Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 131 851
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 275
Относно печките за готвене. Разказвам личен опит. В къщи фурната Бош вградена, пускам на 250 градуса. Така пека месо в тава по една рецепта. Фурната нагрява, изключва се, слагам тавата. Тя се включва на всеки 10 минути да подържа 250 градуса. За 1 час сигурно работата и фактически е 25-30 минути. Правя същата рецепта при майка ми на село, печка свободно стояща Индезит. Пускаш я на 250 градуса и тя нагрява, изключва и след 2 минути пак включва. За 1 час тя работи 50 минути. Мощността им е горе-долу еднаква но нашата е много по-изолирана, а тази на село отоплява и цялата кухня докато се готви нещо вътре. Ето от там идва икономията при нашата и двойния разход при майка ми. Ако се и готви често сумата нараства.

# 13 276
  • до най-прекрасния мъж
Заключили са таблата с нови ключалки и само техниците от ЧЕЗ имат ключ.
Прозорче нямат ли? Как си следите консумацията?

# 13 277
  • София
Ако не са оставили достъп до прозорче, през което да се виждат показанията, е незаконно. Имах този случай с ЧЕЗ - бяха треснали плътни врати /заключени и само ЧЕЗ имаше ключ/ на електромерите на целия блок и не се виждаше нищо. Писах в сайта на ЧЕЗ, в темата "за клиента", че ако през нощта ми спре тока, ще ги викам да отключват таблото, защото има бебе у нас. Освен това поисках да ми обяснят как да постъпим при пожар от късо съединение в общото табло на целия блок. И точно след два дни всички имахме достъп до показанията на електромерите си. Нямат право да го правят по ред причини, вкл. и противопожарни. Напиши им писмо.

# 13 278
  • София /Абсурдистан
Заключили са таблата с нови ключалки и само техниците от ЧЕЗ имат ключ.
Прозорче нямат ли? Как си следите консумацията?
Нямат. Метални врати са. Имат си специален ключ само те. Не може нищо да се следи сега. Това е от няколко месеца, сменят всички ключалки навсякъде и само техниците имат достъп.

# 13 279
Никога не сме имали прозорчета на електромерите, нито свободен достъп до тях.

# 13 280
Като “падне главният бушон”, какво правите? Викате ги аварийно?

# 13 281
При нас има ключ в Домоуправителя и в още един съсед. В много сгради сме живели, никога не е имало свободен достъп до електромерите.
Честно казано не знам. От 20 г. живея в блокове, но не е падал. Всъщност може и да е падал, но като спре, ако не дойде веднага звъним на аварийния телефон, те си проверяват причината, но не ни уведомяват след това какво точно е било.

# 13 282
  • Plovdiv, Bulgaria
Достъп до електромерите не може да имате,но трябва да имате прозорче към всеки електромер и да си следите електромера. Имате и изведен един предпазител,до който имате достъп. И това е. До електромера достъп има само разпределителното дружество. При нас Евн има табла,изцяло закрити,но те всеки може да си ги отвори и да си вдигне ап-то или да си види електромера. Но до самия електромер няма достъп. И ако там му падне ап-то вика аварийните.

# 13 283
Аз да попитам малко оф топик. Не мога ли да се сдобия с ключ от таблото, тъй като имаме проблемни съседи, които не разбират от нормално отправени забележки да не пускат пералнята в малките часове на нощта, та реших, че щом са толкова нагли е добра идея да останат някоя вечер без ток?

# 13 284
  • Plovdiv, Bulgaria
При нас има ключ в Домоуправителя и в още един съсед. В много сгради сме живели, никога не е имало свободен достъп до електромерите.
Честно казано не знам. От 20 г. живея в блокове, но не е падал. Всъщност може и да е падал, но като спре, ако не дойде веднага звъним на аварийния телефон, те си проверяват причината, но не ни уведомяват след това какво точно е било.
Извинявай,но достъп до електромер е едно,Достъп до ап-то е друго. До електромера достъп не може да имаш. Добре де щом ключ имат само двама какво правиш ако ти падне ап-то  и тия двамата ги няма. Това не е редно.

Ако не са оставили достъп до прозорче, през което да се виждат показанията, е незаконно. Имах този случай с ЧЕЗ - бяха треснали плътни врати /заключени и само ЧЕЗ имаше ключ/ на електромерите на целия блок и не се виждаше нищо. Писах в сайта на ЧЕЗ, в темата "за клиента", че ако през нощта ми спре тока, ще ги викам да отключват таблото, защото има бебе у нас. Освен това поисках да ми обяснят как да постъпим при пожар от късо съединение в общото табло на целия блок. И точно след два дни всички имахме достъп до показанията на електромерите си. Нямат право да го правят по ред причини, вкл. и противопожарни. Напиши им писмо.
Всички дружества за задължени да ти предоставят визуален достъп до електромера.

Аз да попитам малко оф топик. Не мога ли да се сдобия с ключ от таблото, тъй като имаме проблемни съседи, които не разбират от нормално отправени забележки да не пускат пералнята в малките часове на нощта, та реших, че щом са толкова нагли е добра идея да останат някоя вечер без ток?
Кое дружество сте.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 01:12 от Не се сърди, човече

# 13 285
Цитат на: zlare link=topic=455941.msg3да 6796192#msg36796192 date=1527371872
Кое дружество сте.
И какво ще постигнете? Ще викнат енергото да им вдигне предпазителя, докато някой някъде наистина има повреда...

# 13 286
И ако там му падне ап-то вика аварийните.
Какво е ап-то?

Fuckforlife, говорете с Домоуправителя, на събрание също повдигнете въпроса. Ако продължават - жална при кварталния.

# 13 287
Автоматичен предпазител.

# 13 288
Хм, те не са ли си по апартаментите?

# 13 289
  • Plovdiv, Bulgaria
Има в апартамента ап-та за токовите ви кръгове . И долу в таблата има два. Един, до който имате достъп и друг ,до който нямате .

Общи условия

Активация на акаунт