Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 767
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
С изненада установихме, че бръмченето е по- малко, отколкото, ако е монтиран под прозореца  Grinning Ако си на стълбището, все едно си на летище, но пък иначе е ок. Е, Т в коридора падна доста чувствително, но пък в стаята нали си е топличко.
Хайде сега още един климатик да топли коридора.  Laughing

Хах, мерси  Laughing

# 136
Здравейте!
Аз искам да попитам г-н Димов,тъй като е компетентен,какви са цените на сушилните Миеле втора ръка в Пловдив? И къде точно са тези магазини.Някакъв по-конкретене ориентир /за този в Тракия примерно/ ?  Rolling Eyes

Здравей, магазина-сервиз в Тракия е на първото колело от р-т Краси посока Сани в дясно. На времето там беше прословутото 'Червено и черно'.Не знам дали има в момента, знам че продават! Знам само ,че там има качествени уреди и от други марки. Другия магазин е в Кючук париж  зад 'Шармант'-а. Иначе в София Миле има по-голоямо представяне ,но за там трябва да попитам, къде е адреса.

# 137
Здравейте!
Аз искам да попитам г-н Димов,тъй като е компетентен,какви са цените на сушилните Миеле втора ръка в Пловдив? И къде точно са тези магазини.Някакъв по-конкретене ориентир /за този в Тракия примерно/ ?  Rolling Eyes

Здравей, магазина-сервиз в Тракия е на първото колело от р-т Краси посока Сани в дясно. На времето там беше прословутото 'Червено и черно'.Не знам дали има в момента, знам че продават! Знам само ,че там има качествени уреди и от други марки. Другия магазин е в Кючук париж  зад 'Шармант'-а. Иначе в София Миле има по-голоямо представяне ,но за там трябва да попитам, къде е адреса.

Благодаря!

Ние вече си купихме преди 1 седмица от магазина в Кичука на ул."Охрид"  Peace

# 138
С изненада установихме, че бръмченето е по- малко, отколкото, ако е монтиран под прозореца  Grinning Ако си на стълбището, все едно си на летище, но пък иначе е ок. Е, Т в коридора падна доста чувствително, но пък в стаята нали си е топличко.
Това са безумия хаха, не правете такива работи. На климатика му трябва въздушния поток да е постоянен?!?! Климатика не се монтира в стая ,коридор ,стълбище и т.н. Според това каква е температурата на въздуха ,който минава през външното ,зависи  каква температура ще отдава вътрешното....

# 139
  • с/у ОколоМръсТното
Според това каква е температурата на въздуха ,който минава през външното ,зависи  каква температура ще отдава вътрешното....
ooooh! Tired ooooh! Tired
димов, аз още на 1-ва или 2-ра стр. казах, че не бива да се взема на сериозно нито един твой съвет...
Поне малко си замълчи, ако нещо не ти е ясно.
Адски много подвеждаш хората, пък те така сляпо ти вярват  ooooh!
Обаче темата си е твоя. Прави каквото трябва и успех в живота  Peace Joy

# 140
Според това каква е температурата на въздуха ,който минава през външното ,зависи  каква температура ще отдава вътрешното....
ooooh! Tired ooooh! Tired
димов, аз още на 1-ва или 2-ра стр. казах, че не бива да се взема на сериозно нито един твой съвет...
Поне малко си замълчи, ако нещо не ти е ясно.
Адски много подвеждаш хората, пък те така сляпо ти вярват  ooooh!
Обаче темата си е твоя. Прави каквото трябва и успех в живота  Peace Joy
Скъпа Шани, грешката ми е , че написах 'климатика', а не външното тяло...Но затова пък искам да ти кажа , че аз продавам, монтирам и ремонтирам климатици и че никога няма да позволя на момчетата ми да направят такова нещо, защото това е 'срам за майстора' ....Както искаш така го разбирай ...няма да коментирам твойта компетентност, но искам да кажа, че дори и на някой въпрос да нямам отговор, винаги мога да се консултирам с някой от техниците ми, които се занимават с тази дейност професионално. Поразрови се, за да разбереш принципа на работа на климатичните системи и тогава поощрявай такива щуротии. Нали се сещаш, че е елементарно, когато вътрешното тяло духа топло, външното духа студено и обратно. По твойта логика,  да си монтираме външното и вътрешното тяло направо на едно място, що да се дупчат дупки? Заради такива монтажи хората дават луди пари за...нищо, защото се обезмисля всичката инженерна мисъл, вкарана при проектирането на климатичните системи!!
Като си толкова 'веща', обясни защо може  да се монтира външно тяло в затворено помещение, стая, стълбище, коридор. После аз ще ти кажа, защо не трябва.
Успех в живота  Peace

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 00:34 от dimov

# 141
Я колегите да не се карат моля..  Laughing Mr. Green Joy

# 142
  • Mediterraneo
Това са безумия хаха, не правете такива работи. На климатика му трябва въздушния поток да е постоянен?!?! Климатика не се монтира в стая ,коридор ,стълбище и т.н. Според това каква е температурата на въздуха ,който минава през външното ,зависи  каква температура ще отдава вътрешното....

Нямам ни най- малка представа за монтажа, но пък имам представа как работеше климатикът като беше навън и сега, когато е на стълбището- работи си съвсем еднакво.

# 143
Здравейте!
Имам въпрос:
Нещо с моя мъж разбазикахме температурата на климатика. Незнам какво натискахме, какво направихме, но ми се струва, че Т, която е показана на дистанционното не е реалната, в смисъл духа по студено, отколкото би трябвало.
Има ли начин някак си да се нулират настройките или нещо такова.
Климатикът ни е Панасоник 12-ка.
Дано изобщо да сте ме разбрали какво имам впредвид Blush
Предварително благодаря Hug

# 144
  • с/у ОколоМръсТното
димов, то може и да сме колеги, а дано не сме, но...
Бил ли си у Тарталета? Знаеш ли какво е стълбището? С каква откритост? И каква точно функция има?

Разбира се, че не се монтира външно тяло просто тъй за идеята в затворено помещение (аз лудо и дивом призовавам да не се слага и в самата тераса дори, независимо дали е остъклена). Но това може да е категоричен отговор само след конкретен оглед.
Така, че не бъди теоритик.
Ти си в сферата на услугите. Трябва да знаеш, че технологичните нужди са пряко съобразени с клиентското виждане. Ако това не се получи и всзе пак клиента настоява на неговото, в последствие се убеждава в нашата правота. НО, клиента винаги е прав и е на 1-во място.
Ние само даваме доводи, казваме кое и как ще бъде и т.н. Винаги крайното решение е негово. И ние лично не местим и една сламка, без да сме се уговорили предварително кое и как ще изглежда, функционира и т.н.

Весели празници и Успех в живота  Peace

# 145
  • София
Здравейте!
Имам въпрос:
Нещо с моя мъж разбазикахме температурата на климатика. Незнам какво натискахме, какво направихме, но ми се струва, че Т, която е показана на дистанционното не е реалната, в смисъл духа по студено, отколкото би трябвало.
Има един такъв момент, при някои климатици, че ако закриеш дистанционното, така че да не реагира климатика от него и натиснеш промяна на температурата, на дистанционното отчита промяна, а климатика продължава да работи на старата. Доколкото знам, това се оправя след изключване на самия климатик. Ако не стане, може да пробваш да извадиш батериите на дистанционното и да ги сложиш отново.
 Peace Hug

# 146
Здравейте!
Имам въпрос:
разбирам те , мисля , че е от студа и при нас така се получава ,
има и такъв момент - като се замрази климатика отвън и почва вътре да духа студено , а вън - топло , за да го размрази ...после обратното ,
 това като потребител го казвам само  Simple Smile

# 147
димов, то може и да сме колеги, а дано не сме, но...
Бил ли си у Тарталета? Знаеш ли какво е стълбището? С каква откритост? И каква точно функция има?

Разбира се, че не се монтира външно тяло просто тъй за идеята в затворено помещение (аз лудо и дивом призовавам да не се слага и в самата тераса дори, независимо дали е остъклена). Но това може да е категоричен отговор само след конкретен оглед.
Така, че не бъди теоритик.
Ти си в сферата на услугите. Трябва да знаеш, че технологичните нужди са пряко съобразени с клиентското виждане. Ако това не се получи и всзе пак клиента настоява на неговото, в последствие се убеждава в нашата правота. НО, клиента винаги е прав и е на 1-во място.
Ние само даваме доводи, казваме кое и как ще бъде и т.н. Винаги крайното решение е негово. И ние лично не местим и една сламка, без да сме се уговорили предварително кое и как ще изглежда, функционира и т.н.

Весели празници и Успех в живота  Peace
Дано да сме колеги, защото така хората могат да направят разлика,между фирмите. Искам да ти кажа,че аз отказвам монтажи, когато клиента ми иска да му монтирам половината климатик в гардероба?!? Въпреки,че мога да се направя на луд и да му взема парите и след това той да разбере, че не е бил прав и всичко това да е за негова сметка....Политиката на фирмата ни е да не работим така,че след това да се срамуваме. Не знам дали е правилно, но ние не вкарваме хората в заблуждения само и само за да им вземем парите, както правят много от нашите колеги. Нагледал съм се на монтажи всякакви и съм се смял и съм се възмущавал. Но нека има и такива фирми, инак ще ние доста по-трудно с намирането на работа в тази криза.

# 148
Външното тяло на климатик не е добре да се монтира в затворено помещение.
Не че няма да работи-особено ако помещението е с голям обем- но е неуместно решение- през лятото ще охлажда стълбището, лятото ще го загрява, и създава дискомфорт.

# 149
А аз се чудя, това ако е стълбище на къща - ок.
Но ако е блок и има още 1-2апартамента на същата площадка? И изобщо ако е сграда, кой и как позволяват монтажа на климатик вътре в самата сграда на стълбището?

Общи условия

Активация на акаунт