Сама с новородено ?

• 10 146
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Аз имам близначки които още от самото раждане гледам сама.Този месец ще станат на годинка и вече е голям екшън у дома но се справям и сама и то с две. Laughing
В началото таткото си беше взел 20 дни отпуск и това ми е била помощтта.И двете баби са работещи така че няма на кой да разчитам.Така вече съм свикнала че с едно сигурно ще ми е скучно.

Браво на теб, направо ме разби!!!!  Joy Joy Joy
 И аз да си кажа без помагачи е по лесно, с детето си се нагаждате самички и не се съобразявате с околните, а те само изнервят майката и обстановката, да не говорим бабите като ги обхване нова вълна майчин инстинкт и не успееш да се докопаш до детето си  Mr. Green става страшно!!

# 106
  • София
Единственото, заради което е добре да има помагачи са домашните задължения - пране, простиране, гладене и т.н.
С бебето ще се справиш перфектно  Hug
Успокой се и се наслади на предстоящите моменти  Hug

# 107
.Повечето ни познати казват,че без помощ не става.
не ги слушай , става даже смятам че е в пъти по добре .
леко раждане. Simple Smile

# 108
Добре е да си сама с новороденото но да имаш мъж и баща на детето ти насреща.В противен случай какво правим?

# 109
ЗДРАВЕЙ!Не се притеснявай за първото помагаха по малко,но сега откакто се роди бебка преди почти 8 месеца сама си ги гледам и двамата,маЛката от самото начало си я гледам само аз,таткото помага от време на време,но..е по-цял ден на работа!памперси,хранене къпане всичко е на моите плещи и то по 2 Simple Smile,но..няма начин като ти доиде до главата..щЕ СЕ СПРАВИш!!! Simple SmileЛЕКА БРЕМЕННОСТ И БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕ! Simple Smile  bouquet  bouquet

# 110
Родих на 20 г. в чужда страна(САЩ),където бях живяла само месец преди появата на бебето.Таткото беше с мен на самото раждане и 3-те дни от престоя ни в болницата плюс 4-5 дни вкъщи и после започна работа.Никой не ми е помагал в отглеждането на бебето.Нищо не съм знаела за самото отглеждане,освен от прочетеното от книгите и интернет.Но всичко беше на теория-практиката е друга наука!Справих се!!!Сам сама в друга страна без никаква помощ,ниакви роднини....никой.Мъжа ми работеше по 16 часа в денонощие.Имало е дни(нощи),през които дори не сме се виждали.Трудно ни беше много,но успяхме и сега съм горда и доволна от себе си.

# 111
 Много ще ти бъде трудно,особено ако е бебе с по - тежък нрав,но ще се справиш.Няма да е зле ако намериш и кой да те отменя от време на време.Идвало ми е да се  #2gunfire,но това е да си мама.Не е лесно.Пожелавам ти бебе.."бибе"(т. е. мнооооого благо)- както казваше баба ми. Heart Eyes

# 112
Абсолютно възможно е сама да се грижиш за бебето, че е и за предпочитане  Peace

# 113
И с двете деца съм се справяла сама!Мъж ми си е на работа, бабите също! Не съжалявам, че така се получи защото така човек е по-мобилизиран! Ще се справиш и то с лекота! Дори 100 човека да сте в къщи ти най-добре ще усещаш от какво има нужда детето!

Леко раждане ти желая!

# 114
  • Има много детски смях.
Абсолютно сама се оправям. Мъжа ми беше отпуска 2 седмици след раждането, след което си се върна на работа човека. При това естеството на работата му е такова, че всяка седмица е командировка извън Бг, често и извън нашия континент. Баби нямаме. А имаме и по- голямо дете- на 4 г. Така че се оправям с бебето от новородено и с каката съвсем сама без проблеми. Въпрос на организация и здрави нерви  Crazy

# 115
ми всъщност не е трудно,паниката при мен беше първите три дни ,но таткото си беше при нас по това време,после се чувствах все едно 100 деца съм отгледала.Не е трудно,а и бебенцата спинкат доста и честно казано е малко скучно.Ще се справиш само да не те хване т.н следродилна депресия,че май това е гадното. Успех и леко раждане  bouquet

# 116
Ще се справиш аз даже мисля че е по добре да си сама защото някоя баба най-много депресия да ти докара прави това така онова по друг начин и тем подобни

# 117
Изобщо не се притеснявай, ще се справиш !
Така даже ще имаш уникалния шанс да го гледаш "по книга" или иначе казано, както ти прецениш за правилно  Mr. Green
В началото бебета само спят и в първите месеци, след като родих сина ми, имах чуството, че мога да гледам 5 бебета накуп.
Веднъж да се появи малкото злато, всичко ще се нареди от само себе си  lovekiss

# 118
Аз съм на мнение,че най добре е ако има кой да помага в началото. Особено ако майката ражда с цезарево сечение. Лично мен ме боля 2 месеца след операцията и си го обяснявам и с това ,че нямаше кой да ми помага- нито баби,нито таткото който беше извън БГ. Беше ми много трудно и въпреки щастието,което ме изпълваше бях непрекъснато изморена и под напрежение- грижите за бебето,къщата,пазаруване(?),липсата на асансьор-5 етаж(която до този момент въобще не ми беше проблем). Въобще не съм искала да си доказвам колко съм силна и каква майка мога да бъда,но се наложи. И казвам - по добре да не се налага така ударно в самото начало и когато е първо бебе!

# 119
Не се притеснявай за нищо. Ще се справиш сама и дори ще ти е по-добре така. Аз не съм разчитала на никой и сама си гледам детето. Бабите са далеко, а таткото не се занимава с него, освен за малко игра, но всичко друго си върша сама. Това има много положителни страни, като липсата на "препоръки" как да си гледаш детето  ooooh!. Може няколко дни да ти е малко хаус, но ще се организираш и ще се нагласиш към бебока. Успех с раждането, ако все още не си родила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт