С времето прекарано в интернет и във форума, все попадам на някакви полезни хитринки. В случая за пълноценното усвояване на полезните неща от храните - как да ги комбинираме или да избягваме да комбинираме. За съжаления, някои информации са ми останали само от части или съвсем са ми изхвърчали от главата
Та... ако можем да съберем такава полезна информация на едно място, би било полезно
Сещам се за следното:
Не се комбинират спанак и сирене - не се усвояват желязото и калция. Ако има пълното обяснение на процеса, би било по-добре
Доматите трябва да се консумират с мазнина - защото...
Алуминиеви съдове не се използват за приготвяне и съхранение на кисели храни - защото...
Газираните напитки намаляват количеството на калция в организма - защото...
Тютюнопушенето намалява усвояването на вит.Ц - защото...
Имам спомен, че в някакво предаване специалист обясняваше, че съдържанието на фолиева киселина в листните зеленчуци става неефективно при добавяне на оцет. Но така и не попаднах другаде на тази информация
За сега се сещам толкова
Помагайте да допълним списъка