Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 дек. 2009, 20:40 ч.

Колко често бащите виждат децата си?

 • 30 771
 • 98
 •   1
Отговори
Въпросът ми е-по колко време и колко пъти в месеца е определил съда бащите да виждат децата си?Обжалвали ли сте решението на съда?
Ще съм благодарна и на мами,които са се споразумели сами с бащата на времето за виждане на децата.
Благодаря ви!

# 1
 • Мнения: 183
Съдът обикновено присъжда две съботи инедели в месеца.Дали ще е с преспиване при другия родител зависи от възрастта на детето и от разбиранията на съдията.За да се обжалва и респ. да се иска ограничен режим на свиждане е нужно да се докаже ,че бащата не полага грижи и застрашава живота и здравето на детето.При всяко дело с намесата на дете се иска становището на Отдел Закрила на детето.На мен например точно оттам  ми заявиха ,че дори бащата да е в затвора ,съм длъжна да водя детето на свиждане ,за да не се прекъсва връзката родител -дете.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 2 479
Съдът дори присъжда само съботата, без неделята. Примерно всяка първа и трета, или всяка втора и четвърта. Туй с неделята с преспиване си е направо подарък Wink
Нашият режим е по споразумение - всяка първа и трета събота до неделя следобед и един месец през лятната ваканция, "когато майката не е в платен годишен отпуск". Няма да ти кажа, че го спазва, защото го спазва от дъжд на вятър, а и дъщеря ми е голяма и самата тя не иска да го вижда, нито по режим, нито без режим.
Ако отношенията ти с бащата са нормални и нямаш нищо против той да вижда детето, споразумейте се възможно за най-широк режим и му давай детето дори извън него. Така е най-добре!

# 3
 • Мнения: 159
Ние се споразумяхме , обаче изобщо не се спазва това споразумение. Давам му да го вижда всяка събота или неделя. Щом детето иска да ходи при баща си, аз нямам право да кажа "не", освен в случаите когато имаме планове да ходим някъде с детето. Но това го постигнах след почти две годишно търпение и много компромиси, тъй като до скоро и аз присъствах на срещите на детето и БНД, докато се убедя ,че тоя човек ще се грижи за детето.

# 4
 • Мнения: 700
За сега нямам проблеми с режима на свиждане. Но повтарям - за сега.
Адвокатът при развода повдигна тон само веднъж и това беше когато попитаха БНД за режима на свиждане, а той каза, че не го интересува. И сложихме най-ограничения - 4 дни в месеца и някакви дни през ваканциите.
Иначе си имаме устно споразумение, което включва и преспиване.
Според мен си заслужава да се запазят добри отношения с БНД САМО заради вижданията с детето. Независимо като какви задници са се държали или се държат, грешката да ги направим бащи на децата си е сторена и сега трябва да я плащаме с търпение и такт.
Ако обаче има някакво съмнение по отношение на грижата, която БНД и останалите замесени полагат, или има лошо влияние, тогава съм за ограничаването на вижданията или виждания в присъствието на майката. Което май би ми било непоносимо на този етап.
Бих искала да чуя майки на по-големи деца - как и кога децата спряха да искат да се виждат с БНД. Защото моята фъстъчка все още си го харесва.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 6 319
При нас режимът, определен от съда, е стандартен - първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване, половината зимна, половината пролетна ваканция и един месец през лятото. То хубаво, ама на БНД не му се отделя толкова много време за детенце. Взима я от дъжд на вятър за един ден, без преспиване. Не беше нощувала при него две години и половина. После на два пъти я взима да остава при него, лелята, с която живее, и сина й, но нещо тази идилия не им е по вкуса, та и на тези спанета при леля "Мърла" много бързо им мина модата. Ангажимент от негова страна за ваканциите - никакъв. Кво му пука на БНД кой гледа детето, важното е да не е той... иначе детенце иска да го вижда, но пък няма какво да му каже. Той се отдалечи прекалено много от детето. Но, всеки сам си носи последствията от постъпките си.

# 6
 • Мнения: 6 337
Засега го водя всяка събота и неделя.
Но точното определение за срещите м/у БНД и Алекс е виждане.Защото главно бабата се грижи за него.

# 7
 • Мнения: 786
При нас съдът присъди всяка втора събота/от петък 18.00 до неделя 18.00/никога нее спазван.Причината е ,че БНД вижда детето 3 пъти в годината максимум/няма време и средства/

# 8
 • Мнения: 2 175
Виждат се винаги, когато могат..Не ограничавам контактите им и държа да участва във възпитанието на детето..
Общо взето прекарват заедно ваканциите и празниците, защото сме далеч един от друг..

# 9
 • София
 • Мнения: 6 453
При нас сме се разбрали помежду си понеже нямахме брак и не съм водила дело за издръжка. Всичко е по споразумение между нас. Идва 2 пъти през седмицата да я вижда за около 2 часа, а в събота - 4-5 часа. Веднъж месечно при неговите родители и там кога с него кога без него изкарва по един уикенд. През лятото 4-5 дена пак при другата баба и дядо и БНД понякога....Засега ни устройва и няма възражение от никоя страна...пък да видим как ще е е натам Wink

# 10
Благодаря на всички за отговорите!
Проблемът е,че на мен всичко тепърва ми предстои..,т.е. още не сме се разделили.
Нямаме брак,незнам това до колко усложнява или опростява нещата.

Ако се споразумеем за виждането с детето сами-това при нотариус ли става или задължително минава през съда?
И нашето БНД е от силните татковци,вземащи децата..ама колкото повече чета,толкова повече се уверявам,че са празни закани.

# 11
О,и още нещо.До каква възраст на детето е възможно да се изисква виждане само с майката?И това минава ли през съд?

Извинявам се за многото въпроси,но все още не съм се консултирала с адвокат.

# 12
 • София
 • Мнения: 6 453
За да не те объркваме - погледни темата за въпроси към адвокати. Там това го има и то доста пъти разисквано. Аз се бях интересувала за режима на виждане - Пела ми беше казала, че първо трябва да заведа дело за издръжка и там се определя и режим на виждане. Колкото до ограничаване детето да е с майката - не знам...аз като се интересувах маята беше на 2-3 годинки и просто ми казаха, че няма как да не извоювам ограничителен режим. Макар, че аз предпочетох да не се съдим, но то си зависи от човека насреща. Успех през новата година!  bouquet

# 13
 • Мнения: 4 458
... първо трябва да заведа дело за издръжка и там се определя и режим на виждане....

Точно така. На мен на това дело за издръжка ми беше определен и режима - през една събота от 9 до 5 ч.

Имаше нещо и за празници май, но никой никога не го е изпълнявал, БНД просто никога не се поинтересува от тези деца (дойде да да ги види точно 4-5 пъти до колкото си спомням и то след много молби от моя страна). Същото е положението и с издръжката - отдавна съм я отписала.

За присъствието на майката може и сама да си го изискваш извън съда. Аз лично казах, че без мен децата няма как да ги вижда (след няколкото пъти когато ги взе).

# 14
Благодаря ви на всички!Значи ще трябва да минава през съда,надявах се да не е така,но мисля,че е по-добре да имам решение от съдия,отколкото  споразумение от някакъв нотариус.
Чета темите на Пела от няколко дни,много полезна информация има,но исках да разбера как се процедира най-често(за виждането на децата).Ясно ми е,че повечето са много силни в началото,а после едва ли не трябва да им се молиш да дойдат.
Лошото е,че съм се регистрирала във форума,но не влизах и съм забравила паролата си.Сега исках да се регистрирам наново,но не ми позволява повече от един акаунт на компютър.Жалко,защото исках да взема координатите на Пела,защото съм от Варна.

Благодаря ви още веднъж и ви пожелавам много приятни емоции и много щастие през новата година!
Все по-често ще се мяркам тук,а скоро ще намеря откъде да се регна наново.Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт