с 200гр заквасена сметана,но брашното се намаля.Със сметана е по-хубав Peace Аз правя и мъфини по тази рецепта-страхотни Grinning
1ч.ч.=280мл.


а тук същия кекс,но със заливка-30-40 гр масло,3-4с.л. прясно мляко,1 пълна с.л. какао,2с.л.захар и кокос.Нанася се на охладен кекс с помощ на четка.

Рецептата е мое съчинение.Имах тези продукти и се пробвах.Вече правя главно тази рецепта  Heart Eyes
   

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 14:27 от кафе със сметана

# 1
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 6 602
Колко е диаметъра на тавичката?

# 2
  • София
  • Мнения: 457
22 см, вътрешен Wink

# 3
  • софия
  • Мнения: 379
ще пробвам!  chef

# 4
  • Мнения: 7 230
    Наистина изглежда чудно! Hug
    Ще го пробвам и аз! Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 457
Радвам се,че ви допада Grinning
Ако имате възможност го правете със 200 гр заквасена сметана,а не с кисело мляко Peace

# 6
  • Мнения: 817
Аз вече го направих-наистина е много вкусен Peace
Само че твоя на външен вид изглежда по- добре от моя Crossing Arms,но нищо -следващия ще го докарам
Направих го със сметана.

# 7
  • Мнения: 7 230
Радвам се,че ви допада Grinning
Ако имате възможност го правете със 200 гр заквасена сметана,а не с кисело мляко Peace
  Отбележи го в рецептата! Wink

# 8
  • София
  • Мнения: 457
Радвам се,че ви допада Grinning
Ако имате възможност го правете със 200 гр заквасена сметана,а не с кисело мляко Peace
  Отбележи го в рецептата! Wink
Аз съм го казала,но вече го одебелих LaughingБлагодаря ти Peace

Аз вече го направих-наистина е много вкусен Peace
Само че твоя на външен вид изглежда по- добре от моя Crossing Arms,но нищо -следващия ще го докарам
Направих го със сметана.
Много се радвам,че си се престрашила HugА прави ли му заливка? Следващият път ще се справиш по-добре с външния вид щом не ти харесва Wink

# 9
  • София
  • Мнения: 457
Ето мъфини от снощи по тази рецепта Heart Eyes



# 10
  • Мнения: 774
Мъфините са невероятни! Crazy Тъкмо щях да те питам в другата тема как ги правиш, че много ги харесах! Искам да попитам само: колко мъфина излязоха от тази доза?

# 11
  • София
  • Мнения: 457
Мъфините са невероятни! Crazy Тъкмо щях да те питам в другата тема как ги правиш, че много ги харесах! Искам да попитам само: колко мъфина излязоха от тази доза?
17 бр. Wink Опитай,ще ти харесат! Grinning

# 12
  • Мнения: 492
кафенце а дали ще станат също толкова пухкави , ако им добавя шоколад, в смисъл шоколадови и пълнеж сладко от малини?  Thinking

# 13
  • София
  • Мнения: 457
кафенце а дали ще станат също толкова пухкави , ако им добавя шоколад, в смисъл шоколадови и пълнеж сладко от малини?  Thinking
Хм,не знам Thinking Мисля,че ще стане...няма защо да не стане Wink Стават най-пухкави,ако се правят със заквасена сметана PeaceТам е тайната на пухчето Heart Eyes

# 14
  • Мнения: 492
много ти благодаря за споделената тайна   love001

# 15
  • София
  • Мнения: 457
много ти благодаря за споделената тайна   love001
За нищо PeaceУспех!

# 16
  • Мнения: 429
Звучи вкусно! Купувам форма за мъфини и веднага ще опитам  Hug

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 5 053
И кекса и мъфините изглеждат страхотно.

# 18
  • Мнения: 176
Непременно ще опитам.

# 19
  • София
  • Мнения: 457
Благодаря момичета! Hug Надявам се и на вкус да ви хареса Heart Eyes

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 2 022
Кафе със сметана , за мъфините е абсолютно същата рецепта? Не трябваше ли сместа за мъфините да е малко по-гъста от тази за кекса,всмисъл да се сложи малко повече брашно или няма нужда?

# 21
  • София
  • Мнения: 457
Кафе със сметана , за мъфините е абсолютно същата рецепта? Не трябваше ли сместа за мъфините да е малко по-гъста от тази за кекса,всмисъл да се сложи малко повече брашно или няма нужда?
Няма нужда,еднаква я правя Peace Винаги се получават. Ако нямаш хартийки за мъфини те съветвам да намажеш формата с масло,а не с олио.С масло излизат много лесно,но с олио ми залепват Thinking

# 22
  • Мнения: 429
кафе със сметана, как разбъркваш сместа? До сега не съм  правила мъфини, а много ми се иска да се получат  Embarassed Четох, че тайната на тяхната пухкавост е разбъркването на сухи и мокри съставки отделно и съвсем кратко бъркане (не продължително като при кекса). Предварително загряваш ли фурната (нали уж така се пекат мъфини)?
Преди малко си купих форма и сега само чакам малката да заспи и започвам  Joy

# 23
  • Мнения: 2 474
Етоhttp://receptibg.com/receptibg/advise.php?aId=29 нещо полезно,което си запаметих,за да прочета и другите статии,благодарности за линка    bouquet /за съжаление не помня кой го беше публикувал в темата за мъфините/.

# 24
  • Мнения: 24
Хоп, и аз да се запиша! Искам да ви кажа,че това е първото нещо,което направих, от този форум!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2568/122974475714147556341259 … jCDNjoOqF8Dm0.JPG
Направих го под формата на мъфинки, и честно казано, домашните си облизаха пръстите.

Благодаря на Кафе със Сметана, за споделената рецепта!

# 25
  • Мнения: 2 474
Хоп, и аз да се запиша! Искам да ви кажа,че това е първото нещо,което направих, от този форум!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2568/122974475714147556341259 … jCDNjoOqF8Dm0.JPG

Мммммммм,много добра идея да ги гарнираш с течен шоколад+сметана/на мен поне на такова ми изглежда/.И аз така ще я направя тази рецепта тази събота,тя е на ред Peace.

# 26
  • Мнения: 43
А колко трябва да се намали брашното, когато се прави със сметана?

# 27
  • София
  • Мнения: 457
кафе със сметана, как разбъркваш сместа? До сега не съм  правила мъфини, а много ми се иска да се получат  Embarassed Четох, че тайната на тяхната пухкавост е разбъркването на сухи и мокри съставки отделно и съвсем кратко бъркане (не продължително като при кекса). Предварително загряваш ли фурната (нали уж така се пекат мъфини)?
Преди малко си купих форма и сега само чакам малката да заспи и започвам  Joy
Сместа я бъркам или с тел или с миксер.И по двата начина зависи дали спи детето LaughingВ началото,когато се учех да правя мъфини разделях сухит и мокрите съставки.Обаче пробвах няколко пъти да не ги деля и не намерих разлика ThinkingПоне при мен нямаше такава...Винаги загрявам предварително фурната! Wink Аз за себе си разбрах,че най-пухкави стават когато се правят със сметана PeaceЧакаме резултати,и ти стискам палци PeaceСместа я съпваш по 2/3 във формата,че да имат място да се надуят!

# 28
  • София
  • Мнения: 457
Хоп, и аз да се запиша! Искам да ви кажа,че това е първото нещо,което направих, от този форум!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2568/122974475714147556341259 … jCDNjoOqF8Dm0.JPG
Направих го под формата на мъфинки, и честно казано, домашните си облизаха пръстите.

Благодаря на Кафе със Сметана, за споделената рецепта!
Разкошни са!!! Heart Eyes Много се радвам,че са ви харесали вкъщи! Blush Изглеждат фантастични със глазурата Grinning Тя каква е?

А колко трябва да се намали брашното, когато се прави със сметана?
Амиии,трябва да стане много гъсто,като за кекс.Ако се сложи 1 2/3ч.ч. брашно ще дойде много.Слага се към 1 1/2ч.ч. Peace Но зависи и от големината на яйцата... Peace

# 29
  • Мнения: 429
Преди малко ги напарвих със сметана и 1 1/2 чаша брашно- малко по-гъсто от кекс се получи  newsm78 След като се изпекът ще споделя резултата  Hug

# 30
  • София
  • Мнения: 457
От снощи по същата рецепта но имах само 2 яйца...Вместо ванилия сложих 2 ч.л. канела
Кекс с канела и стафиди


Страшно ароматен и пухкав Heart EyesСтава за коледа....ако се добавят и орехчета... Crazy

# 31
  • София
  • Мнения: 457
Преди малко ги напарвих със сметана и 1 1/2 чаша брашно- малко по-гъсто от кекс се получи  newsm78 След като се изпекът ще споделя резултата  Hug
Ще станат! PeaceТочно си уцелила брашното.Чакаме снимкииии Heart Eyes

# 32
  • София
  • Мнения: 162
Ооо, момичета да ви кажа, че до сега само си крадвах по някоя рецепта от вас за да смая домашните.
Но вече не издържам, трябва да ви изкажа благодарност за желанието да споделите с всички  сполучливите си рецепти  bouquet
А този кекс още довечера ще го пробвам - за закуска на дитето и мъжо .

# 33
  • София
  • Мнения: 457
Ооо, момичета да ви кажа, че до сега само си крадвах по някоя рецепта от вас за да смая домашните.
Но вече не издържам, трябва да ви изкажа благодарност за желанието да споделите с всички  сполучливите си рецепти  bouquet
А този кекс още довечера ще го пробвам - за закуска на дитето и мъжо .
Да ви е сладко! Heart Eyes Кекса търпи импровизации PeaceВместо ванилия може да сложиш,канела или ромова есенция...Също и портокалови корички,орехи... Heart Eyes
На който, каквото душата му иска Blush

# 34
  • София
  • Мнения: 457
Изрових стара снимка на същият кекс,но нашарен като кекс Зебра и със същата заливка Flutter
Много подходящо за гости  chef

# 35
  • Мнения: 43
Кафе със сметана, а ще споделиш ли как приготвяш заливката?
Предварително се извинявам, ако вече си обяснила, но аз не видях.. Embarassed

# 36
  • София
  • Мнения: 457
Кафе със сметана, а ще споделиш ли как приготвяш заливката?
Предварително се извинявам, ако вече си обяснила, но аз не видях.. Embarassed
заливка-30-40-50 гр масло,3-4с.л. прясно мляко,1 пълна с.л. какао,2с.л.захар и кокос.Нанася се на охладен кекс с помощ на четка.С повечко масло(50гр) е по-добре Wink

# 37
  • Мнения: 43
Благодаря   bouquet, ще го пробвам през почивните дни!

# 38
  • Бургас
  • Мнения: 2 022
Моите първи мъфини,които се получиха добре ! /след 3-4 неуспешни опити с други рецепти/
Кафе със сметана ,благодаря !  smile3525

# 39
  • Мнения: 729
А маже ли да заместя сметаната с прясно мляко?

# 40
  • София
  • Мнения: 457
Моите първи мъфини,които се получиха добре ! /след 3-4 неуспешни опити с други рецепти/
Кафе със сметана ,благодаря !  smile3525


Поздравления!!! Hug Heart EyesИзглеждат чуднички! Peace


А маже ли да заместя сметаната с прясно мляко?
Аз не съм пробвала,но с прясно мляко ще поеме и повече брашно Peace

# 41
  • Мнения: 24
Pure, Elixir, Кафе със сметанка, заливката е само течен шоколад, бял и кафяв, затова изглежда със сметана. Мислех си за този вариянт, но още не съм го пробвала. Кафе със сметана, аз по принцип не съм много по готвенето, но ви чета редовно и като гледам какви вкусотиии правите се зарибих.А и сега докато съм майчинство, ще пробвам и други работи. Е, поне се получават, с тук –таме малко импровизация!

# 42
  • Viena
  • Мнения: 3 341
ще се пробва скоро

# 43
  • Мнения: 496
Кафенце, запали ме по мъфините с тази рецепта! Чудя се дали да рискувам. Grinning Медената погача стана любима в семейството ми и такава работа ми отвори с нея! Heart Eyes

# 44
  • София
  • Мнения: 457
Кафенце, запали ме по мъфините с тази рецепта! Чудя се дали да рискувам. Grinning Медената погача стана любима в семейството ми и такава работа ми отвори с нея! Heart Eyes
Laughing Laughing LaughingРадваш ме,да знаеш HugМъфините стават за 5-6 мин. бъркане и още 20-25 мин печене Wink Ще ви харесат и те Flutter
Много се радвам за погачата Hug

# 45
  • Мнения: 429
Кафе със сметана, мъфините станаха невероятни . Снощи ги изпекох и вече няма  Embarassed Успях да снимам, но довечера ще кача снимки, защото сега нямам време. Много ти благодаря за чудесната рецепта  Hug
Правила ли си мъфини без яйца? (събирам рецепти за малката)

# 46
  • София
  • Мнения: 457
Кафе със сметана, мъфините станаха невероятни . Снощи ги изпекох и вече няма  Embarassed Успях да снимам, но довечера ще кача снимки, защото сега нямам време. Много ти благодаря за чудесната рецепта  Hug
Правила ли си мъфини без яйца? (събирам рецепти за малката)
Чакам с нетърпение снимките Hug Heart Eyes Радвам се,че сте ги харесали! Flutter
Без яйца не съм правила и не мога да ти помогна Thinking Но пък тя е на близо годинка и не виждам от какво се притесняваш Wink Може да питаш док. дали ще е проблем да хапне домашно кексче с 1-2 яйчица вътре Wink

# 47
  • Мнения: 22 870

Правила ли си мъфини без яйца? (събирам рецепти за малката)

barboran4e, от сладкиша на Рени без яйцата стават чудесни мъфинки. Разгледай темата и ще ги видиш.

# 48
  • България Сливен
  • Мнения: 239

кафе със сметана, с колко намаляш брашното, когато използваш сметана за кекса?

# 49
  • София
  • Мнения: 457

кафе със сметана, с колко намаляш брашното, когато използваш сметана за кекса?
Когато е със сметана  1 1/2 чаша брашно- малко по-гъсто от обикновен  кекс Peace

# 50
  • България Сливен
  • Мнения: 239
  bouquet Благодаря ти!

# 51
  • Мнения: 429
labrex , намерих темата и преди малко ги направих. Благодаря  Hug Сега слагам да се пече и техен солен вариант. Следващият път ще заменя киселото мляко от рецептата на Рени със сметаната от рецептата на Кафенцето. Сигурно ще станат още по-пухкави (сега също са страхотни)  Hug
Кафенце, избягвам да давам яйца, защото съм давала жълтък 3 пъти и реагира адски лошо. След няколко месеца отново ще опитам, а до тогава ще съобразявам рецептите  Hug

# 52
  • Мнения: 2 474
И аз направих днес мъфинки по тази рецепта,сложих сметана,добавих освен стафидите орехи и парченце локум във всеки мъфин.Отгоре гарнирах с крем от заквасена сметана и теч.шоколад.Много добре се получиха,харесва ми тази рецепта,ще я пробвам пак,но в кексова форма,с други добавки/за разнообразие Laughing/.
кафе със сметана,    bouquet за рецептата!

# 53
  • Мнения: 774
Кафенце със сметана, най-сетне стигнах и аз до направата на мъфините по твоята рецепта. Даже напоследък ги сънувах, толкова ги бях харесала, пък време все не достигаше... Сърдечно благодаря! newsm51

Ето ги и тях:



# 54
  • Мнения: 43
Чуден кекс направих тази вечер Hug
Кафе със сметана, благодаря за сполучливата рецепта   bouquet

# 55
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148

как се шари така?

# 56
  • София
  • Мнения: 457
Малко късно се включвам,извини ме Blush

Сместа се разделя на 2 равни части.В едната се сипва 1-2 с.л. какао.
В тава,намазнена и набрашнена се сипват 2 с.л. от едната смес-в центъра на тавата.Върху тази смес се слагат от другата пак 2 с.л. и така докато свършат и двата цвята PeaceДано си ме разбрала Rolling Eyes

# 57
  • София
  • Мнения: 457
Кафенце със сметана, най-сетне стигнах и аз до направата на мъфините по твоята рецепта. Даже напоследък ги сънувах, толкова ги бях харесала, пък време все не достигаше... Сърдечно благодаря! newsm51

Ето ги и тях:




Приказни са! smile3501За списание Heart Eyes

# 58
  • Мнения: 174
Kakво точно е ванилената захар? В какви опаковки е? С какво да се замени, ако нямам такъв точно артикул>

# 59
  • Мнения: 22 870
Kakво точно е ванилената захар? В какви опаковки е? С какво да се замени, ако нямам такъв точно артикул>

В малки пликчета като бакпулвера например. Можеш да замениш с ванилия.

# 60
  • Мнения: 429
Ето и обещаните от мен снимки:

Направих ги и без яйца...мъжът ми дори не забеляза разликата  Joy Определено влизат в графата любими  Hug

# 61
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
кафе със сметана - разбрах те. Мерси   chef

# 62
  • София
  • Мнения: 457
Ето и обещаните от мен снимки:

Направих ги и без яйца...мъжът ми дори не забеляза разликата  Joy Определено влизат в графата любими  Hug
Много се радвам,че са се получили HugЩе знам вече,че може и без яйца Grinning Изглеждат страхотно,много хубаво са се надули Heart Eyes


кафе със сметана - разбрах те. Мерси   chef
Ако имаш форма с падащо дъно или тава,която е по-дълбика,но с диаметър 23-24см ще стане супер Peace

# 63
  • Мнения: 429
Много се радвам,че са се получили HugЩе знам вече,че може и без яйца Grinning Изглеждат страхотно,много хубаво са се надули Heart Eyes
На снимката са с яйца, без яйца са една идея по-сухички  Hug

# 64
  • Мнения: 496
кафенце, направих ги набързо без пълнежи и добавки, дори нямах много мляко, та го разредих. Не успях да ги снимам - скорострелно изчезнаха. Днес съм се заредила със сметана, стафиди и орехи!  Simple Smile
Още една твоя рецепта минава в тефтера с любими вкусотии!  Hug Ииии... чакам следващата  Wink

# 65
  • София
  • Мнения: 457
кафенце, направих ги набързо без пълнежи и добавки, дори нямах много мляко, та го разредих. Не успях да ги снимам - скорострелно изчезнаха. Днес съм се заредила със сметана, стафиди и орехи!  Simple Smile
Още една твоя рецепта минава в тефтера с любими вкусотии!  Hug Ииии... чакам следващата  Wink
Laughing Laughing
Ееее,много ме развесели!Радвам се,че и на теб са ти харесали!Искам снимки обачеееее Mr. Green

# 66
  • Мнения: 1 737
кафе със сметана, не мога да не ти благодаря за чудесната рецепта Heart Eyes
От няколко седмици му се точа на кекса, чак днес се наканих да го правя, със сигурност ще повторя  bouquet

# 67
  • София
  • Мнения: 457
Много се радвам! Hug Hug Hug Да ви е сладко! Heart Eyes
И аз днес правих мъфини,но снимка утре Wink

# 68
  • Мнения: 817
Аз вчера отново направих кекса HugСега погледнах,че са останали едно-две парченца Grinning.Странно,защо преди като съм правила кексове,все не можех да ги докарам-най-често ми оставаха сурови от вътре(не съм голяма колинарка,признавам си),а с тази рецепта съм горда от себе си Mr. Green

# 69
  • София
  • Мнения: 457

Ето ги последните ми мъфини Peace
Момичета,Весели празници!!! People Santa

# 70
  • Мнения: 2 474
Весели празници и на теб! Close-mas:
Тези последните пак по твоята рецепта ли са?

# 71
  • София
  • Мнения: 457
Весели празници и на теб! Close-mas:
Тези последните пак по твоята рецепта ли са?
Да,но са с 2 яйца  Wink

Честито Рождество!!!
Бъдете здрави и обичани!!!Весели празници!!!
santa2

# 72
  • Мнения: 24
За много години момичета! Да сте живи и здрави и все така, да показвате вкусотийки! Сега аз пак да се цопна с моите мъфинки,нещо все на мъфинки го обръщам този "чуден кекс",ама иначе все ми залепва в формата,(ама тя е къопава де),както и да я мажа:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2006/357255351127182555312627 … 92ZYcB8n60tY3.JPG

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 11:46 от *LV*

# 73
# 74
  • Мнения: 243
Да попитам нещо- потекоха ми лигите като гледам снимките, а миксера ми е счупен  Rolling Eyes Някой пробвал ли е да го забърка без миксер newsm78 дали ще се получи или по-добре да не опитвам Blush

# 75
  • Мнения: 496
*ИлиЯна*, действай смело! Аз нямам миксер и почти винаги бъркам с тел. Специално този кекс правих няколко пъти, получава се.

# 76
  • Мнения: 176
Най-накрая и аз направих мъфини по тази рецепта. Много отдавна следя темата, но все не оставаше време. За Коледа си купих форма за мъфини.
Станаха невероятно вкусни. Аз изядох 3 бр. докато им се радвах. Наложи се да ги скрия Laughing от себе си.

# 77
  • Мнения: 22 870
Наложи се да ги скрия Laughing от себе си.

mimma, и успя ли?  Grinning На мен не ми се получава. Joy

# 78
  • Мнения: 216
Да попитам нещо- потекоха ми лигите като гледам снимките, а миксера ми е счупен  Rolling Eyes Някой пробвал ли е да го забърка без миксер newsm78 дали ще се получи или по-добре да не опитвам Blush
АЗ PeaceНЯМАМ МИКСЕР и винаги бъркам с пасатора-ефекта е същия Grinning

# 79
  • Мнения: 243
*ИлиЯна*, действай смело! Аз нямам миксер и почти винаги бъркам с тел. Специално този кекс правих няколко пъти, получава се.
Мерси  Hug ще се направи задължително   chef Дано и при мен да се получи  Rolling Eyes

# 80
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 423
Днес правих този кекс и вече е наполовина. А малката ламя даже още спи и не се е включила.  Grinning Много е хубав, пробвайте го, няма да сбъркате!  Peace Аз малко доукрасих рецептата. Вместо какао и стафиди, сложих захаросани череши, лимонови и портокалови резенки. Е, от резенките нищо не остана, защото са си желатин и се стопиха. Но черешките приятно нашариха кекса. Другият път ще взема и зелени, за да е по-шарен. Peace

# 81
  • София
  • Мнения: 5 686
Чета, чета..., като се прибера от работа и аз ще го направя.

# 82
  • София
  • Мнения: 457
Момичета,много се радвам,че ви допадна рецептата Hug Hug HugАз вчера го направих,като зебра и не смогнах да го снимам CrazyИмахме гости и свърши за минути... Heart Eyes

Да попитам нещо- потекоха ми лигите като гледам снимките, а миксера ми е счупен  Rolling Eyes Някой пробвал ли е да го забърка без миксер newsm78 дали ще се получи или по-добре да не опитвам Blush
Нямаш проблеми  Peace Действай и без миксера,правя го без миксер,когато малката спи,че спи много леко и се буди Whistling Laughing

# 83
  • София
  • Мнения: 5 686
кафе със сметана, направих го с орехи, стана чудесен, благодаря ти за рецептата.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 10:18 от buni

# 84
  • Мнения: 850
кафе със сметана , с колко се намаля брашното като се прави със сметана ? Благодаря предварително  Hug

# 85
  • София
  • Мнения: 457
кафе със сметана , с колко се намаля брашното като се прави със сметана ? Благодаря предварително  Hug
Слагаш 1 ч и половина,може и маааалко повечко  Peace Да стане хубава гъста смес Wink
buni ,а снимките къде са??? Laughing Радвам се,че ви е харесала рецептата! Търпи много промени....Могат да се добавят портокалови корики,лимонови,орехи,локум...каквото ви душа иска Heart Eyes

# 86
  • Мнения: 243
Ммммм, наистина чуден  Flutter чу-ден  Crazy Вчера в 23 ч го направих и днес вече няма нищо Crazy Кафе със сметана, много благодаря за рецептата Hug

# 87
  • Мнения: 176
Наложи се да ги скрия Laughing от себе си.

mimma, и успя ли?  Grinning На мен не ми се получава. Joy
Не, не ми се получава. Не мога да се спра Thinking
 Днес пак направих мъфини, но сложих ръжено-пшенично брашно, половината количество. Поръсих ги със стафиди и отново станаха невероятни. Не използвах миксер, а само тел. Не очаквах такъв добър резултат!

# 88
  • Мнения: 85
Невероятен е ,правим го през 2-3 дни.Благодаря за рецептата. newsm10

# 89
  • София
  • Мнения: 457
Много се радвам! Hug Hug Hug
На мен ми забраниха да правя сладки неща вече Laughing

# 90
  • Мнения: 85
Синът ми е на 4 год.Той е най големият почитател.Иска го постоянно и покрай него намазваме и ние със съпруга ми.Още веднъж благодаря.Другият път ще пробваме с орехи.

# 91
  • в матрицата
  • Мнения: 952
Момичета, направих кекса, докато се печеше така хубаво се наду, беше прекрасен , изключих фурната и когато я отворих след около 20мин , кексът ми беше спаднал??????? Някой имали идея защо така се поучава?? Не за първи път ми спада кекс, да не кажа, че до сега никога не ми е ставал надут.....

# 92
  • Мнения: 85
И мен ме вълнува отговора,макар че когато спазвам стриктно всичко-яйца стайна темп,брашно пресято и т.н.се получава.

# 93
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
От както започнах да правя този кекс сигурно качихме поне по две кила... Joy Много ти благодаря.   bouquet

# 94
  • Мнения: 496
Sma139, Suzza, със сметана ли го правихте? При мен най-добре става с кисело мляко + 2-3 с.л. прясно или изцяло кисело мляко, но да не е много гъсто. 2 пъти опитах да до докарам със сметана, но нещо не го улучвам! И понеже стана любим у дома, преустанових "сметановите експерименти".

# 95
  • в матрицата
  • Мнения: 952
Ами с кесело мляко го правех, всичко по рецептата и защо така се сплеска, неразбрах....

# 96
  • Мнения: 85
Да със сметана.Не съм го правила с мляко още.Използвах Бор Чвор първия път-толкова много ни хареса , че само така го правя.Сега съм решила с орехи следващия път и по-следващия ще пробвам с кис.мляко.

# 97
  • София
  • Мнения: 457
Момичета, направих кекса, докато се печеше така хубаво се наду, беше прекрасен , изключих фурната и когато я отворих след около 20мин , кексът ми беше спаднал??????? Някой имали идея защо така се поучава?? Не за първи път ми спада кекс, да не кажа, че до сега никога не ми е ставал надут.....
Аз обаче не схванах какво точно си направила Embarassed Защо си изключила фурната? Аз го пека до "суха"клечка и го вадя веднага Rolling Eyes  Не съм измала случай да ми спадне newsm78 Сместа трябва да е гъста,да затрудни леко миксера...ако ме разбирате...Да не е била рядка сместа Thinking

# 98
  • в матрицата
  • Мнения: 952
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...

# 99
  • Мнения: 436
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...
Това е причината.Кекса се изважда веднага след изкючване на фурната.Аз го вадя веднага и от формата в която съм пекла.

# 100
  • София
  • Мнения: 457
Изпекох го на суха клечка, но не го извадих веднага, изключих фурната и след 20 мин извадих кекса, но вече беше спаднал.... Този престой във фурната ли да е причината за спадането.... не ми се вярва...иначе сместа не беше от най гъстите, беше си кексова, не като за мъфини - тя е много гъста...
Това е причината.Кекса се изважда веднага след изкючване на фурната.Аз го вадя веднага и от формата в която съм пекла.
И аз така мисля! Peace
А беше ли глетав?

# 101
  • Мнения: 429
Agora, и според мен причината е, че си го оставила във фурната! На мен сместа ми се получава доста гъста  newsm78

# 102
  • Мнения: 427
кафе със сметана,благодаря за споделената рецепта!  bouquetВчера направих мъфини по нея и станаха мнооого вкуснички!

# 103
  • Марс
  • Мнения: 439
Аз да се примоля да ми кажете вместимостта на вашите чаши, че аз правя на око и тези мерки 1/3 и други тем подобни са ми много трудни Embarassed, а да кажа мисля да го правя със сметана, моля за помощ Hug

# 104
  • Мнения: 429
ev4o, важно е да спазиш пропорциите. Аз го правя в различни чаши. Когато слагаш сметана, отива около половин чаша по-малко брашно  Hug Измерих вместимостта на последната чаша, с която съм го правила -300 мл!

# 105
  • Марс
  • Мнения: 439
ev4o, важно е да спазиш пропорциите. Аз го правя в различни чаши. Когато слагаш сметана, отива около половин чаша по-малко брашно  Hug Измерих вместимостта на последната чаша, с която съм го правила -300 мл!


newsm45 Сега вече го втасах, хич няма да мога да се оправя щом трябва да спазвам точно продуктите.

# 106
  • Мнения: 429
ev4o, важно е да спазиш пропорциите. Аз го правя в различни чаши. Когато слагаш сметана, отива около половин чаша по-малко брашно  Hug Измерих вместимостта на последната чаша, с която съм го правила -300 мл!


newsm45 Сега вече го втасах, хич няма да мога да се оправя щом трябва да спазвам точно продуктите.
Евчо, казах да спазиш правилните пропорции, а не нашите мерки. Аз го правя с различна вместимост чаши, просто спазвам пропорциите. Опитай- избери си чаша или съдче, които ще ти служат за мярка и действай смело ! Рецептата е прекрасна и няма да съжаляваш  Hug

# 107
  • Марс
  • Мнения: 439
А  с колко горе долу трябва да намаля браашното когато го правя със сметана?

# 108
  • Мнения: 429
Ако слагам 2 чаши брашно когато използвам кисело мляко, при сметаната  слагам 1 и 1/3 (1/2) чаша брашно (зависи от брашното). Сместа трябва да стане малко по-гъста от обикновен кекс (поне аз така я правя!)!

# 109
  • Sofia
  • Мнения: 8 034
Видях рецептата и набързо спретнах едно кексче.
Чудесно стана, благодаря на авторката.   bouquet Сложих малко орехи вместо стафиди.
Много пухкаво и добре се изпече. Направих го с кисело мляко Peace

# 110
  • София
  • Мнения: 457
Браво мацки! Hug
Много ме радвате Heart Eyes
Аз в момента нямам фурна,но от понеделник ще си имам и ще си забъркам любимото кексче Mr. Green

# 111
  • Мнения: 9
Рецептата е много хубава.
Правих вече 2 пъти кекса. Хареса ми и с кисело мляко, и със сметана. Peace

# 112
  • София
  • Мнения: 457
Днес забърках кекса и го изпекох в машинката за хляб.Нали нямам фурна,ама пуста лакомия Mr. Green
Стана много добре Heart Eyes И гостите ми го удобриха Grinning

# 113
  • Мнения: 774
Да ти кажа, и аз тези дни си мислех да опитам в машината за хляб. Чуден е станал!  bouquet

# 114
  • Мнения: 6 977
Моят "Чуден кекс" Wink :

http://media.snimka.bg/5540/017335640.jpg
http://media.snimka.bg/5540/017335645.jpg
http://media.snimka.bg/5540/017335648.jpg

Предният път беше много вкусен!
Благогаря за рецептата!  bouquet

# 115
  • София
  • Мнения: 457
Моят "Чуден кекс" Wink :

http://media.snimka.bg/5540/017335640.jpg
http://media.snimka.bg/5540/017335645.jpg
http://media.snimka.bg/5540/017335648.jpg

Предният път беше много вкусен!
Благогаря за рецептата!  bouquet
Crazy Crazy CrazyИзглежда разкошно!!!!!!!!!! Heart Eyes В кексова форма си е друго Grinning Много е хубав!

# 116
  • Мнения: 59
Чуден кекс

3 яйца
1ч.ч. захар
200гр кисело мляко или 200 гр заквасена сметана
1/3ч.ч. олио
1 2/3ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
стафиди по желание-аз сложих половин пакетче
в 1 ч.ч. от сместа сложих 1ч.л. какао

всичко се смесва и се пече на 200 до суха клечка  Wink
Става много пухкав и ароматен!
Киселото мляко може да се замени с 200гр заквасена сметана,но брашното се намаля.Със сметана е по-хубав Peace Аз правя и мъфини по тази рецепта-страхотни Grinning

а тук същия кекс,но със заливка-30-40 гр масло,3-4с.л. прясно мляко,1 пълна с.л. какао,2с.л.захар и кокос.Нанася се на охладен кекс с помощ на четка.

Рецептата е мое съчинение.Имах тези продукти и се пробвах.Вече правя главно тази рецепта  Heart Eyes
   
Изглежда вкусно - ще опитам и аз!

# 117
  • Мнения: 2 214
Благодаря за рецептата, кекса  става наистина страхотен.
Правих го със сметана!

# 118
# 119
  • Мнения: 2 615
Страхотни, нежни, пухкави и в същото време леееко влажни .....невероятни   bouquet, благодаря за рецептата. Много ми харесаха, току що ги опитах (правих кекса като мъфини, че милото кекс не яде с такава охота, но виж мъфини не отказва)  все още леко са леко топли.
Мислех да снимам и така да дам отзиви, но не се стърпях, много са вкусни .

# 120
  • София
  • Мнения: 457
Ето един от преди малко,като го наръсих с орехчета Heart Eyes Правих го с кисело мляко.

# 121
  • София
  • Мнения: 13 851
  Току що го извадих от фурната.Сложих му и малко настъргана лимонова кора и лъжичка лимонов сок. Не стана много висок, защото формата ми е голяма-30 см, но пък е много вкусен и ароматен.



# 122
  • София
  • Мнения: 457
страхотен е! Peace

# 123
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
  • Мнения: 512
Сега го извадих от фурната. Щерката има една приятелка на гости, та като има змириса взеха да се усукват покрай мене и да питат кога ще е готов кекса да си хапнат. Grinning
Медал за авторката   bouquet
Само малко трудно се обърна въпреки 4е формата беше намазнена и набрашнена, но като цяло формата се запази.

# 124
  • София
  • Мнения: 457
Сега го извадих от фурната. Щерката има една приятелка на гости, та като има змириса взеха да се усукват покрай мене и да питат кога ще е готов кекса да си хапнат. Grinning
Медал за авторката   bouquet
Само малко трудно се обърна въпреки 4е формата беше намазнена и набрашнена, но като цяло формата се запази.
От опит ще ти кажа,че като намажеш формата с масло,а не с олио няма да имаш проблеми с изваждането Peace
Много ме разсмя с децата LaughingСладурки!Благодаря за милите думи! Blush

# 125
  • Мнения: 7 230
  Ето и моят Чуден кекс.
  Направих го с портокалови корички и с какаови "очи".Много приятен стана! Heart Eyes
  Благодарности за рецептата!   bouquet

# 126
  • София
  • Мнения: 457
Селма,твоя кекс направо ми намига от монитора Heart Eyes Чуден!

# 127
  • Мнения: 25
Ето и моят чуден кекс, остана ми от сместа и направих и мъфини, сложих и ставидки! Поздравления за рецептата на кафе със сметана, много сполучлива!     smile3525 
кекса
   
мъфините

# 128
  • София
  • Мнения: 457
Красота! smile3501 smile3501 smile3501

# 129
  • Мнения: 1 189
И моят кекс спадна и остана глетав, а уж проверявах с клечка.Извадих го след като изключих фурната и рецептата спазих newsm78.Радвам се, че го напарвих сега, че мислех да го правя като ми дойдат гости и щеше да е излзгация Embarassed

# 130
  • София
  • Мнения: 457
И моят кекс спадна и остана глетав, а уж проверявах с клечка.Извадих го след като изключих фурната и рецептата спазих newsm78.Радвам се, че го напарвих сега, че мислех да го правя като ми дойдат гости и щеше да е излзгация Embarassed
еееееееееееее,да не е било малко брашното Thinking Много съжалявам Tired

# 131
  • Мнения: 1 189
Уж, спазих рецептата. Иначе е много ароматен Simple Smile.
Аз го направих с кислео мляко.Да не би да има занчение реда, по които се слагат продуктите. Аз сложих яйцата със захарта, после олиото, брашното с бакпулвера и млякото.И го пекох в загрята фурна Embarassed

# 132
  • София
  • Мнения: 457
Уж, спазих рецептата. Иначе е много ароматен Simple Smile.
Аз го направих с кислео мляко.Да не би да има занчение реда, по които се слагат продуктите. Аз сложих яйцата със захарта, после олиото, брашното с бакпулвера и млякото.И го пекох в загрята фурна Embarassed
Брашното винаги е последно! Peace

# 133
  • Мнения: 2 126
Aз никога не спазвам нищо при кексовете Mr. Green Важното е да стане сместта с подходяща гъстота.
А този специално е най-успешният вариант.При мен винаги е с кисело мляко и когато колкото яйца имам слагам,но винаги съм го правила със сода бикарбонат,което едва ли е проблем в случая.Немога никак да си обясня случилото се newsm78 Да не би да си попаднала на кофти брашно Thinking Наскоро аз попаднах на такова и изобщо нне става нищо с него освен палачиники Peace

# 134
  • София
  • Мнения: 13 851
  Аз слагам яйцата, захарта, разбивам, олиото, млякото, бакпулвера,разбивам + брашното и слагам да пека.Бакпулвера винаги с киселото мляко, за да реагира и бухне.

# 135
  • Мнения: 7 230
     Честно казано,аз увеличих брашното в тази рецепта.Сложих 2 ч.ч. сместо 1 и 2/3 ч.ч..
     Но моите чаши са от по-мъничките (220 мл).

# 136
  • София
  • Мнения: 457
     Честно казано,аз увеличих брашното в тази рецепта.Сложих 2 ч.ч. сместо 1 и 2/3 ч.ч..
     Но моите чаши са от по-мъничките (220 мл).
Мдааааа,моите чаши са по-големи Confused Към 270-280мл.....Ще го спомена в рецептата Embarassed

# 137
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
  • Мнения: 512
Сега го извадих от фурната. Щерката има една приятелка на гости, та като има змириса взеха да се усукват покрай мене и да питат кога ще е готов кекса да си хапнат. Grinning
Медал за авторката   bouquet
Само малко трудно се обърна въпреки 4е формата беше намазнена и набрашнена, но като цяло формата се запази.
От опит ще ти кажа,че като намажеш формата с масло,а не с олио няма да имаш проблеми с изваждането Peace
Много ме разсмя с децата LaughingСладурки!Благодаря за милите думи! Blush
Записах си рецептата в тефтера, но като Уникален кекс, защото наистина стана просто уникален. Много бързо се изяде и не можах да го снимам Simple Smile
Аз мерих с мерителната чашка от хлебопекарната и с електронна везна. Всичко ми беше точно.

# 138
  • София
  • Мнения: 457
Сега го извадих от фурната. Щерката има една приятелка на гости, та като има змириса взеха да се усукват покрай мене и да питат кога ще е готов кекса да си хапнат. Grinning
Медал за авторката   bouquet
Само малко трудно се обърна въпреки 4е формата беше намазнена и набрашнена, но като цяло формата се запази.
От опит ще ти кажа,че като намажеш формата с масло,а не с олио няма да имаш проблеми с изваждането Peace
Много ме разсмя с децата LaughingСладурки!Благодаря за милите думи! Blush
Записах си рецептата в тефтера, но като Уникален кекс, защото наистина стана просто уникален. Много бързо се изяде и не можах да го снимам Simple Smile
Аз мерих с мерителната чашка от хлебопекарната и с електронна везна. Всичко ми беше точно.
Hug Hug Hug

# 139
  • София
  • Мнения: 174
правя кекса от месец-два редовно....чуден е ,браво на  кафе със сметана за рецептата Hug
п.п. а сладурчето в подписа ти е много чаровно,да ти е живо и здраво

# 140
  • Мнения: 9 134
Довечера ще го направя, че ми се иска да взема направо заквасена сметана. Hug После ще пиша.