Кукър рецепти и програми.

• 626 045
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 510
На коя програма прави супата?

С мокри кърпи чистя аз

# 511
На stew  newsm78
Мерси  Hug

# 512
Много странно, евентуално да е била месна супата и да се налага отпенване ....за това да кипи, иначе нямам идея, не ми се е случвало а вече стана на година и половина и не минава ден без супи.....знаеш как е с бебето  Mr. Green

# 513
хихи, ами да, пилешка беше  Embarassed Embarassed

# 514
  • София
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз в темата и ще ви чета с интерес, надявам се и аз да споделя нещо по-натам.
От 2 дни имам кукър, не издържах и сготвих една рецепта от книжката - тази за Борш, но нещо не ни хареса. Самото ястие не ми хареса, а и сякаш стана малко недоварено - можеше и още, според мен, а не само 1 час, както е по програма.
Тези дни ще пробвам с още нещо!
.           Колко вода сложи и на каква програма?

Нищо не съм добавяла, следвах всичко по книжката - 7 минути програма Fry и 1 час на програма Stew.

Ориз правих онзи ден, но реших да добавя повече вода и малко се скашка, но е моя вината.
Днес ще пробвам нещо друго.

# 515
Някой да препоръча хубава рецепта за нещо сладко в кукъра   newsm78 кекс?
Още не съм се престрашила да пробвам, все имам чувството, че няма да стане  Blush

# 516
Някой да препоръча хубава рецепта за нещо сладко в кукъра   newsm78 кекс?
Още не съм се престрашила да пробвам, все имам чувството, че няма да стане  Blush

Аз скоро правих този. Взех рецептата от един руски сайт. И аз като теб все мислех, че нищо няма да стане, но да ти кажа сладкиша беше супер вкусен. Не е сух, стои сочен, а ние такива обичаме. Опитай – на нас много ни хареса.

Шоколадов сладкиш с топки от извара

Продукти:

За топките извара:
•   250 гр. извара
•   1 яйце
•   50 г кокосови стърготини
•   60 гр. захар
•   2 с.л. брашно

Глазура:
•   50 гр. краве масло
•   4 с.л. мляко
•   3 с.л. захар
•   4 ч.л. какао

Шоколадова смес:

•   1 яйце
•   150 гр. брашно
•   50 мл. растителна мазнина
•   30 гр. какао
•   150 гр. захар
•   75 мл. мляко
•   5 гр. сода
•   5 гр.бакпулвер
•   65 мл. вряща вода

Приготвяне:
Изварата пасираме /разбиваме/ до еднородна смес. Добавяме кокосовите стърготини, яйцето, захарта и брашното и разбъркваме. Оформяме топки, които подреждаме в тавичка /докато приготвяме шоколадовото тесто да стоят в хладилника/
Всички съставки за шоколадовото тесто разбиваме до еднородна смес. Последно добавяме врящата вода и разбъркваме. Намазваме дъното на съда на мултикукъра с краве масло и подреждаме топките извара на дъното. Отгоре изливаме шоколадовото тесто.
Включваме програма BAKE за 60 минути. Проверяваме с клечка за готовност. Обръщаме сладкиша с помощта на съда за пара.
Сваряваме глазурата – смесваме 50 гр. масло, 4 с.л. мляко, 3 с.л. захар, 4 ч.л. какао и варим на слаб огън 5-6 мин. разбърквайки. Заливаме сладкиша преди да е изстинала глазурата.

Моите забележки:
Мултикукъра ми е PHILLIPS – 5 литра е съда..
Сложих повече извара – около 400 гр. може би.
Пекох на програма BAKE на 180 градуса и се опече за около 30 минути. До глазура не стигнахме – изядохме го веднагически.

Успех!

# 517
Всички кексове стават супер, само постави хартия за печене отдолу или печи в силиконова форма и малко преди да е готово врътвай да се позапече и отгоре.

# 518
Супер, ще пробвам значи.
Душко, мерси за рецептата  Hug

# 519
Момичета здравейте!  Simple Smile Някоя от вас правила ли е сарми от кисело зеле и кайма в кукъра? Аз имам Филипс,ако това има значение...  newsm78

# 520
  • Балчик
Да, аз правя сарми - на задушаване 2 часа.

# 521
  • Ст.Загора
 И аз правя сърми във Филипса , на стю за 3 часа стават мозък .

# 522
И аз правя сърми във Филипса , на стю за 3 часа стават мозък .
А Миме хубава идея ми даде, щенаправя днес сърми! За три часа слагаш всичко сурово ли? newsm78

# 523
  • Ст.Загора
Не , първо си запържвам плънката , не е здравословно но така са ни по вкусни Simple Smile

# 524
  • Бургас
И аз правих, инспирирана от въпроса  Simple Smile само, че ги сложих на бавно готвене и излязох.Като се прибрах след 4 часа и половина ги преместих в  тава да се запекат малко и току-що ги изключих.Надявам се да са добре.Струва ми се, че в гювеча стават по-добре.

Следващия път ще пробвам на задушаване. Хич не се сетих да видя книжката, там май имаше рецепта сърми.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 17:00 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт