112 пожелания за Коледа от Американските помощници на Санта Клаус!

• 38 196
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за инфото Титина- ще го имам впредвид. Кюбит и аз видях, че има 4 вида, но моя е най- обикновенният за мои късмет, защото много ми помага...дано не ми се налага пак...
Иначе да ви кажа тия дни малко ми беше лошо, но няма да познаете какво ми помага...ginger.Ям го като бонбони- даже се бъзиках с мъжа ми, че ще си нося бурканчето в чантата...

# 631
Не прекалявай с джинджифила, Мики. Аз го смучех и го плюех (не че знаех, че трябва, просто така ми идваше).
Вода с лимон също помага много често.

# 632
Moите 2ц за главоболието-мен ме боля ужасно глава,оказа се че от кофеинов дефицит.. спрях кафето от раз в мига в к разбрах за бебето,тъпааааааа..като ме светна  д-ра взех да бъркам нормално кафе с дикаф сутрин до края и с 2те деца,не се траеше инак. Хапове не пих хич,имам си проблем аз по темата.

# 633
Здравейте момичета  Simple Smile ,много съм изпуснала и на един дъх ви изчетох за полетите ....какво да кажа .... ooooh! ooooh! ooooh!

Мики...дано да те размине и да не ти е много лошо,аз със тази бременност преминах през страхотен сикнесс,2 месеца ме мъчи по 24 на ден ...няма спирка просто..2 месеца така откарах...добре че са лекарствата(зофран по-специално).Иначе главоболие имах само 1 път ,пих тайленол и веднага ми мина.Запази ли си час вече ?

# 634
  • У дома
anette1104 , от кога те благославям и нямам време да ти благодаря лично... за трушията! Страхотна рецепта! Вече изядохме няколко буркана, като често мъжо минава само с нея за вечеря. Жива и здрава да си и все такива рецепти да пускаш  Hug

Днес в Чикаго 117 човека от 37 страни станаха граждани на УСА и аз бях една от тях  Grinning Черпя виртуално, защото много се радвам. БГ документ нямам намерение да вадя на никого от семейството, но като ми дойде амер. паспорт бих се замислила по-сериозно за една разходка до родината. Сигурно няма да си позная родния град  Embarassed

# 635
  • usa
на мен за главоболие често ми помагаше ударна доза витамин ц - 2-3 портокала, два лимона, едно кило мандарини, 5-6 кивита и прочие. лекарства не пиех, дори тези, за които докторката казваше, че стават.

# 636
Mики, вземи си захаросан джиндвифил (candied ginger) - ядях го по цял ден + чай от джинджифил, маринован, етц, китайската медицина горещо го препоръчва за храносмилане и разстроен стомах, захаросаният е супер с черно кафе сутрин (Анет, при кръвно 80/58 гинеколожката рече "за бога, пий си кафето!"  Mr. Green , интересно че не помня какво ми предписаха за мигрените)... зареди и солети, но си намери не прекалено солени при възможност....

Кюбит, защо да се плюе, това пък никога не го бях чувала!?!

По онази тема - тарашат ни 2 пъти на летището (машинно и ръчно), товарят и идва звездния миг със "от сега до края никой да не мърда, че лошо".... целият самолет като един скочи на крака и се нареди на опашка пред тоалетните  Mr. Green Mr. Green Mr. Green не ни биха, може би защото беше чартър... та тъй!

Атти, вие как се прибрахте, мила?!?

Аталанта, честит паспорт, със здраве и кеф да си го ползваш  Grinning

# 637
Относно джинджифила се самоцитирам от едно друго място

Цитат
Ginger in large amounts (more than one to two grams a day) has been associated with miscarriage . Therefor, do not prepare it any stronger than directed and avoid it during the first trimester, especially if you have a history of miscarriage.

И още:

Ginger is considered an emmenagogue, that is, it can stimulate menstrual flow in large amounts.

Така че явно не бива да се прекалява с него, а ако имате предишни загуби или кървене и болки направо забравете за него

# 638
Atalanta, честито!

Мики, запиши си час при доктор, ще ти кажат, кое е най-добре в твоята ситуация.

# 639
Аталанта, 4естито! Със сигурност няма да познаеш града Simple Smile

Мики, на мен ми помага разтриване на слепоо4ията, 4елото, над о4ите, между о4ите и малко надолу към носа(как обяснявам само, а Laughing ) продължително без мазило, както и на врата и раменете. Кутийка кола също ми помага, нямам на представа дали е противопоказно в твоето състояние, но щом се пие кафе, едва ли.

# 640
Анет, честит ти именник! (Аз най-често тук съм чувала СтефАн, та сигурно си зависи от щат до щат как ще им дойде да го кажат)

Пътуването си е гадничко, закъснения на полети всякакви, та багажът ми пристигна след мен, но поне се качихме на самолета. Full pat down на Амстердам, разбирайте сериозно опипване и на мен и на детето, и един час преди кацане гъч пред тоалетните. Като цяло останах с впечатление, че никой не знае какви са новите разпоредби и всеки си ги тълкува както намери за добре. Ааа, и най-смешното е, че ме пуснаха с цяла бутилка вода за бебето, като я прегледаха само с разклащане!

# 641
Атланта честит ти паспорт със здраве да си го ползваш! Аз ще стартирам процедурата март догодина Mr. Green
Агент добре се завърнала, как беше почивката малката слушка ли?Снимки?
Момичета имам въпрос: знаете ли някакъв сироп за отхрачване? Сутрин като се будя и след около 30мин се опитвам да се изкашлям но не мога усещам че имам храчки, но не мога да ги изхрача, интересното е че през деня ми няма нищо само сутрин така ми става Thinking

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 15:28 от mimeto80

# 642
  • У дома
mimeto80, наскоро купих сироп от борови връхчета от един полски магазин и съм много доволна. За тукашните сиропи нямам мнение, защото ги избягвам.

Благодаря ви, момичета! Впечатлението от вчера още ми държи. Скъсаха се да ни благодарят за решението да станем граждани и бяха толкова учтиви и внимателни, че чак ми се насълзиха очите. Индиеца до мен хлипаше на глас от щастие  Simple Smile

# 643
  • Boston, MA
Агент, Атти, добре дошли, разправяйте!

Аталанта, честито и от мен!

За обикновено главоболие и аз пиех Тайленол с едно кафе или кола. Обаче и мигрената този път не ме пропусна, с докторско разрешение пих Флорисет, което в комбинация с лежене в тъмна стаям на тихо, горе-долу помагаше (по-добре от хич). Държеше ме по три дни главоболие, с гадене, абе не беше готино.

# 644
Мики Тайленол и кафе ме спасяваше.

Миме да не ви е сух въздуха от хитъра? По- скоро на алергична кашлица ми прилича- Билков чай + Бенедрил сироп или Зиртек. Това от моя опит.

Атланта честито, със здраве да си го ползваш.

За самолетната одисея нямам думи  ooooh!

Бубка дай да видим Бобката. Сигурно много е пораснал   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт