Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ноем. 2009, 14:44 ч.

Кукър рецепти и програми.

  • 513 153
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 213
Знам че тук рядко нахута го готвят на манджа, но ако има желаещи....
За тези които са склони да експериментират, но не знаят какво е нахут, ето го сух, има го в диетичните магазини



Аз ползвам понякога и такъв в консерви


Нахут със зеле
Ако готвите със сух нахут, трябва предварително да е сварен.
Нахута се вари по този начин.
Цитат
Кисне се задължително от предната вечер в двойно повече вода. На следващия ден водата се изхвърля, налива се нова така че да го покрива 7-8 см и се добавя сол. Ок. 10 мин. се вари на силен огън, като се отпенва /аз лично отново изхвърлям и тази вода и почвам варенето отново, но не е задължително/. После огънят се намалява и ври около 1 час, докато почти омекне напълно.

Аз варя пълна тънджера от нахута, разпределям я  на порции, слагам в пликчета и в камерата, така винаги имам готова за готвене или за салата.

 И така за рецептата ще ви трябва?
Една малка прясна зелка (можете да използвате кисело зеле)
2-3 горни пилешки бутчета
2-3 средни моркова
2 средни картофа
1 глава кромид
100 грам краве масло или 2-3 супени лъжици олио
1 кч сок от домати (ако зелето е кисело недей те слага)
Моите момчета обичат всичко да се реже дребно, вие можете да го накълцате както смятате за добре.
Ако зелето е прясно както в случая, слагате го след като изпържете бутчетата на Steaming 30 мин
След като свърши програмата изсипвате зелето, кромида доматите, морковите, слагате сол и подправки (аз слагам малко червен пипер, чесън на прах и понякога една супена лъжица пикантина или сухи зеленчуци)
Затваряте капака и ако го готвите вечерта сложете на SLOW COOK HIGH[ на 2 часа/color] някъде след 1 час добавете нахута.
Ако ястието трябва да е готово по рано слагайте го на Porridge и след около половин час добавете нахута.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 13:17 от г-жа Стихийно бедствие

# 16
  • Мнения: 2 213
Италианска супа
Честно казано не знам до колко супата наистина е италианска, преди много време я свалих от един сайт за готвене.
Съставки:
450-грама печени, белени  червени чушки
500г картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
3 с.л подквасена сметана
2с.л зехтин
Сол и черен пипер
Натрошено меко сирене тип Фета
Сложете в тенджерката зехтина добавете кромид, чесън и чушките нарязани на дребно.
Включете ги на програма Porridge на 15 мин



След като свърши програмата, прибавете нарязани на кубчета  картофите и вода колкото да покрие. Затворете капака и включете на програма SLOW COOK HIGH на 1час и 30 мин



Пресипете сварената смес в  блендер или с пасатор, пасирайте супата много добре да стане гладко пюре, върнете 90% от супата отново в тенджерката.



 В останалите 10% прибавете сметаната, сол и черен пипер на вкус пасирайте отново и добавете в останалата супа. Включете на програма SLOW COOK HIGH още на 30 мин.
Аз ползвам такава сметана.



Сервирайте супата в купички, поръсена с  натрошено сирене Фета+кубети.
Аз сирене нямах, затова бяха само кубети.

# 17
  • Мнения: 2 213
Свинско по китайски
500 г свинско филе
3 с.л. олио
4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
1 червена люта чушка, ситно нарязана
1-2 с.л. соев сос (количеството зависи от соса, моя не много солен)
5 с.л. шери или бяло вино
1 буркан домати белени на кубчета

Марината:
1 с.л. натурално нишесте
1/2 ч.л чесън на прах
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
малко вода за да се разреди нишестето
Нарязваме месото на дълги и по възможност тънки парчета и ги объркваме с марината за около половин час.
След което слагаме месото в кукъра на програма Steaming 40 мин разбъркайте след 15-20 мин, добавете соевия сос, виното, кромида (аз нямах), доматите и чушката(внимавайте да не е хептен люта) След завършването на програмата включете на SLOW COOK HIGH 1час и 30 мин
Месото много се съчетава с ориз със зеленчуци.

# 18
  • Мнения: 2 213
Риба с гъби и топено сирене
От метро съм купила някаква рибо, оказа се хоки.
Не съм я размразявала, направо я нарязах на парчета, сложих я в тънджерката, в която предварително съм сложила една лъжица краве масло.

Нарязах на дребно маринован кромид (може и пресен), Малко сол, половин чайна лъжичка сос за риба (на снимката първо шишенце от ляво), 3супени лъжици подквасена или готварска сметана, малко бусилек (аз имах паста, на снимката второ бурканче от ляво).


Поръсих със пържени гъби (такива имах, може и пастеризирани)



Върху всичко сложете около 100-130 грама топено сирене и поръсете със 2 супени лъжици пармезан.

Направо върху рибата слагаме таблата за пара.

И редим картоф, нарязан на дълго.

Затваряме капака слагаме за 10 мин на  Steaming след това на Porridge
Ето и резултата, здравословна и вкусна храна!

# 19
  • Балчик
  • Мнения: 7 904
ШОКОЛАДОВ КЕКС С ЛИМОНОВА ГЛАЗУРА

Разбих 5 яйца с 1 ч.ч захар, прибавих 1/2 ч.ч олио и масло смесено, 1 бакпулвер, малко какао и 1,5 ч.ч брашно. Нямах пекарска хартия и затова намазах тенджерката на кукъра с масло. Изсипах сместа:



Сложих тенджерката в гнездото на кукъра и избрах програма печене- 45 минути. Програмата е Bake, ха снимката по-долу се вижда къде е - там където е точката:



След като се раздаде звуковият сигнал, кексът беше напълно готов:



Обаче не излизаше лесно от тенджерката и затова я покрих с мокра кърпа, така престоя няколко минути. След това с леко почукване по дъното излезе лесно:



Като поизстина, намазах с лимонова глазура на д-р Йоткер, която е от пакетче и се разбърква само с 3-4 с.л вода:



А ето и парченце, за което синът ми едва се пребори да не грабне, преди да съм снимала:




П.П Първи опит с кукъра- успешен!

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 18:05 от Джемма

# 20
  • Балчик
  • Мнения: 7 904
Обикновено бяло хлебче

В хлебопекарната, на програма тесто замесих следните продукти:
300 мл вода, 1/2 кубче мая, 1 ч.л сол, 1 ч.л захар, 2 с.л олио, 500 гр брашно. След края на програмата тестото изглеждаше така:



Оформих го на топка и го сложих в тенджерката на кукъра:



Това е втасалото хлебче, преди печене:



Включих програма Bake- 45 min:



След края на програмата, хлебчето ми се видя бяло и го пуснах на още 20 минути. След това изглеждаше така:



За разлика от кекса, хлебчето излезе много лесно:



А какво е вкусно, мекичко и ароматнооо:

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 20:59 от Джемма

# 21
  • Мнения: 43
Джема, хлебчето ти е фамозно!Още днес ще изпробвам.Прави ми впечатление ,че кейкчетата приготвени в кукъра са по-сочни/ако така мога да се изразя/ от тези печени във фурна с топъл въздух.По осезателно се чувства ароматът на маслото в тях.Лично на мен ми харесват много!

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 11:45 от kikati

# 22
  • Балчик
  • Мнения: 7 904
Скумрия с картофи в млечен сос

На дъното на тенджерката наредих парчета скумрия:



Отгоре покрих с едро нарязан лук:



Трети пласт- нарязани на тънки кръгчета картофи:



Отгоре посолих, наръсих сух магданоз, полях с 1-2 с.л олио и залях с прясно мляко, без да покривам догоре:



Избрах програма Bake-45 мин :



Ето готовата рибка:




П.П Следващият път ще сложа по-малко мляко или ще избера друга програма. Явно е вряло силно, по капака имаше полепнало мляко и самата течност в тенджерката е доста. Тази рецепта взех от руския дорум Хорошая кухня. Авторката пишеше да се пече на програма "печене" 50 минути. Аз обаче пякох 45 минути и понеже ходих до магазина около час след това яденето стоеше в режим "Претопляне". който е автоматичен след края на програмата.
Рибката е много вкусна, хареса ми.

# 23
  • Мнения: 2 213
Джема, спазила ли си рецептата как то тя пише?
Търся причината защо течноста е повече, може би си прекалила с количеството на продуктите и за тънджерата стана в повече newsm78

# 24
  • Балчик
  • Мнения: 7 904
Млякото мислих,ч е е в повече, но сега пресипах яденето в тава, нормално си е соса. Не е много.

# 25
  • Мнения: 2 213
 smile3506

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 16:37 от г-жа Стихийно бедствие

# 26
  • Мнения: 61
Еееех, че вкусотии! Джема, да ти е честит кукъра, много вкусни ястия да готвиш с него. Всичко ми изглежда много добре, лесно и вкусноооооо!
СТихийно Бедствие, рибка с гъбки и топено сиренце, ммммммм! СТрахотни сте!

# 27
  • Мнения: 2 213
NELCHO марш в другата тема smile3513, тук са само рецепти и тяхното обсъждане smile3533

# 28
  • София
  • Мнения: 639
Прекрасни неща се сътворили с тез машинки  Simple Smile
я кажете откъде сте ги купили за да си поръчам на Дядо Коледа  Mr. Green

# 29
  • Мнения: 2 213
Прекрасни неща се сътворили с тез машинки  Simple Smile
я кажете откъде сте ги купили за да си поръчам на Дядо Коледа  Mr. Green
Ще ти помогнем ама тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435572.0
В тази тема само рецепти и тяхното обсъждане

Общи условия

Активация на акаунт