Раждане вкъщи 6

• 44 490
  • 732
  •   2
Отговори
# 315
Фрост, Птиче, много хубаво сте ги описали нещата, много точно!
Усложненията не са част от едно домашно раждане; когато се готвим за такова, работим върху това да няма усложнения, а не върху начините за отреагиране на усложнения. С тези начини се занимават болниците. Който планира усложнения (страхът и мисли от типа "ами, ако..." са точно таова "програмиране" на подсъзнанието и оттам планиране...), е най-добре да се отправи с бодра крачка към болницата.
Нещата са много логични и достъпни за всеки, да ги разбере и използва; трудни са само за тези, които са превърнали модерната медицинска логика в свое кредо.

# 316
Възхищавам се на тези, които са раждали  в къщи. Не бих са навила на това ,  поне така си мисля. В смисъл има си много рискове. Ако ставаше въпрос за моя живот, ок, но за детето.А ако  се случи някое усложнение, какво правим ?
Познавам 2 момичета (не са ми близки приятелки),които загубиха бебетата си в болница.Едната по време на форсирано "нормално раждане" (заради увита пъпна връв),а другата по време на планово секцио,защото бебето се нагълтало с околоплодни води,а майката е била болна от белодробна хламидия,за което лекарите не знаели (явно и майката не е знаела).
От уважение към болката им не споделям това често,но и да го тая в себе си не ми е лесно.

# 317
Дими, взимам повод от думите ти - при омотана пъпна връв е много важно да не се форсира раждането. В този случай бебето често се придвижва по-бавно, но именно това му гарантира, че няма да затегне допълнитетелно пъпната връв.
Лилибон беше пуснала страхотен превод по-напред именно за случаите на омотана пъпна връв.

# 318
Снежната буря принуди 29-годишната родилка Севда Христова от Нови пазар да роди момченцето си вкъщи. Гордата майка се справи сама въпреки снежната блокада и роди 4-килограмово бебе. Когато докторите успели да стигнат до дома на жената, тя вече държала пеленачето си в ръце. До къщата на Севда път на линейката проправял камион. Лекарите прерязали пъпната връв на новороденото и закарали жената с бебето в МБАЛ-Шумен. И майката, и пеленачето с в добро състояние, съобщиха оттам.

Източник

# 319
  • ул. "Мечтание"
 smile3501

Браво на мамчето, че се е справила самичка със ситуацията!
Ех, тия мои градски!  Crazy  Mr. Green Накрая може да се окаже и че я познавам...

# 320
  • у дома
smile3501

Браво на мамчето, че се е справила самичка със ситуацията!
Ех, тия мои градски!  Crazy  Mr. Green Накрая може да се окаже и че я познавам...
дали? .. това й е било 5-тото дете  Mr. Green

# 321
  • ул. "Мечтание"
Първо, пето - няма значение!  Wink

# 322
Дими, взимам повод от думите ти - при омотана пъпна връв е много важно да не се форсира раждането. В този случай бебето често се придвижва по-бавно, но именно това му гарантира, че няма да затегне допълнитетелно пъпната връв.
Лилибон беше пуснала страхотен превод по-напред именно за случаите на омотана пъпна връв.
Забравих да поясня,че плановоте секцио си го е избрала родилката,за да избегне болката от контракциите.Чудя се ако бебето се беше родило вагинално и не беше пило от околоплодните води дали щеше да се инфектира при положение,че хламидията е била белодробна,а не вагинална (това ми обясниха лекари).
Един месец се бориха лекарите за живота на това бебе...

Тези неща никой не ги разгласява-няма и смисъл.Да съдиш лекар в България е просто налудничаво.Организациите за защита на пациентите са от лекари.А дори да се спечели такова дело то обезщетенията са смешни.

# 323
Възхищавам се на тези, които са раждали  в къщи. Не бих са навила на това ,  поне така си мисля. В смисъл има си много рискове. Ако ставаше въпрос за моя живот, ок, но за детето.А ако  се случи някое усложнение, какво правим ?
Познавам 2 момичета (не са ми близки приятелки),които загубиха бебетата си в болница.Едната по време на форсирано "нормално раждане" (заради увита пъпна връв),а другата по време на планово секцио,защото бебето се нагълтало с околоплодни води,а майката е била болна от белодробна хламидия,за което лекарите не знаели (явно и майката не е знаела).
От уважение към болката им не споделям това често,но и да го тая в себе си не ми е лесно.
Това е ужасно. Аз все си мислех,че в  болница бих се чувствала  по-спокойна, заради персонала около мен, но сега съм потресена. от това, което си написала. Четох в една тема в архивите , за някой си Людмил, /тук от форума/, който описа раждането на жена му в къщи. И двамата са го искали. Историята им много ме впечатли.Има и снимка на бебето с плацента. А бебко им  е много сладък! Да им е жив и здрав!   Направо им се възхитих за смелостта. Бих ги поздравила лично и най-вече него, за подкрепата, която е дал на съпругата си!
Знам,че в Холандия вече се практикува раждане в къщи, под наблюдение на лекар или мед сестра и се смята за съвсем нормално. Аз лично много одобрявам метода  за раждане във вода. Определено  като забременя отново, такова раждане ще искам- водно!  Mr. Green Било по безболезнено за майката и по здравословно и не толкова  стресиращо за детето, защото  при излизане  то  се чувства като в" свои води" Mr. Green

# 324
  • ул. "Мечтание"
Във форума има една тема, която ако имаш желание можеш да прочетеш. Има няколко доста потресаващи случая на злополучни болнични раждания. Казва се "Лекари, причинили смърт на деца поради некомпетентност или невнимание". Въобще можеш да попрегледаш подфорума Родители преживели загуба. Там има доста разкази на подобни случаи.

# 325
Лейди Фрост, ще прегледам подфорума Peace

# 326
  • ул. "Мечтание"
Извинявам се, въпросната тема е в Здравен справочник, аз за това вчера не я намерих, защото търсех само в другия подфорум.
Ето линк - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287106.0

# 327
Вафличке, прегледай и линковете от първа страница на тази тема Simple Smile Най-добре е жената да роди там където би се чувствала най-добре, най-сигурна и най-спокойна - за едни е домът им, за други е болница... Въпрос на личен избор и усещане.
В Холандия, не "вече", а откак имат писмена история се пракитикува основно раждане у дома Simple Smile Виж за Великобритания може да се каже "вече" - след 30 г. работа, там вече домашното раждане е нещо стандртно и заема около 30% Simple Smile
На нашата групиа й липсваше мартенско бебе, но ето че в Шуменско се пигрижили да нямаме месец без домашно родено бебе Simple Smile

# 328
Една моя близка роди в началото на месеца със секцио.Лекарите и го препоръчали заради възраста,тя е на 35.
Тя беше доволна,но аз бях потресена от разказа и:
Събужда се с изтекли води,тръгват към болницата приемат я,след час я приспиват,вадят бебето и на следващия ден и го носят.
Това са нейни думи"Бяхме наредени на носилките и като на конвейер ни вкарваха и изкарваха от операционната" Confused
На мен всичко това ми звучи меко казано ужасяващо Confused
Това в България де,не в Германия.

# 329
*Neytiri* , приятелка роди в Шейново и си е видяла детето след близо два дена....аз обаче не и повярвах

Общи условия

Активация на акаунт