РОДЕНИ 2004

• 53 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • В светлината на слънцето
Еха, наистина мъжка мама. magnoliamm,  Hug
Ирена80, много добре те разбирам за енергията и килата. Същата история и у нас. ooooh! С тази разлика, че Теди яде, обаче къде се трупа изяденото ума ми не го побира.  Thinking А аз като ям, качвам, нали...  Crossing Arms Е, няма справедливост в тоя живот и това е. Mr. Green
Ох, училищата са ми отсега болна тема. Теди твърдо ще тръгва догодина на училище. И аз не искам да я лишавам от една година детство. Но изборът на правилното училище е наистина сложна работа. Под правилно аз имам скромни изисквания: да има дисциплина и да попадне на добра учителка. Наглед две елементарни неща, но уви, трудно постижими. Ааа, и ми се иска да е в близко училище, тоест да не се налага да ползва транспорт. Засега съм се спряла на две училища в квартала и като че ли по-близкото надделява. То се слави с добра дисциплина, но дали точно тогава ще има и добри учители, които да поемат първолаците. newsm78
magnoliamm в кой квартал на София си?

# 391
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Джони, благодаря ти за съвета,много си мила Hug Знам за това правило, но  доколкото си спомням,се подписваше декларация,че детето няма да ходи на училище тази година, и  купуваш  на детето си учебниците за предучилищна,за да не ползваш безплатните такива,предназначени за бъдещите първолаци Peace

И да, третото си момченце чакам,живот и здраве на 14.02.2010 Grinning И както каза една моя приятелка,аз постоянно ще имам някой в първи клас, затова сега е много важно да мина първо ниво на стреса Mr. Green Mr. Green

Лу, в Стрелбище съм Peace Аз по-скоро ме притеснява,онази истерия с липсата на места, с онези дълги списъци, с връзкарските истории, а най-учудващото за мен са частните училища, където плащаш безумни пари, и пак няма места, и пак трябва да познаваш някой... Rolling Eyes

# 392
Калоян ще тръгне 1 клас -  2011 година ...живи и здрави  Peace
Той е роден края на септември, и ще си е съвсем навреме на 7г. ... за по-рано не съм привърженик ...а и си е дечко по принцип  hahaha
Но проблема с избора на училище отсега ме мъчи и "тресе" Sick тъй като за училищата около нас слушам само "ужасии"  #Silly ...а от друга страна всяко "придвижване" из милата ни столица стана повече от приключение  Mr. Green и направо незнам каква ще я мислим ... ама май ще започвам проучване по въпроса отрано, че то времето бързо лети  #Crazy

# 393
  • Пловдив
Магнолиям - не знаех нито аз, нито приятелката ми, че трябва декларация  Wink благодаря ти ще е полезно инфо занапред  Peace
А относто училищата. Големият го записах в кварталното у-ще, защото бях бременна с малчо и трябваше да съм на легло. 100 пъти съжалих и още 2 клас го преместих. Затова втори път грешка не правя ooooh!
Лулу - права си, че трябва да е на място учителката и дисциплината, но не е и без значение средата. Големият попадна в клас с кварталните бабаитчета...имаше случка, в която едно момче беше рязало с ножче чантата на друго дете  в час Shocked
Да не говорим, че още втората седмица класната ни беше в болнични и така ... цялата година.  В новото у-ще видя зор горкия докато свикне, но ... поне знам за малчо къде ще учи  Mr. Green Да ти кажа Магнолиам права е приятелката ти  Laughing

# 394
Мери, привет тук Hug
Аз съм хвърлила око на Руското училище, което е зад опашката на коня, 133то, мъжът ми и братята му са излезли от там и наистина мога да кажа, че се учи(най-малкият брат е на 16 години в момента). Мисля, че най-най-хубавото училище се води еврейското. На нас ни е рано още, но се озъртам и аз.
В частно училище няма да запиша децата си, аз съм учила в такова и последното нещо, което се прави е да се учи Tired
Честито за третото момченце, не съм разбрала, но знам, че ти  май искаше още едно мъжко Grinning На ръце ще те носят, ей.

Кой питаше за закуски не помня вече, но да си кажа Laughing Пепи няма закуска в занималнята и се налага аз да му измислям разни неща. Сега по Коледа се сдобих с форма за мъфини и това е най-новата ми страст. В този сайт има страхотни рецепти.
Иначе му правя сандвичи, баници с различни пълнежи, козунак, меся едни лесни кифлички, които моите приятелки кръстиха Дуцинки Laughing

# 395
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Дуцка, здравей  Grinning   За еврейското и аз съм чувала, ама не знам защо е най-доброто, а и бидейки неевреи,сигурно съвсем нямаме шанс Thinking Thinking А това,руското има ли предучилищна Thinking И за каква занималня говориш, Пепи къде ходи в момента Thinking
Благодаря, живот и здраве другият месец, на денят на влюбените ще се сдобием с още един хубавец Mr. Green Да, исках си мъжко,права си , и незнам дали ще ме носят на ръце, ама три снахи ще имам Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 396
Ами не приемат само евреи в него, сестра ми се гласиха за там, но не го приеха племенника ми. Имаше(още го има, де) изпит, хем детето ходи при преподавателка от същото училище. 
Пепи ходи на занималня до обяд, учат си материала от градината за трета група, но не спи там, няма храна както вече писах. Много боледува в градината и така и така тази година съм си у дома, реших да го пусна на това нещо и следобяд да си го гледам. Да чукам на дърво по-добре са нещата здравословно и дано догодина е по-стабилен. Не знам руското има ли предучилищна, още не съм проверявала, ама ако провериш свиркай, може да ги запишем заедно Crazy

# 397
Честити празници на всички, които ги имат!  Hug

magnoliamm, Holy , леко очакване! Знам какво ви е - пресен ми е спомена  Flutter - скоро ще се радвате на още съкровища в дома си!

За училище още не сме мислили - струва ми се далече... ние в квартала нямаме училище... най-близките са в съседен на 5-6 спирки с рейс...
Въобще транспорта си е проблем. В един момент и затова ще мислим, засега обаче ще ви следя с интерес!

# 398
Колибри, нали сте с кола, какъв е проблемът? Децата до 4-ти клас не могат сами да се движат по улиците.
А и руското не ви ли е най на сърце, давай да съберем наборите Mr. Green

# 399
  • В светлината на слънцето
За еврейското училище да кажа - само славата му е голяма. Мъжът ми едва спаси едно дете от него и с много зор успя да го подготви за музикалното. То за друго и не ставаше. Държат ги много здраво, в това спор няма, ама ученето е по-зле и от частните.  ooooh! И от други родители съм чувала подобни оплаквания, но за това приятелско дете гарантирам, защото реално го видях какво знае след незнам си колко години в еврейското.  #Crazy
Иначе за руското зад опашката на коня - само отлични отзиви.  Peace Това е едно от най-добрите училища в София, спор няма. Но точно там приемането е мнооого трудно. Обаче си заслужава. Много добро е и "Априлов", което се намира на ул. "Шипка". Аз страшно се бях навила за него, но чух, че са направили някакви ограничения заради големия наплив - от една или две години вече приемат само деца, живеещи в квартала.
Така че остават двете добри квартални - в "Гео Милев" това са Бастилията и бившето "Гагарин". Иначе точно срещу нас има училище, в което майка ми навремето преподаваше, та дето се вика щяхме да сме и с връзки. Ама колежките й казаха да бяга надалеч, защото училището няма нищо общо със старата си слава. Приютило е хулиганите на квартала.
Лошото е, че Теди страх от хулигани няма. Веднага се сработва с тях.  Twisted Evil Нали я гледам по площадките - всички деца бягат от еди кой си, защото той ги гони и налага, а нашата просто го поглежда спокойно, тегли една подкупваща усмивка и вече си има пръв приятел.  Twisted Evil Единственото успокояващо е, че поне не прави поразии наравно, а само се сприятелява. Абе допадат й отсега лошите момчета, та незнам какво ще правим.  ooooh! #Crazy

# 400
............ вече приемат само деца, живеещи в квартала.
Някой някога ми каза, че за всички училища сте стане така, което е лошо. В нашия квартал няма училища, детски градини и площадки Close

За Теди погледни от друг ъгъл Mr. Green Детето от малко умее да подчинява лошите момчета Crazy

# 401
Днес подадох молба за прием на Васко в предучилищна група към училище,
за сетен път осъзнавам,че най-лесен е изборът ,когато......нямаш такъв,
в района,където живеем едно единствено училище "предлага"предучилищна подготовка,
за целия ми изминал ден това ми решение-да подам документите- бе най-бързо взето Flutter,
иначе институциите се стараят да поддържат бременната ми осанка във форма-НАП ме принудиха 3-и пъти да изкача три етажа с приятно високи стълби-сграда от миналия век,за да синхронизират вида плащане,по който трябва да си внеса осигуровките Sunglasses,
за конкретното ми питане относно попълване на една декларация се оказа,че компетентна е .... САМО една персона и след като изкачих шест етажа,за да ми даде АКЪЛ ,ми бе отвърнато,че съответната жена е в отпуск,да я потърся в четвъртък от14.00 до 16.00 часа-САМО тогава се давали консултации и то без предварително записване ,и то за цял град  ooooh! 
и други тегоби препатих,но ...... Grinningздраве да е

Весела година момичета,здрава и спокойна да е,
честито на всички рожденици и именици,моят син вече си го отпразнува,че и на детската градина не прости,макар и с три дена закъснение
Лека вечер

# 402
Честит имен ден на всички празнуващи  bouquet
Минавам да почерпя, че днес Боби има имен ден

# 403
  • Плевен
Честит рожден ден на Денис!  newsm59
Честит имен ден на всички празнуващи - и малки и големи. Едната баба на Виктор също е именичка. Да ни е жива и здрава. Heart Eyes

Добре, че ме подсетихте за документите за предучилищна. Съвсем се бях отплеснала.  doh

# 404
  • гр. Варна
За мнооооого години на всички от форума! Бъдете здрави и усмихнати 365 дни на 2010 година!
На патерица ЧРД на  Виктор( The Tulip) и ЧРД днес на Денис ( Schmetterling). Мили, деца растете здрави, весели и много щасливи !

Мами, как празнувате шестия рожден ден на дечицaта си? Дайте идеи за детския рожден ден....

Честит имен ден на всички именници днес!

Общи условия

Активация на акаунт